Na naredit take neumnnosti kot sem jaz.
Naredil sem izpit za motor in najprej eno čelado dobil skupaj z jakno in hlačami od kolega za 150€. Supee.. cunje so mi prav, čelada je bla lepa ampak če sem jo zaprl mo je šajbca prtiskala na nos. Nič hudega, vozil sem se z odprtim vzirijem in sončnimi očali. Dokler mi ni v glavo prletela osa, me pičla v glavo in mi lezla med čelado in glavo... Utavu sem motor in ko sem v paniki čelado vleku dol sem se še prevrnu.
Kupu sem si drugo čelado. Ful mi je blo všeč, da jo lahko spremenim v odprto, dam gor šilt, odstranim vizir pa se vozim brez sodnjega dela...
Na koncu ugotovim, daje to glasno, težko pa itak nisem nikoli dal nič stran sploh če sem se spomnil na oso.
Kupu sem si novo čelado ampak še vseen so mi ble všeč tiste enduro, čeprav nisem imel motorja za po dreku.
https://www.louis.eu/artikel/nishua-enduro-carbon-enduro-helmet/215086
super čelada, ampak sem jo premal probal. V trgovini je blo vredu, ko sem se pa pelu mi jo je prtisnalo na gobec... Podlagal sem bolj trdo peno, uglavnem eno samo matranje...
Pol sem pa popizdu šel v trgovino, pa reku, dejte mi eno čelado ko je dobra zame. Pa se je začelo probavanje, ene so me žulle v čelo, pri drugih sem mel luft zadaj ali pa na strani. Tako probavanje je trajalo uro pa pol. Po trgovini sem hodu s čelado pa čakal. Tista ko mi je najbolj na glavo sedla je bla na koncu SHOEI GT-air, če so mi dali bolj debele pence na ličnicah. To sem mel lahk gor cel dan pa ni blo nič.
letos me je ena baba izsilla in sem poletel čez... Čelado sem razbil. Kupu sem si novo isto! Kr na bolhi od enega ko si je kupu preveliko za pol cene.
Če bi seštel ves denar ko sem ga zdevu za čelade zato ker sem hotu neki prišparat pa bit pameten. Predvsem pa seštet vse tiste minute obupa ko sem si popravlju čelado pa pizdu namest da bi se vozu, ti lahko rečem da se ne splača. Pejt v trgovino, pa ne gledat kaj ti je všeč, pa kake barve je. Ampak glej kar ti paše na glavo. Ne kompliciraj s preklopno, ker res ni neke uporabne vrednosti razen če si poštar. Z odprto se itak ne morš vozit, ker je to kretensko pa še zgledaš približn tko. Tisto ko ti sede na glavo pol vzem. Po možnosti v akciji