Kazen za metanje smeti v naravo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Jaz sem pa dobil pojasnilo da po ljubljani ni več kosovnih odvozov po posameznih četrtih zaradi tega, ker so jim preveč "uporabnega" pobrali razni nabiralci. Kar ne bi bilo nič čudnega.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
nabiralci so pobirali kvečjem železo... ni več odvoza iz preprostega razloga: VARČEVANJE! se prišpara ogromno.... no potem pa pač kakšna omara najde sovje počivališče v hosti...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.328
3.002
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sixpower jaz celo odvažam odpadke (na uradno deponijo, sevede na zastonj:))) in zato pač vem kako to gre... včasih so recimo pri obnovi kopalnice+hodnika tiste 3 prikolice zvozili na barje brezplačno...zdaj to ni več možno. saj če dela firma obnovo ima urejen tudi odvoz odpadkov. če pa delajo v lastni režiji pa jih potem odpdaki stanjejo.

tudi če boš sedaj večkrat pripeljal z avtom (samo avto!) si zapisšejo tablico in po možnosti boš hitro fasal vaganje + plačilo. za KOSOVNE odpadke... hecno a ne?

zelo so zaostrili vse skupaj od letos dalje...

in mi je logično, da posledično vedno več ljudi odlaga odpadke spet nazaj v "hosto"...

Meni se to še vedno ne zdi dovolj dobro opravičilo zakaj odpadke odvreči v naravi. Pa kaj ste fuknjeni. Vsi bi imeli lepo novo kopalnico ali karkoli že, ki stane nekaj tisočakov potem je pa problem plačati za odpadke??
bonk.gif
Morda sem res jaz bedak ampak tega pač ne morem razumeti.
Glej, če bodo meni zatežili in zaračunali kar bom k njim pripeljal bom enostavno rekel naj plača tisti za katerega peljem odpadke. A je problem? Že zdaj so me vedno vsi vprašali, če sem moral kaj plačati in če so mi kaj dolžni. Zase pa kot rečeno praktično nič ne vozim na odpad. Ali misliš, da je bolje, da od zdaj naprej kar v naravo vse odpeljem?

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sixpower jaz celo odvažam odpadke (na uradno deponijo, sevede na zastonj:))) in zato pač vem kako to gre... včasih so recimo pri obnovi kopalnice+hodnika tiste 3 prikolice zvozili na barje brezplačno...zdaj to ni več možno. saj če dela firma obnovo ima urejen tudi odvoz odpadkov. če pa delajo v lastni režiji pa jih potem odpdaki stanjejo.

tudi če boš sedaj večkrat pripeljal z avtom (samo avto!) si zapisšejo tablico in po možnosti boš hitro fasal vaganje + plačilo. za KOSOVNE odpadke... hecno a ne?

zelo so zaostrili vse skupaj od letos dalje...

in mi je logično, da posledično vedno več ljudi odlaga odpadke spet nazaj v "hosto"...
Meni to sploh ni logično. Vsi bi radi bili boljši od sosedov in si urejajo lepe domove, ne vidijo pa, da živijo na smetišču, ko imajo 2km od doma nametan kup navlake. Kot sem že rekel, mnogi ponujajo brezplačni odvoz. Primer iz bolhe, pa tudi na podarimo.si in kje drugje se najde. Tudi če je treba plačat ta odvoz enkrat v življenju pri renovaciji, bi lahko to vzeli v zakup. Ko se bo država spomnila davka na čisto okolje, ker bo morala čistit divja odlagališča, bo pa spet direndaj.
13.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
tile "brezplačni odvozi" so sploh odlični... veliko njih je tudi direktno krivih za odpadke potem v naravi... kar je dobrega poberejo svinjarijo pa v prvo grmovje... sploh "kovinarji" imajo tak modus operandi... v zameno za željezo "pospravijo" še ostalo in odpeljejo "na deponjio"

jaz ne razumem zakaj ni v javnem interesu čisto oklje torej brezplačno odlaganje nenevarnih/kosovnih odpadkov (za fizične osebe seveda) na barju npr.... gradbeni pa v "pametni meri" to je recimo 5m3/leto (ena renovacija).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pri nas lahko zastonj pripelješ do 2t odpadkov na leto, če imam prav v glavi..... to je za eno gospodinjstvo čisto dovolj...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
Pri nas vprašajo samo za položnico, kjer se vidi, da plačuješ odvoz odpadkov. Noben še ni težil, da sem preveč pripeljal na deponijo. Res pa je, da ne vozim gradbenih odpadkov, ker nič takega trenutno doma ne delamo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
Na barju je še kakšno leto dve nazaj bilo čisto "preprosto". če si pripeljl z avtom ni noben nič rekel samo zložil si lepo v kontejner pa konec... tudi gradbeni odpad če si ga pripeljal z malo avto prikolico ni bil sporen (ali v hobukih). sedaj pa so že parkra popisovali... soseda pa poslali na vago, ker je 2. v istem dnevu pripeljal kosovne odpadke ( v avtu)

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
V ljubljani so na zvit način podražili odvoz odpadkov - včasih sta bila dva kosovna odvoza letno, zdaj je samo en, ki ga je treba naročit, jih počakat, popisat kramo....
Ampak ni mi jasno zakaj ljudje peljejo smeti v gozd? Zakaj jih enostavno ne stresejo na pločnik/parkirišče/avtobusno postajo? Od tam jih bodo smetarji za razliko od gozda morali odpeljat.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
kako gre že zgodba nekega brezdomca, ki je pred leti pobiral odvržene smeti v gozdu in jih nosil ob rob na komunali dostopno mesto? ga niso nekaj preganjali?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Imam v kletu staro centralno peč, cca 180kg železa, kam naj jo peljem, da bom dobil kaj zanjo, in koliko mi bodo plačali?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
Ok dfuck. Alkoholik od kdaj je tko? Jaz sm se en mesec nazaj tri prikolice odpeljal v enem popoldnevu. Gradbeni pa leseni odpadki.