Kazen za metanje smeti v naravo

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja seveda, priletijo takoj....Pobiranje smeti je njihovo najpomembnejše delo

disc

Guru
4. feb 2011
2.454
576
113
Tudi metanje cigaretnih ogorkov iz avta je kaznivo. Samo (na žalost) še nisem zasledil,da bi kdaj kdo dobil kazen.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
sem videl tudi kako so makarončki cele vreče metali skozi okno... pa če greste malo s kolesom po cestah vidiste nenavadno veliko pločevink ob cesti. kultura na višku. sploh se sprašujem kakšni ljudje ne zdržijo kratkih relacij brez pločevinke piva.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
sploh se sprašujem kakšni ljudje ne zdržijo kratkih relacij brez pločevinke piva.

Tako se jaz čudim svinjam, ki ne zdržijo obiska kina brez obreda prehranjevanja.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če vidim nekoga, ki vrže pločevinko v grmovje lahko pokličem policijo?
A je bil Janšatov?
evil.gif
......če je desnak, ziher ene 10mescev

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če vidim nekoga, ki vrže pločevinko v grmovje lahko pokličem policijo?
Ne, mamici moras povedati.
bonk.gif

A sam ne znas govoriti? Danes je en hotel scati ob moji zivi meji, a mislis, da sem specialce klical? Rekel sem mu naj se pobere, da ne bo se jajc pobiral. Poizkusi kaj taksnega.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
sploh se sprašujem kakšni ljudje ne zdržijo kratkih relacij brez pločevinke piva.

Tako se jaz čudim svinjam, ki ne zdržijo obiska kina brez obreda prehranjevanja.
aha ti so tudi čudni patroni.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Kino in metanje piksen čez okno od avta se ne moreta primerjati.

Naj uvedejo kavcijo 2€/piksno, potem naj pa svinje kar mečejo, če hočejo, bo marsikdo rad pobral.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Na hrvaškem so vračljive plastenke (0.50kn?) pa vse poberejo ob cestah in zvozijo v zbirališča. Nekje 15 plastenk je 1€?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
vračjive so pa vse ravno zato, da se nebi svinjalo. pri nas bi skakli do lufta, ker bi potem pijača bila toliko dražja... drugače pa pameten ukrep. ne vem kako pa je potem z brskanjem po smetnjakih, koliko tako nasvinjajo okoli smetnjaka...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kino in metanje piksen čez okno od avta se ne moreta primerjati.

Naj uvedejo kavcijo 2€/piksno, potem naj pa svinje kar mečejo, če hočejo, bo marsikdo rad pobral.
v bistvu se res ne moreta, ker gre pri metanju piksen (poprej se jo tudi spije) tudi za vprašanje varnosti. ne samo, da so v teh piksnah ponavadi alkoholne pijače, če voziš bodi skoncentriran na vožnjo ne pa na potešitev ostalih fizioloških potreb.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
In jaz nekomu rečem nej pobere in on to ne naredi? NAslednjič bom klical policijo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik skala pravi:
vračjive so pa vse ravno zato, da se nebi svinjalo. pri nas bi skakli do lufta, ker bi potem pijača bila toliko dražja...

Nič kaj ni dražja. Tak da ne vem ali država nosi stroške ali proizvajalci. Je pa to res odlična ideja - vse je popucano, če je nekdo klošar pa lahko mirno preživi s pobiranjem embalaže naokoli, ne da nekje leži in izteguje roko.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Po odnosu do okolja pri takšnih stvareh smo še vedno balkanci, pa čeprav se vsi prepričujemo, da smo napredni Srednjeevropejci.. Policija pa bi morala vsakega takega drekača oglobit, bi bilo kar precej denarja več v proračunu. Če se ne motim je kazen za odvržen ogorek 50€, torej 25 akcijsko. Me zanima koliko časa bi ljudje metali čike čez šajbo, če bi vsakič bilo treba dat iz žepa 25€.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.961
606
113
Predlagam vladi in odgovor

zavrnjeno ???????????? idejo je imel ze Rok Zarnic okolski minister

Zbiranje ter vračanje plastenk

darkside
Ogledov: 110
Predlog poslan 23.10.2012
Neustrezni
Zadnja sprememba 23.10.2012 11:24:30

Bookmark and Share
Predlog Število glasov Komentarji (0)
Razlog za zavrnitev: podoben predlog je že bil obravnavan
bonk.gif

Povezava: http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/2872/null/answers

Predlagam, da tudi Slovenija uveljavi zbiranje ter vračanje plastenk kot ima naša sosednja država Hrvaška. S tem bi za vsako vrnjeno plastenko prejeli 7 ali 10 centov, kar bi lahko vrnilo del kupnine in bi se tudi proizvodnja novih plastenk zmanjšala - znižali bi se stroški, saj ne bi bilo potrebno izdelati novih plastenk ampak bi šlo le za reciklažo.

S tem bi marsikdo prislužil kakšen evro, predvsem otroci bi dobili strast do tega in bi plastenke skrbno zbirali ko bi videli da bi si lahko prislužili kakšen evro. Če bi takšna reciklaža bila uspešna bi se na koncu lahko recikliralo marsikaj in bi tako bilo zelo vzgojno za vse. Najboljša stvar pri vsem tem pa bi bila, če se to ne bi štel kot nek dohodek, zaradi česar bi bilo treba plačati višjo dohodnino.

Druga super stvar pa bi pri tem bila, da se zaradi takšnega zakona za teh 10 centov pijača ne bi podražila.

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Mene pa zanima, od kje predelovalnim tovarnam profit? So to po navadi državne firme, ki so financirane s strani države in kakšnih evropskih okoljskih skladov?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik disc pravi:
Tudi metanje cigaretnih ogorkov iz avta je kaznivo. Samo (na žalost) še nisem zasledil,da bi kdaj kdo dobil kazen.

Kolega je nekaj let nazaj pripovedoval dogodivščino, ko ga je policaj ustavil zaradi bogvečesa pač. Med postopkom je (privezan seveda v avtu kot pes na ketni) pljunil čikgumi tja nekam ven. Ga je moral iti pobrat, sicer bi plačal, ... ne vem, 50 - 60 Ejev!

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.511
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik skala pravi:
sem videl tudi kako so makarončki cele vreče metali skozi okno... pa če greste malo s kolesom po cestah vidiste nenavadno veliko pločevink ob cesti. kultura na višku. sploh se sprašujem kakšni ljudje ne zdržijo kratkih relacij brez pločevinke piva.

In to se dogaja ob cestah, kjer se vozijo domačini večinoma v službo in domov ter recimo na relaciji 5-10 km v eno smer. Obtoževat tujce je nesmiselno, ker smo sami Slovenci taki packi, da takih zlepa ne najdeš. Se pa vsaj po odvrženih pločevinkah piva po naših cestah vozi neverjetno dosti alkoholnih odvisnikov.