Kateri SSD?

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Kaj pa svetujete glede teh diskov? Trenutno so na mimovrste vsi okoli 180 € in ne vem kakšne so razlike med njimi?

SSD disk Crucial m4 256 GB, SATA III (CT256M4SSD3) ***

2,5" SSD disk Samsung 840 TLC Basic 250 GB, SATA III (MZ-7TD250BW)

2,5" SSD disk Samsung 840 EVO 250 GB, SATA III (MZ-7TE250BW)

2,5" SSD Crucial M500, 240 GB, SATAIII (CT240M500SSD1)

*** za tega me zanima tudi zakaj je slika brez ohišja? kaj je to fora?

(link: http://www.mimovrste.com/katalog/index.php?cat_id=2236&ff_7073=1&orderby=priceasc )

Bo pa vgrajen v namizni PC in je potem vrjetno treba dokupit še un mount ali kako?

+ Kako veš če tvoj PC podpira sata III ?
smile-1.gif

Edit: to sem ugotovil in naj bi podpiral ker imam to matično: MSI B75MA-E33 .. je pa fora da ima samo en SATA III. A moram potem pazit da ga priklopim na pravega ??

http://www.msi.com/product/mb/B75MA-E33.html#?div=Detail

hvala in lp

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
Edit: to sem ugotovil in naj bi podpiral ker imam to matično: MSI B75MA-E33 .. je pa fora da ima samo en SATA III. A moram potem pazit da ga priklopim na pravega ??
Tisti beli je SATA 3.0.

Delalo pa bo tudi na drugih, v praksi je vprašanje, če se bo kaj sploh razlika poznala. (razen pri kopiranju filmov in drugih velikih datotek)

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
@jolko: hvala za info

@lost: sem že včeraj naročil, hvala vseno

sedaj sem vzel kar samsung evo model ... kolikor sem prebral mora biti kar vredu
smile-1.gif

lp

Nazadnje urejeno:

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
http://www.comshop.si/shop/RaC...128-gb-AS_00124

Teden dni nazaj sem delal "raziskavo" glede na online teste in je ta prišel na prvo mesto cena vs performance za 128GB modele, tako, da sem pri comshopu v trgovini dal 110€ (v tistem tednu ko je bil popust za 10%). Hitrost je res legendarna, priporočam res. jaz ga uporabljam kot primarni disk v HP laptopu, potrebe da bi stari toshibin 750GB dal v drugi slot v laptopu še ni. In glede na to, da mi doma laufa lokalni server za TV filme in serije razmišljam, da bi ga dal kar tja in bi tudi filme, slike iz telefona in fotoaparata shranjeval tja. Tako pridobiš na porabi in teži (ssd je kot bi v roki držal keks, hehe). Verjetno bo vseeno šal v laptopa, samo ko odštejem 20€ za kabel do diska ker HP pač more met finte in jim je težko to priložit.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Amacar smem vprašati zakaj razen malo nižje cene ravno ta?
Klik
Gleda na ta real life test sta primerljiva modela toshibin 128GB in 480GB cruical, ampak 480GB model ima sigurno bolši performance.

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
The Q Series is not a bad SSD but neither is it cutting edge which given it's relative youth counts strongly against it. Overall there are both faster and cheaper deals to be had elsewhere.

Torej če iščeš bolj budget varianto kupiš m500, ker je preverjena zadeva in je zelo zanesljiv, za isto ceno kot toshiba pa rajši samsunga, ki je zopet zelo zanesljiv in hitrejši. Toshiba je zaenkrat še nova na trgu in ji nihče ne zaupa, tako kot so bili ocz-ji na začetku pogreb. Skoraj vsak ko kupi bi rad potem imel mir, čeprav ima na voljo garancijo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Priporočam Samsunga EVO...manj dnarja podoben perfomance kot pro - super zadeva!

Pa sovražil sem bloat software, ampak pri Samsungu pa je to nekaj najboljšega, lahko se boste nostavno prepričali, da SSD deluje tako kot je treba, ga enostavno updateali ipd. (samsung magician)