Kavni avtomat

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
Mi lahko preveriš koliko plačujejo gostinci za Illy kavo? Jst mam očitno zelo stare podatke. Me sm firbec matra nč druzga, da ne bo kdo vzel kot izziv.

Nimam pojma, poskusi se raje vprašat, koliko lokalov pa ima Illy kavo? Jaz sem jo enkrat kupil za domov in na naš espresso DeLonghi avtomat ni nič posebnega, sploh ni nekaj dobra. Tako da to je relativno. Še vedno velja da je povprečna cena kg kave ki jo plača gostinec okoli 15€/kg.

Lp

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Mi imamo 3 leta Gaggia kavni aparat, je pa podobna zadeva, kot tisti iz Hofra.
gaggia_sync_logic.jpg

V avtomat gre pol kile kave v zrnju (lahko se nastavlja količino kave, ki jo zmelje in kako grobo jo melje), možno je vstaviti tudi mleto kavo, vendar za vsako skodelico posebaj.
Rezervoar za vodo ima slab liter, posodico za odpadno kavo pa je potrebno izprazniti po 30-40 narejenih kavah.
Aparat je bil 220€ v Trstu, enkrat smo menjali črpalko (~40€), drugače pa deluje brez problema.
Vsak dan skuhamo 5-10 kavic, poskusili smo že kar nekaj različnih vrst, pa je najboljša Špar S Budget. Kila Šparove kave pride 3,5€ in ni nič kaj slabša kot Illy, katera je cenovno bistveno dražja (okoli 20€ je kila).
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kaj pa vem, tiste na ročko, v katero se da mleto kavo so bistveno cenejše. Pri kapsulah pa grejo po vsej verjetnosti z aparati v minus in imajo dobiček pri dragih kapsulah.
Pri tem, ki melje sproti daš pa na začetku malce več in imaš potem mir.
Je pa kava bistveno boljša, kot pri aparatu "na ročko". Se čuti prava aroma, ker jo sproti zmelje.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Philips je kupil SAECO .
In fantje, če želite res dobro kavo..je JURA prava zadeva
cool-1.gif

Se strinjam razred zase, potem pa zelo dolgo nič, .......pa veliko jih sploh še za firmo slišalo ni in potem, ne vedo, da Jura dela za AEG, Krups, Miele........
Imam Juro F50, zakon, sicer sem kar čivkal ob nakupu, ker uporabljam jo doma za 2 osebe, samo sedaj, ko jo imam 3 leta vem, da je vredna vsakega evra.

http://www.kavni-avtomati.si/?gclid=CNCo3Nj906YCFYJH3godJ3ocRw

Sicer pa tu najdete teste z opisi, kaj ja, kaj ne : testi Swiss quality : http://www.testberichte.de/f/1/2669/1239.27070/1.html

in še vsi, se pa tudi za majhen denar lahko soliden aparat dobi : http://www.testberichte.de/testsieger/level3_kleine_haushaltsgeraete_espressomaschinen_139.html

Nazadnje urejeno:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Kje si pa vzel aparat, ga moramo tudi mi za v pisarno vzet, pa se jest bi ga za domov vzel.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Ma ni lepšega da zjutrej pritisneš gumb, greš na stranišče in ko nazaj prideš imaš dober kofe narejen
smile-1.gif

Meni osebno je taka kava boljša kot turška

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
uporabljam tole zadevco in sem resnicno zadovoljen, pa kava je fenomenalna saj so 8g dozice vec kot prevec in zadovoljijo se tako zahtevnega kofetarja.

7g kave oz. povprečno 51 zrnic vsebuje klasični espresso, vse kar je več ali manj je uničena kava, vsaj za moje pojme, ki so
kar dobro samorazloženi glede nato da letno spijem okol 1000 espresov.

In edina kava ki je pri nas zares "Kava" je Illy, zadaj pa stopica delmoro, pa tut barkafe se dobro odreže, glede nato da za leta nazaj nismo kofetarska družba kot italjani ali arabijci recimo.

To kaj si pa vi doma čmarite, to so pa brozge, pa neglede nato kake mašine mate, če not pokate 8g kofeja, vrjetno še kakega
ki ga vzamete s spodnje police v trgovini.

Probajte illy, se dobi v večjih trgovinah, 9e, ampak se po prvi šalci takoj ve, kam je šel tistih 60% več evrov.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Kake buče, jao. Kaj priteče ven je bolj odvisno od mašine kot od kave, ki jo streseš notri. In pri nas po kafičih so mašine ali slabe, stare ali pa nevzdrževane, oziroma največkrat kombinacija vsega trojega. In na koncu je kislca kislca, pa lahko 3x illy gor piše, kava pa na 20 decimalk natančno zvagana in prešteta.

Sicer pa, če tebi skuham drek v postani vodi ali illy v najboljši mašini bo zate oboje še vedno samo čorbica z okusom po čikih.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Se zelo strinjam. Imamo na šihtu dober kofi mašin za Illy tabletke. Meri pritisk in vse, konkretna škatla. Zadnjič je šel na remont za par dni, dobili smo nadomestnega. Sicer luštna škatlca, ampak pol manjše, plastično...kava je bila 10x bolj zanič. Z večjim aparatom je kava fantastična.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Illy coffe je 100x precenjena- drek od dreka...
Sem na Juri delal test večih kav ( nisem bil sam, par sodelavcev)...in veš kaj...Hoferjeva kava za 3.69€/kg jo je šila 100 na uro, tako po okusu in kremi. Ampak kot smo že nekje ugotovili, o okusih se ne razpravlja. Zato če ti sede...uživaj.
Je pa meni osebno Caffe del Moro zelo OK.