Kavni avtomat

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
uporabljam tole zadevco in sem resnicno zadovoljen, pa kava je fenomenalna saj so 8g dozice vec kot prevec in zadovoljijo se tako zahtevnega kofetarja.
lavazza_blue_home_machine.jpg

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Me ta tvoj avtomat niti najmanj prepriča, s tem sranjem si vezan točno na eno znamko kave in to je to. Boljše avtomat z svojim mlinkom in lahko tudi sorte kave poljubno menjuješ. Razen če ima to čudo tudi to opcijo?

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Žal nima te funkcije, me pa žal ne moti, da moram uporabljati eno znamko kave. Imajo pa več vrst kav, od 100% arabice pa do blagih mešanic in brezkofeinske.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kava ni slaba, sem pil to kavo slab mesec nazaj na letališču v Lisboni, so imeli opcijo v eni restavraciji z hitro prehrano in res ni bila slaba vendar me zadeva vseeno ne prepriča. Koliko pa stane v trgovini en takšen vstavek? A si računal strošek npr. proti navadni espesso kavi v zrnju? Npr. 1KG Bar Caffeja stane mislim da cca. 11€ (znamko sem pač dal kot primer)...

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Tale Hoferjev je stoodstotna kopija Saecota izpred desetih let (model Crema). Ti avtomati z mlinčki so za 10 ali več kav na dan in zahtevajo precej redno (beri: dnevno) čiščenje. Sicer prej ali slej ven priteče kislca (kava, ki jo dobiš v 3/4 lokalih v ponedeljek zgodaj zjutraj ali v kakšnem sezonskem lokalu na začetku sezone). Kakšno kavo vanj streseš niti ni pomembno.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Nč novega, saeco ni želel več avtomatov. Nekdo drug je kupil proizvodnjo linijo, zdej pa Hoferju tiši po ugodni ceni. Oni so pa itak zakupli x-tisoč kosov in spet je v prodaji. Če kdo kupi naj poroča.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
uporabljam tole zadevco in sem resnicno zadovoljen, pa kava je fenomenalna saj so 8g dozice vec kot prevec in zadovoljijo se tako zahtevnega kofetarja.
lavazza_blue_home_machine.jpg

Tale avtomat dobiš na posojo za 35€ mesečno, v to je uključeno tudi 100 kapsul kave po lastni izbiri...

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Citat:
Uporabnik xcape pravi:

Tale avtomat dobiš na posojo za 35€ mesečno, v to je uključeno tudi 100 kapsul kave po lastni izbiri...

Poznam to opcijo. Res je kava malce dražja ampak pri teh kapsulah dobiš orng merico.
Čeprav če gledaš je tudi kila orng kave okrog 30 eur.
Pa pri tem avtomatu imaš tudi dobiti opcijo čaja ki se dobi v kapsulah.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Citat:
Uporabnik xcape pravi:

Poznam to opcijo. Res je kava malce dražja ampak pri teh kapsulah dobiš orng merico.
Čeprav če gledaš je tudi kila orng kave okrog 30 eur.
Pa pri tem avtomatu imaš tudi dobiti opcijo čaja ki se dobi v kapsulah.

Kila kave je 30€? Ma nemoj
smile-1.gif
? A to uvažaš direkt iz Kolumbije? Mislim da je cena povprečne kave okoli 10€/kg. Boljše sorte pa so tam cca. 15 max. 20€? Vsaj toliko gostinci plačujejo in za toliko se dobi...?

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Mi lahko preveriš koliko plačujejo gostinci za Illy kavo? Jst mam očitno zelo stare podatke. Me sm firbec matra nč druzga, da ne bo kdo vzel kot izziv.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
illy kava v zrnju, kofeinska, 3 kg doza za gostince (cena za 1 kg) 25,39€

illy kava mleta, kofeinska, 250 g 6,99€

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Se splača v kakšni pisarni, firmi.
Vsaka najbolj ogabna kava iz klasičnega avtomata je min. 0,30 EUR. Če je kava dobra, se splača dat 5 centov več.