vse lepo in prav, ampak ko nekako odraster/dozoriš in se tam pa tam pelješ s kakšnim 'normalnim' avtom, ala A6,A4, R32 golf, u bistvu z bilo kerim nemcem srednjega razreda, pomalem obžaluješ čas , ki si ga izgubljal z japonci, ker konec koncev niso v niti eni stvari boljši od nemških vozil, pustimo manjšo zanesljivost, ki je tudi še nekako izrabljena fora, kajti dosti več mi pomeni se vozit se z normalnim avtom, ki pač sem ter tja zahteva več stroškov vzdrževanja, ampak je v vseh ostali stvareh tako boljši od povprečnih sivih in plastičnih japoncev, da o japoncu niti pod razno več ne razmišljaš....da ne govorim o hondah, ki mi že tako presedajo, da se mi že skoraj gnusijo... poznam le malo ljudi, ki vztrajajo na japoncih tudi v zrelejši leti, skoraj vsi presedlajo na nemška vozila, ker je le to nekako tisto pravo...japonci so za mlade, ki jim udobje in kvaliteta materijalov, ter nek image ne pomenita kaj dosti...vsi govorijo kaj vse več dobiš pri nakupu japonca, moč, handling,vzdržljivost, ampak z leti vsi ti atributi ne pomenijo kaj dosti, ker iščeš druge kvalitete pri vozilu... pa najbolj ironično je da vsi ti honda&jap fahrerji najbolj pljuvajo po rangu vozil golf gti, astra gsi, itd, problem je ker se u bistvu še nikoli niso niti peljali v njih, kaj šele da bi jih imeli za kakšen dan ali dva, kajti po vsej verjetnosti bi ugotovili da številke na papirju so eno, praksa je drugo...ne zamenjam nobenega nemškega hothatcha za bilo katerega type r, ali kaj drugega high rev japonca, kerj mi ne ponuja nič, napram nemcu.... na žalost sem bil eden izmed omenjenih jap loverjev, sicer so mi nekateri japonci še zelo všeč, ampak med njimi ni honde je le nissan, ali kateri od bolj resnih jap znamk, dober razlog je da noben japonec ne konkurira višjemu razredu premium nemških znamk, odgovor je ker ne znajo narest takšnega avto, še prekopirati ne znajo več, lahko naredijo še nevem kako advanced vozilo, ampak še vedno bodo korak zadaj, ker pač nimajo potrebne samozavesti in okusa narest kaj takega...so pa vzdržjivi, to pa, ampak kaj ko pa na vseh ostali področji tako razočarajo.....
mišljeno brez provokacije
lp.