Apollo8, eno vprašanje zate: lahko v tem primeru ti odvzameš tablice ali moraš pospremit vozilo na tehničnega, kjer "uradno" ugotovijo, da ni za na cesto. Hvala.
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
na milimetre pri dimenzijah - z vidika fizikalnih zakonitosti, z birokratskega vidika je pa, seveda, druga pesem.
Ce je odrejen izredni tehnicni gre policist obicajno zraven. Ce mas pa napacne gume gor pa zato policist ne rabi tehnicnega. Odvzame tablice in izda potrdilo na katerem obkrozi da so odvzete dokler se ne odpravi pomanjkljivost. Ce ti cez eno uro prides s pravimi gumami na PP jih bos dobil nazaj.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Apollo8, eno vprašanje zate: lahko v tem primeru ti odvzameš tablice ali moraš pospremit vozilo na tehničnega, kjer "uradno" ugotovijo, da ni za na cesto. Hvala.
NI sive cone. To je kot bi rekel, da bajte ne smeš zidat brez gradbenega, če ga pa imaš, jo pa kar lahko.Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
NI sive cone. Zadeva je čisto enostavna.
Lahko ima drugi identičen avto 10 ostalih dimenzij, tvoj pa ne in tvoj z drugimi dimenzijami ni tehnično brezhiben.
Ko pa enkrat vpišeš v homologacijo so pa kar naenkrat iste pnevmatike dovoljene in avto postane z zakonskega vidika tehnično brezhiben.
Ja... imeti moras samo cas in denar ... da te dodatne dimenzije vpises v svoj homologacijski kartoncek... In avto kar naenkrat postane bolj varen, bolj ustrezen... skratka tehnicno brezhiben... prej je bil pa neizpraven...... In potem se pravis, da ni sive cone... Jaz se vedno pravim, da je... in da je to zgolj birokratski idiotizem ...
Pod pojmom "siva cona" si ti pac predstavljas nekaj... jaz pa nekaj drugega ... Ze to je "siva cona"
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
NI sive cone. To je kot bi rekel, da bajte ne smeš zidat brez gradbenega, če ga pa imaš, jo pa kar lahko.
Ne vem kako pogosto to pocnejo ostali. Jaz sem to zahteval mogoce 5x v 4 letih... sam nisem lih referenca ker mi promet nikoli ni ful disal...Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako pogosto preverjate homologacije pri na prvi pogled avtih brez predelav.
Osebno je nisem nikdar vozil s seboj pa tudi policaji se ne spomnim da bi jo kdaj zahtevali. Je pa res da imam bolj ali manj "serijske" avte.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ima tony kar nekako prv. Zavračanja "kar na splošno" na sodišču ponavadi ne grejo skozi, tudi za zavarovalnice ne. Je treba dokazat vzročno zvezo, v tem primeru dokazat, da z 10 mm širšimi gumami do nesreče ne bi prišlo (da bi recimo zvozil ovinek).Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ok, ne da sem mi več.
Poudarek je pa na sodišču. Ne dvomom, da bi zavarovalnica na prvo žogo zavrnila zahtevek ...
Za nehomologirano kljuko npr. brez tezav dokazes, da nima veze z nesreco, gume pa kao vsak bedak zastopi da so pomembne. Tako da na sodiscu bi bila tezka, domnevam.
Absolutno. Zato je nemumnost, da se voziš z gumami izven homologacije.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ok, bom posodobil svoje informacije.
Verjamem pa, da ne bo ravno poceni se na sodišču bockat z zavarovalnico zaradi takšne ''malenkosti''.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
na milimetre pri dimenzijah - z vidika fizikalnih zakonitosti, z birokratskega vidika je pa, seveda, druga pesem.
Pri fizikalnih lastnostih se pa itak ve da širina gume nima vpliva na to kako drži v ovinku(recimo če je avto odneslo s ceste).
Imaš avto brez tablic..., kako potem prideš do gum in do policijske postaje po tablice?Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ce je odrejen izredni tehnicni gre policist obicajno zraven. Ce mas pa napacne gume gor pa zato policist ne rabi tehnicnega. Odvzame tablice in izda potrdilo na katerem obkrozi da so odvzete dokler se ne odpravi pomanjkljivost. Ce ti cez eno uro prides s pravimi gumami na PP jih bos dobil nazaj.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne vem kako pogosto to pocnejo ostali. Jaz sem to zahteval mogoce 5x v 4 letih... sam nisem lih referenca ker mi promet nikoli ni ful disal...Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako pogosto preverjate homologacije pri na prvi pogled avtih brez predelav.
Osebno je nisem nikdar vozil s seboj pa tudi policaji se ne spomnim da bi jo kdaj zahtevali. Je pa res da imam bolj ali manj "serijske" avte.