Kateri TV kupiti?

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Zdravo!

Moj oče kupuje nov televizor in bi rabil pomoč. Katero znamko? Če se še vsaj malo spoznam, so trenutno "in" SAMSUNG, PHILIPS (?), PANASONIC? Morda TOSHIBA, SHARP?

V glavnem... Potrebuje čim manj zakompliciran TV , torej brez dodatnih funkcij, dodatnih gumbov, ker še teletexta ne zna uporabljat. Diagonala bi morala biti 107" in seveda čim cenejša ter če se le da, na obroke (verjetno bi to šlo le v kakšni trgovini).

Hvala vam za pomoč in lep pozdrav,
Success

Darwin12344

Zelenc'
13. feb 2014
23
0
1
107"? Tega ni... Najbrž si mislil centimetre.
smile-1.gif

"In" so pa predvsem Panasonic, Sony in Samsung.... LG in Philips pa rečmo temu "nekoliko zaostajata", da ne bo kdo užaljen.
smile-1.gif

Je pa tako, da če hočeš "vrhunsko" sliko, potem moraš načeloma plačat še bonbončke kot so 3D in smart, kar se pa ne splača za tvojga očeta, tko da si omejen na osnovne modele, 100Hz in pa samo "odlično sliko", ne "vrhunsko".
smile-1.gif

Pa starejšim ljudem, in pravzaprav vsem, bi jaz priporočil 60 col tv, v primeru da gleda z razdalije 3+m... Velikost je daleč najbolj bistvena, večji podnapisi in vse, pa tudi če je potrebno vse omare zapeljat na odpad, da lahko potem tv na steno pribiješ..

60" plazmo LG dobiš za 750€.. Tole bi bila zame prva izbira..

Ampak ljudje so alergični na velikost..Staromodni.. Tko da predvidevam, da 152cm odpade?

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.663
285
83
Od samih znamk bi rekel da imata v povprečju največ najboljših modelov Panasonic in Sony. Pri ostalih proizvajalcih pa precej niha od modela do modela, imajo kakšne res dobre modele in tudi kakšne ki niso vredni nakupa ... Skoraj vsak proizvajalec danes pa ima kakšne model ki je res špica v določenem cenovnem razredu ...

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Mi smo pred kratkim nabavli Samsung UE46F6670 in Philips 42PFL6008K,
oba nekako v istem rangu.
Lahko pa mirno rečem, da ima Philips bolj naravno in zame lepšo sliko. Philipsov daljinec je prav tako lepši (na hrbtni strani ima celo pravo tipkovnico).
Prednost samsunga je morda le malce bolj dodelan DLNA in povezljivost..
Ne me razumet narobe, ampak samsung nikakor ni slab. Pravim samo, da mi Philips malo bolj ugaja.

rupa

Pripravnik
28. feb 2008
137
1
18
Tudi sam iscem tv in sicer najmanj 46". Rabim za bar, imam telemach paket.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.663
285
83
Za lokal ni kaj razmišljat, iščeš najboljši najcenejši LED kar jih je. Je že malo višje bil omenjen, KLIK

@japke

Philips serija 6 in 7 so odlični TVji. Kar se kvalitete slike tiče tudi meni bolj ugajajo kot samsungi. Tile Philipsi imajo vseeno bolj naravno in mehko sliko v primerjavi z Samsungi, ki imajo vsi močne kontraste, barve, saturacije, svetilnost, skratka vse je je našpičeno. Za lokale je to super, da slika seka, za doma pa malo manj. Ampak do neke meje se da vse ponastavit in malo izboljšat.
Kar se pa povezljivosti, multimedije, uporabniškega vmesnika, odzivnosti in podpore formatov tiče je pa Samsung kar precej pred Philipsom (tako nasplošno, so izjeme pri modelih, seveda)

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.663
285
83
Verjetno bo za lokal vsak TV ok, sicer pa bi sam (kljub temu da sem naklonjen plazmam) za lokal izbral LED, predvsem zaradi boljše svetilnosti, bolj ostre, nasičene slike in manjše občutljivosti na odseve pri močno svetlobi. Po drugi strani ima plazma boljše vidne kote, a za lokal se mi zdijo zgoraj omenjene lastnosti pomembnejše ...