KATMANS civic

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
tista plastika na lučeh še nikoli ni na noben avto pasala

tisto je grdo za popizdit.

ali se pusti original, ali pa se gre haubo podaljševat.

drugače pa je lepa hondica

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Torej najboljše da je kar serijski?
rolleyes-1.gif
Najboljše, da se styling zakonsko prepove, ker drugače uporabniki Alterja ne morete spat zaradi travm...

Nalepka pa je sponzorska, ker je takrat promoviral v BOF-u avtoakustiko.

Da se en lep fi 90 nastavk pa je
smirk-1.gif
in ni nič posebnega, takih je puna kapa.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vidim, da mu bom moral rečt za kako novo fotko, zdaj je prebarvana v višnjevo rdečo s ful kristali vmes, felne so krom polish, pa tega nastavka na auspuhu tudi nima več, zdaj je dvojen raven nastavek.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Vse ok, sam vseen dolgočasni in grdi. Dobr kaj se skriva uspodi je drugo:D NE me narobe razumet sam tud spojlerjov preveč ne maram. Aja a sem povedu da ne maram hond:D

JollyVTI

Pripravnik
3. sep 2007
141
0
16
forum.jdm.si
Bom za vsako posebi razlozil razlike od kolegove (le kar je vidno z slik, se nebom spuscal v ostale modifikacije)
wink-1.gif

Prva slo bela: original SiR prednji podaljsek (barvan), Vision "style" prednji smerniki, ITR recaro prednji sedezi, "black" prednje luci.

USA umazano bela: prvo seveda barva, odstranjene letvice, JDM SiR zadnji spojler z zavorno lucjo (ekstremno redka zadeva, gre po 500eur naprej), Mugen prednji podaljsek (spet redkost, cene raje nebom pisal), Mugen twinloop izpuh, CP-F platisca (redkost, pure race roba), JDM prednje luci (steklo), Vision vzratna ogledala.

Prva crna slo: "Mugen V2 style" prednji podaljsek, OEM meglenke, "SpoonStyle" vzratna ogledala, Spoon duckbill karbonski zadnji spojler, typeR style zadnji podaljsek, Vision style smerniki, Si style zadnje luci...

Zadnja crna, pa enostavno super clean "stock", le zabita v tla, bronz feltne, original podaljsek in vision smerniki...

JollyVTI

Pripravnik
3. sep 2007
141
0
16
forum.jdm.si
Ves tu ni point o kvantiteti, ampak o kvaliteti izdelkov in neko smiselno estetsko celoto...
wink-1.gif

"dodajam":
Sicer mogoce cudna primerjava ampak vseeno, da se bo lazje razumelo, vino je za nekega nepoznavalca pac vino, rdece ali belo, zgleda kot vino okus ima po vinu in tu se zakljuci, kako bo na to gledal "poznavalec" pa ni potrebno posebej povdarjati kajne?
wink-1.gif

In tako bom rekel glede teh "stylingov" itd.
Rihtaj japonca po japonsko, japonski deli, japonski stil...
Tako kot rihtaj nemca po nemsko, italjana po italjiansko, americana po amerisko, le tako (vsaj po mojem mnenju) izpadejo bolj skladni koncni izdelki...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
467716-post_slo.gif

To res kmečko zgleda ko si kdo da na luči tiste neke letvice al pa da original masko dol pol pa tisto brez znaka gor še huje je lahko samo home made mrežica...no pol pa kake luknje na havbi zadela s kakim kosom plasite samo...da se že na kilometer vidi
crazy1.gif
....

Jaz recimo sn luči zamnejal pa masko tudi......ampak sem pa havbo tudi dal zravnat pri mojstru...

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
vse lepo in prav, ampak ko nekako odraster/dozoriš in se tam pa tam pelješ s kakšnim 'normalnim' avtom, ala A6,A4, R32 golf, u bistvu z bilo kerim nemcem srednjega razreda, pomalem obžaluješ čas , ki si ga izgubljal z japonci, ker konec koncev niso v niti eni stvari boljši od nemških vozil, pustimo manjšo zanesljivost, ki je tudi še nekako izrabljena fora, kajti dosti več mi pomeni se vozit se z normalnim avtom, ki pač sem ter tja zahteva več stroškov vzdrževanja, ampak je v vseh ostali stvareh tako boljši od povprečnih sivih in plastičnih japoncev, da o japoncu niti pod razno več ne razmišljaš....da ne govorim o hondah, ki mi že tako presedajo, da se mi že skoraj gnusijo... poznam le malo ljudi, ki vztrajajo na japoncih tudi v zrelejši leti, skoraj vsi presedlajo na nemška vozila, ker je le to nekako tisto pravo...japonci so za mlade, ki jim udobje in kvaliteta materijalov, ter nek image ne pomenita kaj dosti...vsi govorijo kaj vse več dobiš pri nakupu japonca, moč, handling,vzdržljivost, ampak z leti vsi ti atributi ne pomenijo kaj dosti, ker iščeš druge kvalitete pri vozilu... pa najbolj ironično je da vsi ti honda&jap fahrerji najbolj pljuvajo po rangu vozil golf gti, astra gsi, itd, problem je ker se u bistvu še nikoli niso niti peljali v njih, kaj šele da bi jih imeli za kakšen dan ali dva, kajti po vsej verjetnosti bi ugotovili da številke na papirju so eno, praksa je drugo...ne zamenjam nobenega nemškega hothatcha za bilo katerega type r, ali kaj drugega high rev japonca, kerj mi ne ponuja nič, napram nemcu.... na žalost sem bil eden izmed omenjenih jap loverjev, sicer so mi nekateri japonci še zelo všeč, ampak med njimi ni honde je le nissan, ali kateri od bolj resnih jap znamk, dober razlog je da noben japonec ne konkurira višjemu razredu premium nemških znamk, odgovor je ker ne znajo narest takšnega avto, še prekopirati ne znajo več, lahko naredijo še nevem kako advanced vozilo, ampak še vedno bodo korak zadaj, ker pač nimajo potrebne samozavesti in okusa narest kaj takega...so pa vzdržjivi, to pa, ampak kaj ko pa na vseh ostali področji tako razočarajo.....

mišljeno brez provokacije
lp.

JollyVTI

Pripravnik
3. sep 2007
141
0
16
forum.jdm.si
Sicer je ta tvoj post celotno izven konteksta teme in niti nevem zakaj si ga tu pisal, a ti bom vseeno odgovoril
wink-1.gif

Sam ves da obstajajo tudi avtomobili za duso, ki jim zaradi taksnih in drugacnih razlogov odpustis t.i. "pomankljivosti.
Sam bom govoril z svojega stalisca/pogleda, primer takega civica kot je botroval za nastanek te teme ali civic ki se nahaja v moji garazi, ima nek drugacen namen kot biti nek allorund vozilo, je nekaj vec nekaj le za uzitek, meni je uzitek da slisim kamencke ki mi jih mece "pod ritjo" ali voznja v dezjo ko slisim vodo itd., cutim se nekako bolje povezanega z vozilom, dobim vsako povratno informacijo od le tega, v vsakem momentu voznje itd., skratka nekaj "spartanskega/hardcore", vidim tudi odsev vsega truda ki sm ga vlozil v to, za nastanek te "igrace", ki hodi po zadnji bilki civilizeranosti. Tukaj avto ne vozi mene, ampak ga le jst poskusam "krotiti" po domace povedano, ko moram konstantno drzati volan mocno da mi 50% zapora na kaki grbini ne potegne avta z smeri. Ampak kot receno to je igraca za duso z duso in ravno to slednje bom tezko nasel v kaksnem od prej nastetih vozil oziroma bom kr rekel je sigurno nebom, ker se pocutim prevec odmaknjen od vsega "dogajanja".
Pa ne me narobe razumeti, se da hitro peljati tudi z temi, ampak ni tiste prave povezanosti.
In verjemi da vem kaj govorim (konec koncev imam v garazi tudi nemca z tega razreda ki je tako receno dailydriver in to delo opravlja odlicno), prav tako je pri hisi X5 4.4 V8 in sm se prevozil prav tako se z marsi katerim nemcem "visje" klase, ce omenim le par primerov C klasa, E kasa, SL, 328Ci, 528i, 530i, 740i, A6 2.8 multitronic itd. in lahko recem vsi so avti na nivoju, brez debate, a mi ne nudijo tistega puristicnega uzitka.
Tako da vsaj zase lahko recem da bo vedno ostala pri hisi kaksna taksna po domace "petarda", ne izkljucujem pa moznosti da bo za dailydrive ostal se vedno kaksen nemec (po resnici povedano se malenkost spogledujem ravno z Audi-jem kot naslednji "vsakodnevni voz").
wink-1.gif

p.s. pa se ena mala "skrivnost" moj sanjski avo ni niti z dezele vshajajocega sonca, ampak dojc mobil oz. ta "stvor": https://www.youtube.com/watch?v=huTaB2BpNNw

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
vse lepo in prav, ampak ko nekako odraster/dozoriš in se tam pa tam pelješ s kakšnim 'normalnim' avtom, ala A6,A4, R32 golf, u bistvu z bilo kerim nemcem srednjega razreda, pomalem obžaluješ čas , ki si ga izgubljal z japonci, ker konec koncev niso v niti eni stvari boljši od nemških vozil, pustimo manjšo zanesljivost, ki je tudi še nekako izrabljena fora, kajti dosti več mi pomeni se vozit se z normalnim avtom, ki pač sem ter tja zahteva več stroškov vzdrževanja, ampak je v vseh ostali stvareh tako boljši od povprečnih sivih in plastičnih japoncev, da o japoncu niti pod razno več ne razmišljaš....da ne govorim o hondah, ki mi že tako presedajo, da se mi že skoraj gnusijo... poznam le malo ljudi, ki vztrajajo na japoncih tudi v zrelejši leti, skoraj vsi presedlajo na nemška vozila, ker je le to nekako tisto pravo...japonci so za mlade, ki jim udobje in kvaliteta materijalov, ter nek image ne pomenita kaj dosti...vsi govorijo kaj vse več dobiš pri nakupu japonca, moč, handling,vzdržljivost, ampak z leti vsi ti atributi ne pomenijo kaj dosti, ker iščeš druge kvalitete pri vozilu... pa najbolj ironično je da vsi ti honda&jap fahrerji najbolj pljuvajo po rangu vozil golf gti, astra gsi, itd, problem je ker se u bistvu še nikoli niso niti peljali v njih, kaj šele da bi jih imeli za kakšen dan ali dva, kajti po vsej verjetnosti bi ugotovili da številke na papirju so eno, praksa je drugo...ne zamenjam nobenega nemškega hothatcha za bilo katerega type r, ali kaj drugega high rev japonca, kerj mi ne ponuja nič, napram nemcu.... na žalost sem bil eden izmed omenjenih jap loverjev, sicer so mi nekateri japonci še zelo všeč, ampak med njimi ni honde je le nissan, ali kateri od bolj resnih jap znamk, dober razlog je da noben japonec ne konkurira višjemu razredu premium nemških znamk, odgovor je ker ne znajo narest takšnega avto, še prekopirati ne znajo več, lahko naredijo še nevem kako advanced vozilo, ampak še vedno bodo korak zadaj, ker pač nimajo potrebne samozavesti in okusa narest kaj takega...so pa vzdržjivi, to pa, ampak kaj ko pa na vseh ostali področji tako razočarajo.....

mišljeno brez provokacije
lp.

3 leta star A6 na fafing 8 let in se pocutis da vozis "nekaj vec".

Seveda ko se enkrat vsedes v L GS ti je jasno kdo zna naredit avto, kdo pa ljudsko skropocalo ki je simbol raznoraznih s.p.-jev ki ga vodijo zalizani (kot bi rekel Peče) tačrni.
bonk.gif

Druga stvar pa je da je zelo malo japonskih avtomobilov visjega, kaj sele visokega razreda v evropi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Damn, ampak ti se pa staras
smile-1.gif
.
Sicer se pa strinjam in s tabo in z Jollyem.
Danasnji avti so kot jumbojet (vse avtomaticno) proti jadralnemu letalu (kjer je vse odvisno samo od tebe). In kaj takega je zakon imeti za gust, da si malce duso napolnis. Ampak za daily drive (tukaj ne govorim o 20 km na dan (pa se od tega 19,9 km zgolj samo frajerisanje, kaki avto super duper ima) pa to ne pride v postev.