Katero plazmo kupit

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
In sedaj, ko bo prišel digitalni signal oz. je že, bo slika na LCD-ju mnogo lepša, kot pa na plazmi.
Lahko to malo bolj natančno?

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Zanimivo! Nisem vedel, da se da to tudi nastavit. Bom ob naslednji priložnosti pri kolegu z LCDjem malo pobrskal po nastavitvah pa da vidim, če se da kaj narest. Ima pa ta kolega Siol TV, se pravi naj bi to že bila kvaliteta digitalne televizije, je tako?

Kar pa se tiče tega, koliko se plazma prej "znuca" pa je vsaj za moje pojme tako, da je to itak taka doba, do bo že takrat že zdavnaj na odpadu. A ni bilo od začetka nekako tako, da naj bi zdržala cca 10 let, kasnejše generacije pa bi se prežgale mnogo kasneje. Čez 15 let pomoje, da nihče več ne bo gledal niti LCD niti plazme.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi: Ima pa ta kolega Siol TV, se pravi naj bi to že bila kvaliteta digitalne televizije, je tako?
Še posebno če je na mpeg4 (baker), potem bolje da ne gledaš bližje od 3x diagonale tv-ja (vsaj po mojih izkušnjah- lcd).

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi: Ima pa ta kolega Siol TV, se pravi naj bi to že bila kvaliteta digitalne televizije, je tako?
Še posebno če je na mpeg4 (baker), potem bolje da ne gledaš bližje od 3x diagonale tv-ja (vsaj po mojih izkušnjah- lcd).

Se popolnoma strinjam, zato pa sedaj tudi sam za drugo sobo pogledujem po plazmi in sicer gledam med modeloma S20 ter G20 Panasonic ofcourse 107 cm
grin1.gif
.

Lp.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
stein, pač od novega leta naprej bo obvezen le še digitalni signal, preko katerega LCD-ji prikazujejo boljšo sliko od plazem, je pa seveda že sedaj mogoč, samo nastavit je treba LCD na digitalen signal, ter v nekaterih primerih vpisat frekvence, kot je v mojem primeru...sej bi vpisal, pa dan za dnem odlašam...pač, mi pri trenutni sliki čisto nič ne manjka...drugače bi že.....Nisem nek expert, samo vem, da je dejstvo tako, da so za analogen signal boljše plazme, za digitalen pa LCD-ji, vendar bo analognega kmalu konec, torej, ostanejo LCD-ji....

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
stein, pač od novega leta naprej bo obvezen le še digitalni signal, preko katerega LCD-ji prikazujejo boljšo sliko od plazem, je pa seveda že sedaj mogoč, samo nastavit je treba LCD na digitalen signal, ter v nekaterih primerih vpisat frekvence, kot je v mojem primeru...sej bi vpisal, pa dan za dnem odlašam...pač, mi pri trenutni sliki čisto nič ne manjka...drugače bi že.....Nisem nek expert, samo vem, da je dejstvo tako, da so za analogen signal boljše plazme, za digitalen pa LCD-ji, vendar bo analognega kmalu konec, torej, ostanejo LCD-ji....

Takoj ko je treba delat "upconversion" iz slike navadne rezolucije na HDTV zaslon je plazma v prednosti. Poleg tega da je 50 colski LCD primerljiv z plazmo (torej LED) za 50% dražji.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Glih pred par urami bilo na radiju, da predlagajo spremembo zakonodaje, da se _ne_ bi ukinil analogni TV signal
wink-1.gif

Baje, ker digitalni še nima enake pokritosti prebivalstva.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Nisem nek expert, samo vem, da je dejstvo tako, da so za analogen signal boljše plazme, za digitalen pa LCD-ji, vendar bo analognega kmalu konec, torej, ostanejo LCD-ji....

No ni čisto tako...Tudi pri digitalnem signalu so plazme v prednosti, saj še večina programov ni hd, kaj šele full hd, digitalni signal nižje resolucije pa je treba pretvarjati in ta pretvorba je lepše izgleda na plazmah (sploh pri velikostih tam okoli 50")... Seveda so potem tu še zadeve kot so boljša črnina, boljši kotrast, prikazano bolj tekoče gibanje (čeprav pri kakšnih dražjih lcdjih je to tudi ok rešeno), boljši vidni kot - ni color shifta, če gledaš pod kotom in seveda nižja cena (oz. dobiš več " za isti denar)... Ko delajo teste recimo plazma vs lcd na kakih full hd filmih je ostrina slika kot kriterij za kvaliteto slike šele na 3-4 mestu za v tistimi lastnosti, ki sem jih naštel kot prednosti plazme.
Pa nisem strogo proti lcdjem, da ne bo kdo mislil - če se tv uporablja uglavnem za priklop na računalnik in gledanje hd vsebin, bi verjetno tudi sam uzel lcd (če bi stal isto kot plazma
evil.gif
). Tako pa so za tisto klasično uporabo tvja še vedno v prednosti plazme...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem sedaj malce gledal plazme in cene so neverjetno nizke recimo za 50" plazmo...cca 600-700€...haloooo???

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Če ne bi imel že 47" LCD, bi ga najverjetneje nabavil. Kje pa si vzel tole plazmo, če seveda ni skrivnost?
shocked-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
295
83
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

očitno si ne bereš novic okoli da baje vlada preložila izklop anolognega signala na nedoločen čas..

link do novice: http://24ur.com/novice/it/analogni-tv-signal-se-nekaj-casa.html

tko da bo še nekaj časa anologni signal tut po 1.12.2010
rolleyes-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Se opravičujem, ker sem zavajal. Res, te novice nisem še nikjer zasledil...
redface-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Hmm, kaj pomeni pri TVju, da ima LAN vhod? Za priklop na mrežo? Čemu to služi?
Kaj pa se lahko priklaplja na USB porte? Mogoče tudi kakšen WLAN?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
eni majo opcijo wlana na usb, drugi majo usb za slike in mp3, tretji samo za updejt firmwera četrti za komplet vso multimedio itd

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede lan vhoda tudi odvisno tv-ja.
eni za surfanje, eni za stremanje fajlov s pc-ja, eni za udpejt vremena in kak yahoo finance z neta...