Kateri SSD?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
M4 crknil, poslal v UK z navadno posto za 2€ (DHL hoce 83€ :D), dobil nazaj denar.. sedaj pa potrebujem nekaj novega.. Intel pravite, da je ok? Vzel bi pri Avteri, ker me pride najceneje..
Crknil? Ali se mu je samo zmedlo, kar popravi zadnji FW?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
FW je bil zadnji. Sem bil v kontaktu s supportom in smo poskusili se power cycle, pa ni slo
frown-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz pa skoraj že M4 nabavil, dobro da sem to prebral ...
redface-1.gif

dobro, bom še malo se razgledal ...
smile-1.gif

btw - a kdo pozna SanDiskove SSD-je? če so pol toliko dobri, kot moje CF kartice, potem samo še to nabavim.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
No sem dobil intla 330 120GB, z uporabo Paragon migrate OS to SSD selil celoten sistemski disk na SSD in začel opažat, da mi računalnik random freeza za par sekund. Se zgodi recimo 2x na dan. Frizne za 10-15s, nato spet deluje normalno naprej.

Se vidi tud, da imam sata-150 samo, ker WOW efekta pri hitrosti ni... Gruntam, če bi ga raje kar prodal, pa nazaj navadn disk počil...

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Citat:

KSZ
Včeraj mi je crknil nov SSD disk na 14dni starem prenosniku. Komaj sem uspel vse poinštalirat, upgradat vse knjižnice n-tih providerjev, pa je šlo vse delo v maloro
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Proizvajalec?
Danes mi je zopet crkni SSD disk. Prejšnega so mi zamenjali z novim, ki je tudi šel. Skratka v dveh mesecih 2 diska na istem računalniku - prenosnik star 3 mesece.
Aja disk je pa INTEL.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
guardy: na sveže daj gor?

Nap, se mi ne da
grin1.gif

Uglavnem sem po testiranju pogruntal, da wow opaznega efekta pri sata-150 in tolk starem notebooku ni, tako da ostajam na navadnem disku. Ko bo pa nov comp pa definitivno SSD.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Eni res nimate sreče s temi SSDji. Sam recimo ne grem nikoli več na navadni disk za sistemsko particijo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
+1
Zato pa kupujem novega in me zanimajo izkusnje s SanDiskom. Sicer pa za ceno tanka bencija se pomoje vseeno splaca, sploh glede na 3-letno garancijo.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Eni res nimate sreče s temi SSDji. Sam recimo ne grem nikoli več na navadni disk za sistemsko particijo.
Prednosti zaradi hitrejšega zagoana sistema, a še kaj drugega ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
guardy: na sveže daj gor?

Nap, se mi ne da
grin1.gif

Uglavnem sem po testiranju pogruntal, da wow opaznega efekta pri sata-150 in tolk starem notebooku ni, tako da ostajam na navadnem disku. Ko bo pa nov comp pa definitivno SSD.
To bo kaj drugega narobe.
Pri random dostopu (kjer se najbolj pozna razlika med vrtečimi se ploščami in SSD) itak precej SSD-jev ne doseže 150 MB/s.
Mogoče imaš alignment narobe. (lahko z AS SSD Benchmark preveriš, piše zgoraj levo, zeleno če je OK, rdeče sicer; za vsako particijo posebej pogledat)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Hja, tko al drgač na novo sistema ne grem postavljat, mam preveč stvari gor, da bi se mi splačal. Sej razlika je, ni pa to da bi reku wow. Vprašanje, če se mi bo dalo zajebavat pa testirat
grin1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Prednosti zaradi hitrejšega zagoana sistema, a še kaj drugega ?

Hitrejši zagon je meni popolnoma nepomemben! Zame so prednosti SSDja naslednje:
1. Tišina.
2. Nič več "jamranja" diska, še posebej ob odprtju več programov naenkrat.
3. Hitrost prenosa datotek (sej so navadni diskli tudi hitri).

Pri meni doma so SSDji že v skoraj vseh računalnikih.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Splaca si vzet en vikend pa vse na novo postavit. Jaz sem pred kratkim zamenjal raptorja 74gb 10k, za intel 520 in je razlika ogromna.