Katero motorko?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Gledam in iščem motorko za pripravo drv (razrez goli), gledam nekaj v tem rangu na povezavi, do 350 eur brez ddv.
klikenzi
Stihl, Husquarna?
Hvala

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
8 let šibam eno Huskwarno, pa še nisem svečke menjal.
Takrat je bila ravno v akciji. Naredila je kakšnih 100 metrov drv in približno toliko grmovja sem z njo posekal in pokuril.
Uničil sem pa tri verige.
Sicer pa bni veliko razlik med firmami! Nogo pa odreže tudi tista za 32€ če si budala!
Odvisno za kaj in koliko jo rabiš.
Sprehodi se po netu in po kakšnem kmetijskem sejmu!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Nobena od naštetih ne bo slaba. Verjetno bojo v enakem cenvnem razredu tam tam po kakovosri.

Sicer ne vem koliko jo boš rabil a dotična z linka mi je osebno že rahlo težka...je verjetno že bolj 'profi'. Za bolj hobi uporabo ( kamor se šteje par metrov drv letno), za kako šavje, kak drevešcek počit na tla bi ti sam priporočal lažjo ( bolj okretno). Če maš svoj gozd...tisto so druge zadeve.

( Pri hiši imamo kakih 30 let Husquarno..ko rabiš vzameš v roke, vžgeš in delaš).

md1

Pripravnik
3. feb 2008
54
0
6
Če boš kupil tole z linka ne boš nič zgrešil.Tudi jaz sem kolebal med stihlom ,husquarno in makito.Potem sem vzel tole makito,sicer na ebay.de za cca 360 eur z poštnino,dvema verigama,oljem,pilo za brušenje in kovinskim zabojem. Zaenkrat sem super zadovoljen z njo,pa sem imel prej tudi stihl,sicer starejšo in težko. Tale makita sploh ni težka,ima tudi easy start ,tako da ko ponovno vžigaš si shrani energijo in je otročje lahko,po moje je odlična izbira.
lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Takole bom rekel. Al sem jaz pa sorodniki okoli mene malo "nerodni in neumni" al pa je res da tiste zage ki jih kupis danes zagotovo cez trideset let ne bodo delale brez nekaj postenih servisov vmes. Membrane v uplinjacih in podobno bos menjal ze po nekaj letih....
Sam sem dal po petih letih pol nove motorke za servis. Pa ne vem ce sem keten znucal za prste ene roke. Sestavili pa so jo americani (stihl 019) in se je nekako nisem sam lotil popravljat oljne crpalke. Naslednjic jo bo dobil kameleon v roke......
Koliko m3 letno pripravis, najvecja debelina goli?
Manj negativnih izkusenj imam s stihl. Mogoce zato ker jih je v zlahti manj kot H.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
smile-1.gif

Ce bi moral izbirat....gre moj glas za Huso....

Stilerce niso slabe....so mi pa zoprne za sravfat napram Husam...pac una švabska pedantnost in kompliciranje pri detajlih kjer ni treba....

Z drugimi besedami....za huso rabs kljuc za svecko in srabfnciger za frgazar (no tanove majo ze elektronskega)....pr stilerci rabs pa ze mali kovcek orodja da naredis isti servis
smile-1.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Imamo kakšnega prodajalca tle gor? Lahko na zs. Primerljiva sthilarca (z makito) je dobrih 100e dražja, grem še za huso pogledat.
Delal se bo pa letno okoli 35m3 goli.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Mislim, da je Makita kupila Dolmar, da je prišla na področje žag.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Poglej še Makito EA4300, pri nas do 400 €, v tujini tudi pod 330. Ima že magnezijevo ohišje, je lahka in z lahkim vžigom.Izkazala se je za zelo priročno in trpežno. je za klestenje in še za marsikaj podreti-ravno prava velikost in teža za dokaj univerzalno žago. V Postojni so gozdarji naredili 1500 ur in zamenjali svečko

Električne Stihl in Husa imajo tako ali tako motor narejen v Sloveniji.

Makita je kupila Dolmar za žage.....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
A ni Makita -Dolmar eno te isto? oz sta v španoviji.
Sta, v enem izmed zgornjih linkov (masinca) sem brskal za enorocajnimi zagami. In tam je lepo razloženo da je razlika samo v napisu in barvi.
Je pa dolmarca 10 evrov cenejsa (339:329)

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
8 let šibam eno Huskwarno, pa še nisem svečke menjal.

Isto; 10 let imam v uporabi tako. S to razliko, da je moja Husqvarna.
grin1.gif

Edino kar je, metrskega hloda ne moreš prežagat zaradi prekratke sablje, ampak to je že redkost.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
kupi stihl ali pa husquarno. rezervne dele se dobi vsepovsod. tudi za 10+ let stare modele

drugače pa se dobjo kitajci na ebayu za cca 150€ - okoli 3 konje moči in delajo super.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
560
94
28
Ne glej toliko na ceno kot na treslaje itd... imam Husqija 346 xp in od letos stihl 241 pro model. Majhna okretna, reže grmovje in še kaj malo debelejšega. Ne obnese se pri debelini, ala 30 cm+ ker imam možnost stihl z močnejši štilaco delati in vidim razliko. Medtem ko H 346xp tudi to reže brez težav. Je pa vsak xp model predrag. Kupi usaj farmer model, ali pa rabljeno profesionalko.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
http://www.husqvarna.com/si/forest/products/xp-saws/550-xp/
Tole je špica za tisto kar potrebuješ!
Pod 500€ ne kupuj!
"Štilarce" tudi niso slabe, da me ne bo kdo zmerjal!

Za rezanje drv se ne potrebuje pofi motorke, vendar je dovolj farmer varianta.
Profi motorje niso narejene, da so pod veliko obremenitvijo dolgo časa, sploh tele Husqvarne,

Kupi neko motorko za 500 eur, za rezanje drv bo dovolj. Solo, Husqvarna, Stihl, vseeno kaj je
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Uporabnik s_samotar pravi:
Je pa vsak xp model predrag. Kupi usaj farmer model,

In si sportaj cilinder da bo šla ko XP
tongue-1.gif

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.756
-836
83
Jah če dobiš goli cca 30-35cm potem je 3km dovolj. Koliko pa dobiš premer 50+ pa 3 konjem hitro zmanjka moči.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Gres pa s pol meca v hlod.... Precej je tudi odvisno od vrste(debeline) ketne/meča. Tanjsa ko je, manj ima dela. Seveda pa je bolj obcutljiva na kaksne poskodbe meča.
To delo bro vidim pri svoji 019. V hlod gre kot v maslo, ne izzivaj pa s kaksnim zvijanjem, stiskanjem in vlecenjem iz stiskajocega hloda ker mec skrivis precej hitro. Imam ze tretjega se mi zdi... Vsi so zaceli zapelavat...