Katero štango čmo nabavt za Olympus SP-590UZ?

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.566
29
48
Za hitre in mejhne zadeve se mi ne ljubi nonstop roke matrat.
Rabm pa eno steblce in pa sekvojo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Lahko malo bolj točno napišeš, kaj pravzaprav bi rad nabavil?
Sicer predvidevam, da iščeš stojalo, vendar sem verjetno že bolj v letih, pa te vrste izrazov ne poznam najbolje...

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.566
29
48
Nisi še toliko v letih, si prav zastopil.
smile-1.gif

Torej mini stojalo za primere, ko je treba fotkatk kak makro, da roka ne trpi, in pa normalno stojalo za fotkanje oddaljenih objektov oz. okolice.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
OK.
Potem se začne druga faza - koliko resno se nameravaš ukvarjati s fotografijo in koliko težko prigaranih novcev si pripravljen odšteti za stojalo. Cene se tukaj gibljejo od 15 pa vse do 1500€, pa te zadnje verjetno niso tisto, kar bi potreboval.
Precej uporabna zadeva za daljše obdobje in za uporabo v obeh primerih, ki si jih zapisal, je Manfrotto 190 XPROB, vendar je cena kar solidna, sploh glede na to, da je potrebno kupiti glavo posebej.
Nadomestek tega, ki pa za talno fotografiranje ne bo najbolj v redu, je GoldPhoto JH 314, kar trikrat cenejše od prej omenjenega, po kvaliteti pa se lahko mirno kosa z njim.
Recimo, da sem s tem, kar sem se do sedaj naučil in preskusil, na tvojem mestu, s tvojim aparatom, bi kupil GoldPhoto in eno od krogličnih glav, lahko bi bila kar Manfrotto 488 MIDI BALL GLAVA RC2, čeprav bi bila dražja od stojala, je to zadeva, ki ostane, če se stojalo menja (ali pokvari)
LP

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.566
29
48
Bom preveril, za kaj gre in se odločil. Hvala za predlog.
Fotografija mi je hobi, torej fotkanje ob priliki, ko je čas.

Nazadnje urejeno: