Katero stran možganov uporabljate?

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Tu ni pomembno, kje kdo dela, možgani vsem ljudem dokaj podobno delujejo.

Zanimivo pa bi bilo vedeti, kako to sliko vidijo bolniki s poškodovanimi možgani, če imajo naprimer kdo operativno ločeni možganski polobli in če gleda z enim očesom.

B81

22. jul 2007
37.000
10.532
113
Ločeni polobli? Kaj pa to pomeni? Da dela le ena stran? Nista obe potrebni za živet?

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Možganski polobli sta povezani z živčnimi vodi, preko katerih si izmenjujeta informacije.
Če so te povezave prekinjene, obe polovici že vedno delujeta, vendar si ne predajata več informacij.

Desna polobla je zadolžena za levo polovico telesa (leva roka, leva noga) leva polobla pa za desno polovico telesa.
Če se odločiš dvigniti levo roko, mora priti ukaz iz desne poloble in leva polobla je o tem obveščena.
če sta polobli operativno ločeni, lahko dvigneš levo roko, pa desna polobla tega ne bo "vedela", razen če vidi, da si jo dvignil.

Za ljudi, ki jih je prizadela kap (krvavitev) v levi polovici možganov, je značilno, da ne morejo več kontrolirati desne roke ali noge.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Meni pa se samo v desno vrti(se pravi v smeri ure), pa ni šans, da bi brnil smer
frown-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol

Komaj sem jo spravil do tega, da pleše v levo, potem je pa v desno ne morem spravit
rolleyes-1.gif
Moji možganski polobli sta čisto skregani med sabo.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ja ena od možnost je tud ta, da ful hitro mežikaš z očmi pa se bo obrnila ... vsaj pri meni se je

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik imperator pravi:
hudo ej
smile-1.gif
Meni se vrti v desno in je nikakor ne morem spravit v levo. Zelo zanimivo.

Sva ze vsaj dva
cool-1.gif

moja razlaga
-glede na polozaj telesa se ne more vrteti v drugo stran(ne nisem plesalec
evil.gif
)
-senca je na spodnjemu robu slike in se prikaze na levi in izgine na desni

Tako jaz vidim,lahko da sem
stupid-1.gif

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Če se vrti le v eno smer, ne pomeni, da si
stupid-1.gif

Pomeni pa lahko, da ena polobla pri reševanju problemov tako dominira, da druga ne dobi priložnosti za svoje mnenje.
Za večjo kreativnost pri reševanju problemov je koristno, če sta obe polobli strenirani k večjemu sodelovanju, da se lahko kombinirata analitični in sintetični pogled, preračunavanje in intuicija.

Forsiranje na silo tu ne pomaga veliko, ker sila pomeni forsiranje le ene poloble, enega pogleda na problem.
Če si poskušaš "razumsko" razložiti, je to že forsiranje analitičnega dela.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Razlaga ali gre v desno ali levo je čisto enostavna.

Če si moški in imaš pred seboj vrtljivo golo žensko in začneš uporabljati svoj levi del možganov, kar prinese do vrtenja levo..., uporabljaš ob pogledu na golo žensko telo logiko, razum ipd..., ni druge kakor, da si gay ali pa totalno nezainteresiran za žensko telo.

Če pa se vrti v desno, uporabljaš domišljijo, občutke, čustva ipd..., dobiš prvo asociacijo na obline ipd...

To tud razloži, zakaj se nekaterim začne vrteti v levo, ko gledajo samo njeno senco ali pa nad njeno glavo. Ker tisti trenutek ne vidiš oblin.
hysterical-1.gif

Pri ženskah pa je obratno. Če ne more pognati v levo, ima ziher kake pozitivne občutke ob ženskem golem telesu.

Tistim, ki se vrti hkrati v obe smeri, pa so kot kaže biseksualci.
evil.gif

Meni se je vrtelo v desno..., ko pa sem začel brati razlage v avgleščini na levi, je začela šopat v levo.

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Nekaj resnice bo na tej razlagi, čeprav spolne usmerjenosti ravno ne moreš določiti po odzivu na eno slikco.

Ženske pristopijo k tej slikci z bolj kritičnim in analitičnim pogledom kot moški, zato se jim pogosteje vrti v levo, vendar se tudi nekateri moški "seksualnih vprašanj" lotevajo razumarsko (v stilu Woody Allena
cool-1.gif
), pa zato še niso geji.

B81

22. jul 2007
37.000
10.532
113
Kosta nogi prekrižani, nagni glavo v levo stran, daj jezik ven, iztegni roke in glej, kako pride noga iz vrhnja strani dol.
grin1.gif

Zdaj pa mam problem, desna stran ženske se vrti v desno, leva stran pa v levo. Nix jasno.