Katero klimo?

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
igi hudiča 200€ eni delamo celi teden hehe

Nisem vedel, da imate na comtronu tako dobre plače... Bom Selarja ob priliki malce pobaral, da je to preveč za trgovce
smile-1.gif

Mal heca
smile-1.gif

glej pošteno od 200 odštej material, prevoz, da pride en pubec zraven mu morem tudi dat neki, na koncu sem pod 100 v tvojem primeru... Daleč od tega da je slabo, ampak ta trenutek raje dalam tisto, kjer mi ostane več
wink-1.gif

za dobrih 200, pa da ni 10 metrov instalacije pa lahko tudi preko vikenda narediva če potrebuješ... še raje pa imam, da tudi klimo vzameš pri meni (sam ne panasonica, ker nimam tako dobrih pogojev kot ti
smile-1.gif
)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Jaz pa bi vprašal naslednje:

1. Ali se splača klimo kupit kar pri podjetjih, ki tudi montirajo klime ali je kaj ceneje npr. preko spleta? Ali to pomeni tudi dražjo montažo, če ne kupiš klime pri isti firmi, kot ti jo potem zmontirajo?
2. Katero podjetje ima dobre cene in dobro montira na področju Maribora? Res me nikoli ni zanimalo to področje, sedaj pa ne vem, kje drugje naj to vprašam. Torej, zanima me, kakšne izkušnje imate z podjetji, ki montirajo klime na področju Maribora?

ja splača se ti naročiti "komplet", ker bo takrat 8,5% ddv, seveda če gre za stanovanje in fizično osebo. Če kupuješ ločeno si že v štartu na zgubi za tistih 11,5%....
Cene na netu so včasih res nekaj nižje od priporočenih, ampak se monterji tudi prilagajamo
wink-1.gif

Jaz semspraseval za motnazo posebej in ce mi dobavi monter enak model... pa je prislo nekaj malega ceneje, ce sem sam kupilv Sparu, ko je bila v akciji in placal montazo posebej. Monter, ki mi je dobavil in montiral prvo klimo, je rekel, da mi ne more dat take cene, kot je v Sparu ...

BTW. Ta Panasonic Inverter bo spet v Sparu v akciji od jutri dalje ... ravno vceraj je po posti prisel letak, kjer je spet 489€ ...

20100720-g4dbhw3r57h4e45pc32bqb57tk.jpg

Montaza za tak inverter me je prisla 220€ (osnovna montaza, en preboj, do pet metrov cevi) ... Monterji so od RAM2 ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pazi spar ima neke fore z montazo in garancijo. Vsaj v preteklosti. pozanimaj se, pa se za rok montaze vprasaaj pred nakupom. da ne bodo prisli oktobra

Jaz sem jo vzel pred kaksnim mesecem, ko je bila enaka cena (sedaj je izgleda se odpordaja tistega, kar jim je se ostalo
smile-1.gif
) ...

Klimo sem nabavil eno soboto, poklical v ponedeljek v RAM2 za montazo in v cetrtek sta jo fanta iz RAM2 zmontirala
smile-1.gif
...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zdaj pa eno vprašanje, koliko je strošek montaže če že imaš inštalacijo potegnjeno, torej staro klimo dol in novo gor? S tam da je klima na steni 10cm in je vse že prevrtano od stare klime, prav tako so že gori nosilci ob prejšnjega kompresorja?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
igi: kaj je to comtron? te firme že kako leto ni več.

v glavnem jutri grem iskat to sparovo, montaža me bo prišla 150€ :p Pa bom imel mir za nekaj let, knock knock :p

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
igi: kaj je to comtron? te firme že kako leto ni več.

Mah pri koritu si pa ne veš
smile-1.gif
Comtron je še vedno! vem pa, da ste se nekaj "ločevali" in da je prodaja šla na drugo firmo...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
LOL razprodane
smile-1.gif

ROFL to bi moral videti burleske, eni so čakal in potem, ko so odprl vrata samo gasa LOL.

CANDID CAMERA
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Še vprašanje: je lahko zunanji del klime na zunanji steni bloka, moramo imeti soglasje 50% + ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kakor kje ? Nacelno naj ne bi smel imeti nic na zunanji strani, ker spremeni izgled zgradbe (so mi zatrdili predstavniki stanovalcev), zato jih vecina ljudi vtakne na balkon. Jaz balkona nimam in sem povedal, da jo bom dal pod okno, ker ni druge opcije, nisem nikogar prosil za dovoljenje, pa tudi nihce mi ni delal problemov. Imam pa invertersko, tako da je zelo tiha in ne moti nikogar (ena soseda ima eno starinsko, ki ropota dve nadstropji stran bolj glasno, kot moja, ce sem pol metra stran).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Ja sej pravim, poznal smo monterje in uvoznika EJIMM al kaj že firma....

Te klime iz Spare so od RAM2.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Ja sej pravim, poznal smo monterje in uvoznika EJIMM al kaj že firma....

Te klime iz Spare so od RAM2.

Vem... saj to sem ze napisal, da je od RAM2... Meni sta montirala kar fanta iz RAM2 ... Je sicer malo slabsa od tiste, ki je bila ze prej montirana... ampak osnovno funkcijo opravlja odlicno
smile-1.gif
... Edino una prejsnja ima se ionizator in malo bolj "advanced" timer. Pri tej lahko samo za 12 ur naprej nastimas, kdaj se vklopi in/ali izklopi... vendar sem to dosedaj rabil samo enkrat, da sem nastimal, da se cez eno uro izkopi ...

Zunanji enoti pa sta enaki... tastaa je zgoraj, tanova spodaj

20100722-csttb6qgt9kynfy1xhrpdmxuej.jpg

Stara ima oznako CS/CU E9DKE, nova pa je ta Sparova z oznako CS/CU UE12JKE

Tanova hladi spalnico
smile-1.gif

20100722-ggme161jsy941us32sxkh3fumf.jpg

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Walda da je bilo dovolj, zdaj pa ko je top sezona je isto kot da bi nastavil 5 flašk vode pa čez vhod spustil 20 dehidriranih
smile-1.gif
Mi ne pride na kraj pameti da bi šel poleti v top sezoni kupovat klimo ter iskat in prosjačit monterje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Imam Fujitsu-General iverterko. Sem zelo zadovoljen z njo... Za montažo sem odštel 140 EUR.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi pri punci imajo že 2 leti Fujitsu, nek top model in je res odlična klima, ima tudi zelo dober izkoristek. Mislim da je takrat imela najboljši izkoristek ko so kupovali...