Katero tablico?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.513
7.021
113
Razmišljam o nakupu tablice. Raba bo zelo omejena.
Potrebe:
- v prvi vrsti se bo uporabljal kot reader. Predvsem .pdf datotek, ki so večinoma velike do 10mb, nekatere pa tudi nekaj 100mb
.- čim boljša baterija
- urejanje office datotek (.docx, .xlsx)
- delovanje brez prevelikega laganja. dopuščam malo daljše nalaganje velikih .pdfjev
pogojno:
- gledanje filmov v čim boljši resoluciji
- brskanje po internetu
Vse ostalo mi ni važno.

Gledala sem po androidih, ipada nočem, kaj drugega več ne ostane.
Bo vsaka dobra za to kar rabim? Vidim, da se zadeve prodajajo že po 150€. So te kaj za kaj? Kje pa imajo te zadeve kaj za "pošlatati", malo večjo izbiro, da bi lahko sploh videla, kaj je danes mogoče in primerjala izdelke med seboj?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja in menda Andorid že teče na tej tablici (če video ni slučajno "fejkan"). Sicer pa, če bo navit WebOS delal tako kot mora, potem bo zame to čisto dovolj. Ne bi se branil niti portanega MeeGa. Zdej samo še čakam Amazon ali mi ga bo poslal.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
tsunami: kje so 100$, res bi rad videl.

On your service - BestBuy v ZDA. Samo so trenutno Sold Out, berem pa, da menda kmalu dobijo novo rundo. Prodajajo jih tudi druge trgovine, npr Walmart ipd. Zdej moraš imeti samo še koga v ZDA, da ti jo lahko kupi oz. da nakup lahko pošlješ na njegov dom on pa tebi v SLO. BestBuy in večina ostalih podobnih spletnih trgovin namreč ne pošiljajo robe v tujino.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
to prodajajo pod ceno, pa še nihče ne more dobiti....imam nekaj ljudi v ZDA.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, HP se je odpovedal zgodbi z WebOS telefoni in tablicami. Menda je bestbuy imel na voljo 200.000 tablic za prodat, pa so jih prodali le 20.000, nakar je HP rekel da se prodajo po tej ceni. To je novica, ki niti ni več tako sveža. Sledi tudi znižanje cen telefonom Pre3 in Veer. Pravijo da naj bi se Pre3 prodajal za 75 EUR. Zdej, če maš koga v ZDA, pol si zmagal.

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz dobim 2 TouchPada, 1 bo naprodaj za cca. 200 eur. Bo na bolhi v parih dneh
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
če mi pošlje žlahta preko najbolj navadne opcije usps, dvomim da bi bilo preko 20€ poštnine

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
govoriva o poštnini --->borderlinx 45 vs usps 20
carina in ddv jasno da je posebej
žlahta v mojem primeru ni problem, je imam tam ene 5x več kot tukaj
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce pogledas se enkrat informativni izracun, je postnina 38,50U$D oz. 27,01€ ... ostalo je davek (Taxes) ...

Koliko je dejansko za placat pa bodo kmalu povedali tisti, ki so narocili preko BLX
smile-1.gif
...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.513
7.021
113
WebOSa ne bi. Ne poznam in ne bi ugotavljala tako, da bi zdaj kupila. Še posebej, ko je HP rekel hvala lepa in nasvidenje in se ne bo več s tem ukvarjal.
Rabim pa tudi račun. Budget obvezno pod 500€, vendar me ni nič sram, če kupim najcenejšega, če le zadosti moje potrebe.
Tisti prestigio tam zgoraj od SouthParka je kar zanimiv. Opažam, da je resolucija 1024x600 pogosta pri teh napravah, najbrž ne bi bilo problemov sz branjem knjig. Najraje bi imela tako da je lepo ena stran na ekranu in ni treba nič nikamor skrolat. Nimam pa problemov z majhnimi fonti.

Katera od zgoraj naštetih stvari mi zna največ problemov delati? Veliki .PDFji? Glede na to, da imajo tele naprave USB vhode - zna out of the box android direktno brati .pdfje iz njih? Da bi npr na ključku prinesla en file in v trgovini poiskusila, kako bi to delovalo. Na telefonih vem, da si moral najprej iz marketa dol sneti (vsaj včasih je bilo tako) en file explorer potem si imel pa dostop do spominske kartice.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
verjetno je princip dostopa do datotek enak kot na android telefonih, vsaj pri teh poceni igračah z 2.2. Pri držajih z honeycombom pa nebi vedel. Glede na to da govorimo o 1ghz proecsorjih, ki so še ne tako daleč nazaj poganjali vse pcje, mislim da so pdfi bilo kakšne velikosti mala malica
wink-1.gif

kako pa bo pdf knjiga prikazana na ekranu, pa ni toliko odvisno od resolucije, ampak od načina kako je poskenirana in programa, kako zna prilagodit tekst na ekran.
ampak glede na to da na mojem 4.3 ekranu že vgrajen pdf bralnik prav lepo prilagodi, mislim da na teh velikih ekranih nebi smelo bit problema.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.