Kateri sušilni stroj?

tony

Guru
23. jul 2007
10.427
1.746
113
"Kaj pa razmerje v kg? Je bolje iskati več kg kot ima pralni?"

Ne vem, koliko jih je na trgu s podobno kap. kot pralni :sprasujemse: oz. morda so in bo odvisno, koliko $$ si pripravljen investirati.

Kombinirani p-s stroji, npr. imajo vsi pralno kapaciteto tudi do 50% večjo od sušilne...

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.054
89
48
Odšel naš Beko na večna lovišča.... Ga je zalilo v poplavah. Cel boben poln vode in mulja.

Gledamo Mileta TWD260WP. Baje se zna pigovarjati s pralnem strojem WWD660 WCS?!

Kaj pa razmerje v kg? Je bolje iskati več kg kot ima pralni?
Vzami tega k ti bom dal link.Ima program sušenja,ki lahko vse perilo oprano na 40c sušiš v sušilcu.Ta model imajo sorodniki,smo pred kratkim šli po njega.In je top.Ga ne morjo prehvalit.Tud,kar operejo na 40c vse posušijo v njem.In še varčnejši je od tvojga k si ga navedu A+++

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga in tony

tony

Guru
23. jul 2007
10.427
1.746
113
Kaj za vraga je ta 40c program? Lahko v njem susis cunje, ki bi drugace morale v cistilnico?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.747
4.653
113
50
Na sončni strani ALP
Vzami tega k ti bom dal link.Ima program sušenja,ki lahko vse perilo oprano na 40c sušiš v sušilcu.Ta model imajo sorodniki,smo pred kratkim šli po njega.In je top.Ga ne morjo prehvalit.Tud,kar operejo na 40c vse posušijo v njem.In še varčnejši je od tvojga k si ga navedu A+++

Nimam časa raziskovati, so dela po poplavah precejšnha. A lahko na hitro bistvene razlike med 260 in 760?
Hvala.

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.054
89
48
Nimam časa raziskovati, so dela po poplavah precejšnha. A lahko na hitro bistvene razlike med 260 in 760?
Hvala.

Evo ti primerjava.

760 porabi 161kw letno,260 192 kw
260 nima tega programa,za perilo oprano na 40c,da lahka vse not posušiš.760 ima...

Itak,pa sušilc prilagaja na količino in vlago...porabu ti bo točno tolk...kok je potrebno...

Danes klical sorodnike...in so rekli,da ti ne bo žal za 760 model.
So tud oni misli uzet 260...pa so se potem odločli za 760 :zmaga: :zmaga: :zmaga:

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

Marxon

Majstr
24. feb 2009
810
427
63
Nekaj za lastnike boschevih sušilcev s super samočistilno tehnologijo. Jaz se tega moda lotim v kratkem, kose se dobi na nemškem amazonu:

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.054
89
48
  • Všeč mi je
Reactions: Palcek
22. jul 2007
14.175
2.114
113
124
Ali mogoče kdo ve iz glave, kateri sušilci -model proizvajalec se vrtijo-sušijo v obe smeri boben ter da imajo vodo speljano v odtok?
Tnx

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

tony

Guru
23. jul 2007
10.427
1.746
113
V obe smeri sigurno vrtijo Miele, mislim, da je bilo zgoraj omenjeno, da tudi AEG in ta boljši (karkoli že to pomeni? serija 6, ve kdo?) Bosch.

Večina sušilcev pa ima kondenzacijsko posodo, po drugi strani pa imajo vsi pralno-sušilni stroji kondenz speljan v odtok.

Včasih so bili nekateri sušilci tudi taki (kot so še danes v Ameriki), da si odvod kondenza (pare) speljal ven iz hiše v zračnik... Predvidevam, da v taki obliki kondenza ne moreš peljati v odtok ampak ga mora prej sušilec skondenzirati v vodo...

Če boš našel željen model, ki to zna, vsekakor napiši link :zmaga:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.708
2.665
113
V odtok lahko vsak sušilni stroj, ki ima črpalko za črpanje kondenzata v posodo, spelješ z nastavki za cevko, ki je običjano izven ohišja stroja. Cevka je ponavadi snemljiva in zunaj stroja, da se lažje očisti, če oz. bolje rečeno ko se zamaši. Kje dobiti ta podatek, kateri imajo črpalko, ne vem, verjetno pogledaš lahko v kakšni trgovini, kjer so razstavljeni. Ali pa enostavno iščeš samo moedele, kjer res točno piše, da omogočajo priklop na odtok. In jih preplačaš zaradi te opcije.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.265
3.621
113
Marlbor
Mislim, da imajo kar vsi stroji zadaj možnost preklopiti odvodno cevko neposredno na odtok. Ni nobene posebne/dodatne črpalke ...
asas.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga in luciano

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.054
89
48
Ali mogoče kdo ve iz glave, kateri sušilci -model proizvajalec se vrtijo-sušijo v obe smeri boben ter da imajo vodo speljano v odtok?
Tnx
Moj Miele vrti v obe smeri.Ima tudi cevko,ki imam speljano direkt v odtok.In ne rabim spraznjevat posode z vodo.
Brat ima AEG višji rang.In tud vrti v obe smeri.
Bosch,kok vem,vrti samo v desno.Mogoče,so nove modele najvišji rang posodobili,da vrtijo v obe smeri.
Toplo ti priporočam,da izbiraš med Miele in Aeg najvišji rang.Če boš izbiral Aeg,izberi najvišji rang.
Moj sušilc je letos Maja dopolnil 10 let,brezhibnega delovanja.Do danes brez ene napake.Kljub temu,da sušim celo leto v njem.Ko odsluži,bo zagotovo spet Miele :zmaga: :zmaga: :zmaga: