Kateri sušilni stroj?

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.544
1.063
113
Jaz imam Bosch, ne vem kateru model, bi moral pogledat. Vrti levo in desno. Imaš tudi obe možnosti, da speljše vodo v kondenzavisjko posodo, ali pa v odtok. Z WIFI je povezan s pralnim strojem. Tako sušilec ve, kaj si pral in temu primerno prilagodi program sušenja.

22. jul 2007
14.428
2.244
113
125
V obe smeri sigurno vrtijo Miele, mislim, da je bilo zgoraj omenjeno, da tudi AEG in ta boljši (karkoli že to pomeni? serija 6, ve kdo?) Bosch.

Večina sušilcev pa ima kondenzacijsko posodo, po drugi strani pa imajo vsi pralno-sušilni stroji kondenz speljan v odtok.

Včasih so bili nekateri sušilci tudi taki (kot so še danes v Ameriki), da si odvod kondenza (pare) speljal ven iz hiše v zračnik... Predvidevam, da v taki obliki kondenza ne moreš peljati v odtok ampak ga mora prej sušilec skondenzirati v vodo...

Če boš našel željen model, ki to zna, vsekakor napiši link :zmaga:
Bosch sušilni stroj serije 8:WQB246CNBY WQB246DNBY

Bosch sušilni stroj serije 6:WQH245B4BY WQH245B6BY WQG245C0BY WQG245DREU
Zgoraj omenjeni imajo vrtenje v obe smeri in pripravljen dovod za odtok kondenza.

• Všeč mi je
Reactions: tony

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.212
12.760
113
LOL
1756803257501.png

tony

Guru
23. jul 2007
10.631
1.807
113
a) Stroj je OK, dva posta više smo potrdili, da zna obračati smer bobna med sušenjem in tako bolje posuši večje kose, npr. posteljnino.

b) Za najboljšo ceno v google vpiši:
Bosch WQH245B4BY cena
(ni hudič, da lahko cashback uveljavljaš z računom od vseh SLO trgovcev)

c) Tile stroji imajo že t.i. samočistilni kondenzator (ni ti treba pucati filtra z muckami vsako sušenje), ki pa se čez leta pokvari (zamaši z muckami?) in ga mora čisiti serviser. Pojma nima, če lahko potrošnik kaj spuca sam ali pa če bi kaj pomagalo redno čiščenje.

tony

Guru
23. jul 2007
10.631
1.807
113
Tole je točka c):

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.164
132
63
c) Tile stroji imajo že t.i. samočistilni kondenzator (ni ti treba pucati filtra z muckami vsako sušenje), ki pa se čez leta pokvari (zamaši z muckami?) in ga mora čisiti serviser. Pojma nima, če lahko potrošnik kaj spuca sam ali pa če bi kaj pomagalo redno čiščenje.
Redno čistiš itak filter v/pri vratih.
Kar se pa čiščenja kondenzatorja tiče: lahko sam, ni pa ravno enostavno. Meni so rekli 350€ pa da odpeljejo stroj za dva dni. Moraš stroj odpret (stranice, zgornji del) vse posesat, do kondenzatorja prideš od zadaj (obstaja tudi kit za predelavo na Amazonu, da je dostop od spredaj). Bistveno pa je čiščenje posode za kondenz in črpalke kondenza, tam se nabira mulj iz muck, potem pa konstantno javlja, da je posoda za kondenz polna.
Ni ravno neka znanost, moraš pa met kak kos orodja pa ne več kot eno levo roko.

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: Jabe in MieleFan

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.086
109
63
Redno čistiš itak filter v/pri vratih.
Kar se pa čiščenja kondenzatorja tiče: lahko sam, ni pa ravno enostavno. Meni so rekli 350€ pa da odpeljejo stroj za dva dni. Moraš stroj odpret (stranice, zgornji del) vse posesat, do kondenzatorja prideš od zadaj (obstaja tudi kit za predelavo na Amazonu, da je dostop od spredaj). Bistveno pa je čiščenje posode za kondenz in črpalke kondenza, tam se nabira mulj iz muck, potem pa konstantno javlja, da je posoda za kondenz polna.
Ni ravno neka znanost, moraš pa met kak kos orodja pa ne več kot eno levo roko.
Za 350 eur,dam rajš poleg in kupim Miele sušilni stroj.In nimaš teh problemov.Ko sem pred 11 leti kupil sušilni stroj.Sem prvo mislil kupit Siemens najboljšega.In so sami rekli v trgovini.Da imajo fuul reklamacij glede tega.Da se stroj zamaši,da more servis prit,da ti stroj razstavi in spuče in so dodatni stroški.Takrat je blo 120 eur.A zdej so podražli na 350?Nenormalni so...hvala lepa za Bosch...
In so mi rekli,naj rajši kupim Miele.Sta pa v ceni bila enaka.Je bil Siemens 1500 in Miele isto.In sem uzel pol Miele,po priporočilu prodajalke.In sem ji hvaležen,da sem jo poslušal takrat.V vseh teh 11 letih.Nikoli nikoli nobenih problemov.In skoz sušim v stroju celo leto.

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.086
109
63
Kaj mislite o tem sušilnem stroju? Ima 5 let garancije in vračilo 80-100€, če se registriraš.
Rajši dej mal poleg,in vzami Miele.Če nočeš imet dodatnih stroškov z Boschem,ko se ti bo zamašil.In boš plačal fuul čiščenje stroja itd.Za tist denar,ko boš plačal za čiščenje stroja,rajši dej poleg in vzam Miele sušilca.
Tak so mene opozoril pred 11 leti.Da majo fuul reklamacij z Bosch in Siemens.Da s zamaši...pride servis in mastno zakasira.Takrat je blo 120 eur...zdej že 350 eur.Pa sej niso normalni...
Dober premisli...Meni ni žal da sem se takrat tako odloču.In mi že 11 let služi brez enega servisa.In ga celo leto uporabljam.Tak da je že kr neki ton perila posušil.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.568
7.977
113
Meni se je boško prvic zamasil po 9 letih. Potem ne vem, kaj je že bilo, ko ga je moj sel razstavljat, pa je se to naredil usput nekaj let kasneje. Zdaj je star 14 let. Prvic je pucal serviser in je bilo ranga 100€. Zaokrozeno navzgor. Zdaj ne vem, koliko bi bilo, je pa 350€ res malo huda, tudi ce se stroj zamasi samo enkrat na dekado, kar pa roko na srce ni pretirano "mašenje" ali "se nonstop maši".

P.s.
Tudi pri nas gre vse v susilca, poleti in pozimi. 10 zeht/teden.

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan
22. jul 2007
14.428
2.244
113
125
Našemu sem očitno podaril še nekaj časa življenja s čiščenjem, ko sem pred parimi meseci tu gor spraševal kateri modeli vrtijo v obe smeri in od takrat še kar brca.

• Všeč mi je

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.565
43
48
45
Rajši dej mal poleg,in vzami Miele.Če nočeš imet dodatnih stroškov z Boschem,ko se ti bo zamašil.In boš plačal fuul čiščenje stroja itd.Za tist denar,ko boš plačal za čiščenje stroja,rajši dej poleg in vzam Miele sušilca.
Tak so mene opozoril pred 11 leti.Da majo fuul reklamacij z Bosch in Siemens.Da s zamaši...pride servis in mastno zakasira.Takrat je blo 120 eur...zdej že 350 eur.Pa sej niso normalni...
Dober premisli...Meni ni žal da sem se takrat tako odloču.In mi že 11 let služi brez enega servisa.In ga celo leto uporabljam.Tak da je že kr neki ton perila posušil.
In kakšen sistem ima Miele glede tega čiščenja? Da sam spucaš filter na vratih in spodaj pri kondenzarju?

• Všeč mi je

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.086
109
63
Pred 14imi leti so to tako vsi imeli narejeno. Sedaj pa več ne, Miele pa morda ali pa tudi ne, se ni za zanašat na prakso izpred 10 in več leti.
Pri Miele se ni nč spremenilo.Je vse isto kot 11 let nazaj.Se ne grejo takih igric,kot Bosch in Siemens,glede samodejnega čiščenja.Se ni to obneslo so testiral,in so rajš ostali na klasiki in je to to.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.565
43
48
45
Aha, pol je to nekako tako kot moj 6 let star gorenje :) Pucaš sam in to je to. Se pa vsaj pri Gorenju še vedno lahko po nekaj letih kje kaj zamaši :)

• Všeč mi je