Še moje izkušnje
vedno sem imel Nolan čelade, vedno neki top model. In vedno sem bil razočaran. Pihalo mi je direktno v oči, žvižgalo je, šumelo, tiščalo v glavo...ni da ni. In vedno ko sem kupoval, so mi prodajalci kazali kataloge, jaz sem izbral, dal kavcijo, ko sem čelado pa dobil, sem se pa po nekaj kilometrih vožnje skoraj razjokal. Zato sem pri naslednjem nakupu odločil malo drugače.
Šel sem v precej dobro založeno trgovino (TC), najprej pomeril v trgovini kaj mi paše na glavo, potem sem dal pa denar na mizo z opombo "zdej grem pa za 10 min en krog z motorjem", če bom zadovoljen vzamem
Vzel sem Schubert S1 in čelade ne morem prehvaliti. čelada je lahka, zelo tiha (na prejšnjem motorju sem imel Akrapoviæa, pa sem ga komaj slišal pri 150km/h), nič ne piha, notranji temen vizir,...skratka zadovoljen u nulo.
Res je, da si nisem lastil nikoli Arai, Shoi (druge kastole tako ali tako ne pridejo več v poštev) samo dvomim, da bom kdaj izbral še kaj drugega kot Schubert
res pa je še nekaj, čelado sem priporočal še parim kolegom, kdor je vzel S1, jo hvali, drugi kolega je izbral R1 in ni zadovoljen (se ne spomnim zakaj že), tretji je izbral C3 (prej je imel Shoi), pa tudi nima najboljšega mnenja o njej