Kazenske točke

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja kaj misliš da je usluga znanki bila gratis? Veš da je ded potem skočo, najbrž ne samo enkrat
grims-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ne kapiram.

Pešec šiba po cesti, ker se mu pač ne da s snegom jebat, ti ga obvoziš, s tem pa fašeš kazen za ogrožanje. A se jim je snelo?

In kaj potemtakem je treba naredit? Ustavit avto in počakat, da gre pešec mimo?

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zdaj sem se nekaj pametnega spomnil... A policist je popisal tistega pešča? Če ne si daj najt modela ki bo pričal za tebe in bo rekel da ga nisi ogrožal in da je nenadoma on skočil na cesto in ti se nisi mogel varno zaustavit... Skratka narediš primerno zgodbo...
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik disco pravi:
Drugače pa mi ni jasno zakaj ni policist, ki je stal ob mojem avtu na sredini cestišča, mimo njega pa so se vozili avtomobili, vstavil vse, ki so šli samo mimo. Pa sta oba policista zajemala krepki meter pasu, kar je za pol metra več, ko je zasedel pešec.

Tudi to situacijo "odsimuliraj" in poslikaj ... Mi je pa čudno, po katerem členu te je kaznoval. SI ziher, da se je res tako zgodilo, kot praviš? Sta bila na cesti samo ti in pešec? Ker če je tako, je itak policaj kiksnil. AMpak vse ostalo pa vseeno poslikaj in spiši ...

Pa upaj, da kdo z zavarovalnice ne bere tega, kar si napisal. Če že greš nategovat zavarovalnico, se vsaj ne hvali s tem okoli ...

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Za brezveze ti ziher ni dal 11 točk
ne-ne-1.gif

Sicer pa je dovoljenih 17 kazenskih točk, 18 je že odvzem.

Brezveze zagotovo ni dal.Za doseganje mesečnega plana oziroma norme pa.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Na cesti sva bila pešec, jaz in policaj, ki se je po nasprotnem pasu peljal mimo. Ni mi pa čist jasno kateri prekršek mi je napisal, ker kolikor sem gledal po zvcp je čist nekaj drugega, kot mi je policaj povedal. Na licu mesta pa tudi nisem mogel preverit kaj je ta člen in sem pač verjel policaju. Ampak v členu 38. ni nikjer zaveden pešec..al se motim?

Pritožbo sem že napisal, dodal sheme oz. simulacijo dogodka, danes pa še poslikam in izmerim cesto ter avtomobil, ker me res zanima, če sem tako ogrožal pešca, kot so mi dali kazen. Pešca pa se mi zdi, da niso popisali, nisem pa prepričan, ker nisem bil takrat pozoren. Ampak glede na to, da je policaj, ko mi je iz avta pomahal, takoj začel na cesti obračat in se parkiral za menoj, mislim, da pešec ni čakal. Pa če bi ga popisali, bi mi verjetno morali to povedat? A bi mi na policji dali ta podatek, če jih pokličem?

Hvala

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Čakaj. Glede na citiran člen si bil kaznovan, ker naj bi prehiteval avto, ki je ustavljal pred prehodom za pešce. Je tam sploh kakšen prehod za pešce? Če ga ni, imaš zelo enostavno nalogo - poslikaš del ulice, kjer naj bi bil storjen prekršek in dokažeš, da tam ni nobenega prehoda za pešce ter da je policist napačno ugotovil dejansko stanje.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Potem se IMO nimaš kaj bati, da pritožba ne bi bila uspešna. Pazi na roke (roke v smislu časa, ne roke kot del telesa) in najbolje, da raskiraš par 10 eur in ti pritožbo napiše odvetnik. Ali vsaj kakšen kolega, ki je dipl. iur.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A 8 dni za pritožbo velja tudi vikendi in prazniki oz. so vključeni zraven ti dnevi?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In novi voznik, fantastično ja
smile-1.gif

nope. po novem zakonu oz. po zadnji spremembi zakona kot povratnik nisi več mladi voznik. samo ne vem kdaj je bila sprejeta ta sprememba, ima mogoče kdo te podatke? letnico oz. /in člen?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Success pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In novi voznik, fantastično ja
smile-1.gif

Mislis mladi?
ne-ne-1.gif

Ni bilo to včasih tako?

Ko narediš izpit ponovno (drugič), ti na vozniški piše datum, ko si izpit prvič naredil. Torej nisi več mladi voznik!
wink-1.gif
Sicer ne vem od kdaj to velja, ampak vem za par oseb, ki imajo v vozniški vpisan nov datum opravljanja vozniškega izpita.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ravno prišel od odvetnika in vse kar sem dosedaj napisal ne velja. Menda naj bi prehiteval vozilo, ki je stalo pred prehodom za pešce, vsaj tako so mi napisali na plačilni nalog. To pa se niti približno ni zgodilo. Poleg tega pa na ulici, ki je napisana na plačilnem nalogu ni prehoda za pešce, ampak je ta enih 50m naprej. Ko so me ustavili pa je moj avto stal točno 40m pred prehodom, za kar imam tudi dve priče, ki sta šle takrat mimo.

Tko da pritožbo bodo vložili, ampak glede na vse dokaze, ki so bili priloženi mi odvetnik pravi, da lahko zadevo za dve leti porinejo nekam na stran in šele potem obravnavajo. Razen če policija ne gre naprej raziskovat in dokazovat nasprotno.

Aja...pritožbo je pa potem odvetnik še enkrat napisal, čist drugače
smile-1.gif
Moje kolobocije pa bodo za moje osveževanje spomina, če bo prišlo do sodbe.

Hvala vsem za pomoč