Katero plazmo kupit

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Zdravo!

V bližnji prihodnosti imam namen kupit plazma TV, diagonale 107 cm, cenovno nekje do 1000 EUR.
Ker se ne spoznam ravno najbolje na te zadeve, vas prosim , če mi lahko malo svetujete, kaj je najbolj pametno kupit za ta denar. Pa prosim ne mi svetovat LCDjev, ker jih ne maram, definitivno bo plazma. Ali se bolj splača kupovat pri nas ali v čez mejo?
Poleg tega me zanima tudi, kako je s tem, ko sem zadnjič gledal v enih oglasih, da imajo nekatere plazme možnost priklopa zunanjega diska? A to pomeni, da se da potem nanj snemati filme oz karkoli al je to samo za predvajanje raznih datotek ala divx, fotk itd...

Hvala!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ene znajo snemat in playat, en pa sam playat. Ponavadi je pa tko, da tist kar posnmeš lahko gledaš samo na tem tv-ju. Ne moreš pol na pc-ju al pa k sosedu nest.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Aha, se pravi, ne snemajo v kakšnem standardnem formatu ampak krnekej?

Sem gledal malo tole G20, pa se mi zdi kr fajn zadeva. Morm videt še v živo.

Kje se pa to zadevo najbolj splača kupit? Kje pri nas al rajš recimo v AU?

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Za mediamarket.si še nisem slišal/prebral slabe ocene. Imajo zelo ugodne cene in nemško robo. Sam sem bil 2x zadovoljen.

Lp,
Peter

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63

To je to!!
smirk-1.gif
best buy, kar se tiče modela in trgovine. Pač samo preveri če imajo na lagerju. Drugje ne boš dobil za tako ceno oz je kr težko dobit Panasonic G serijo v slo, žal..

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Bandit, te lahko samo vprašam, kaj ti ni všeč pri LCD-jih? Hvala...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
No ja, tipo je napisal:

Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Ker se ne spoznam ravno najbolje na te zadeve, ...

pa prosim ne mi svetovat LCDjev, ker jih ne maram, definitivno bo plazma.
V časih prvih LCD televizorjev so imeli plazemski TV veliko lepšo sliko. Danes je ravno obratno. Pri plazemskih TV je problem še, da se zapečejo črke oziroma logotipi, zato so neprimerni za prikaz slike z računalnikov.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

Kolega je kupil plazmo kaka 3 leta nazaj (za takrat malo boljšo od povprečja), drug kolega pa je pol leta nazaj kupil LCD (zanj je dal cca 1k€) - za oba ne vem niti firme niti modela, ampak ko gledam 3 leta staro plazmo, je slika lepa, mehka,.. pri LCDju pa čist kontra, full groba, glih, da ne vidiš vsak štirioglat pixel posebej.

Ne vem, mogoče sem smotan, ampak plazma ima meni full lepšo sliko.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

Kolega je kupil plazmo kaka 3 leta nazaj (za takrat malo boljšo od povprečja), drug kolega pa je pol leta nazaj kupil LCD (zanj je dal cca 1k€) - za oba ne vem niti firme niti modela, ampak ko gledam 3 leta staro plazmo, je slika lepa, mehka,.. pri LCDju pa čist kontra, full groba, glih, da ne vidiš vsak štirioglat pixel posebej.

V Mediamarketu sem marca kupil Samusung PS50B850. Super slika, youtube, yahoo,. DLNA, z zunajih diskov in ključkov bere slike, divx, MKV,...... zvok bolj slab saj je tanjša od 3 cm
evil.gif

Ampak zakaj pa je A/V receiver?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Sem bil danes v Big-Bangu in res na enih LCD-jih se ful neka granulacija vidi.
Bi raje dali kaki demo DVD gor, da se ne vidi... (bila je TV slika)
Ker zgleda totalno zanič.

Je pa bil en drug LCD, vtis prve milisekunde: Vau, to pa je že slika!
Cena : 1900 EUR.
grin1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

Nisi smotan
priden.gif

LCD, ki "je boljsi" od plazme je tudi vsaj trikrat drazji
crazy1.gif

Vsak dan vidim par TV jev (sicer po par minut) ampak razlika je ogromna !
Poseben uzitek je bila100 colska plazma ampak je malenkost prevelika za mojo dnevno in mojo denarnico
grims-1.gif

Kljub velikosti od blizu ni bilo videti mozaicne slike kar pa ne morem trditi za vecino LCDjev z polovico ali tretjino diagonale omenjene plazme (enak izvor IP-STB preko Scart kabla !!)
wink-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Aha, no sej se mi je zdelo, da zaradi slike....sam sem moral vseeno vprašati.....
No, da razložim...imam LCD LG LH 7000 serijo in ko sem našel programe, so mi sprava kazali dokaj kockasto sliko, po kakih 2 minutah pa se je slika zelo izboljšala (to velja le na začetku, (ko iščeš programe), dokler LCD ne izvede fino nastavitev-potem se ta nastavitev ohrani), pa tudi v nastavitvah lahko "zabluraš" sliko, da ti ne kaže več kock. Trenutno imam še analogni signal in sem s sliko zelo zadovoljen. Problem pri plazmah je tudi ta, da ti kurijo več elektrike in seveda, da ne smeš imeti statične slike, vendar so v zadnjem času to zelo izboljšali. In sedaj, ko bo prišel digitalni signal oz. je že, bo slika na LCD-ju mnogo lepša, kot pa na plazmi. Lahko, da kolega ni imel nastavitve porihtane, pa mu je zato kazalo slabšo sliko --- seveda ugibam. Plazma se tudi prej "znuca", kot LCD....pa v trgovinah so vse nastavitve pač tovarniške, zato so grde, tisto, ki pa si videl in je imela lepo sliko, pa je bil morda LCD z led zaslonom in nastavitve u nulo......no, toliko z moje strani, lahko pa kdo še kaj napiše za info...