Kateri sesalnik za cca 100EUR?

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Mogoče bi pa pogledal še za Hooverjem. Cena je ravno okoli 100 €.

Sam imam tega in sem z njim super zadovoljen, predvsem ker je majhen. Minus je da je med glasnejšimi, ampak to preživim tiste enkrat na teden
smile-1.gif

Prej sem imel eno varianto na vodo in potem praznenje posode - izgubil živce z vsakokratnim čiščenjem polovice sesalca. Vem da na kaj drugega kot vrečke ne grem več.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Tale vorwerk je pol zgleda tko kot herbalife. Sranje ampak ga vsi kupujejo ker je drag in pol more sigurno bit dober.
Jaz sem ga dobil od nekoga ki ga je 3x uporabil, sam ga pa sploh sprobal nisem. Če je res tako dober kot ga eni hvalijo ga bo kak "fan" ziher vzel.
Sicer: če kdo prodaja tistega iz Hoferja (otvoritev je bila v četrtek, ampak nimam časa da bi stal v vrsti za en sesalec...), bil je 49€, ga vzamem po nabavni ceni če je še zaprt in z računom (garancija), če je odprt pa za 45€ Ponudbe pod privat.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik zino pravi:
vorwerk, star enih 10 let...
1. zunanja zelena vreča, oziroma blago se ne da snet, da bi jo lahko opral v stroju.

pojma nimam zakaj ga eni tako hvalite

Vse povedal,..govoris o najmanj 14 let starem sesalcu oz. ce je model 122 malo manj
bonk.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
vorwerk, star enih 10 let...
1. zunanja zelena vreča, oziroma blago se ne da snet, da bi jo lahko opral v stroju.

pojma nimam zakaj ga eni tako hvalite

Vse povedal,..govoris o najmanj 14 let starem sesalcu oz. ce je model 122 malo manj
bonk.gif

ampak, še vseeno je zanič, ker se mora nosit po rokah.
cheer.gif

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Pri nas imamo Vorwerk 15 let. Dela odlično. Imam ga v svojem delu bajte in redno sesam 45 kvadratov. Medtem ko je nov tudi pri hiši, ker smo seveda po 15 letih prepričani, da je best buy. Osebno mnenje.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Jst sem enega vorwerk-a podedoval od strica. Star kot zemlja, sesal je pa kot nov. Zdaj (lansko leto) sem ga z novejšim zamenjal, ker tašča pravi da ga midva rabiva bolj kot ona.
aplauz.gif
sicer je tudi star enih 5-6 let ampak dela spet kot nov.
Me pa glede na to da vsi pravite koliko je drag, zanima kolikšna je cena takega sesalca sedaj. Tukaj vidim da imajo neke nove modele zunaj, ga je mogoče že kdo kupil da vidim kolk časa bo treba za novega na stran dajat
smile-1.gif
izgledajo kar zanimivo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Moram menjat sesalnik , ker ta stari ne sesa nič, tudi če mu pod cev pomoliš. V mislih sem imel budget tam cca 100 EUR.

- da dobro sesa
- da je enostavno čiščenje (ne vem kaj je bolje vrečke, ali plastična posoda)
- da ni glasen kot avion
- da je agilen - da se normalno premika s koleščki

Za druge stvari pa ne vem kaj je treba pazit.

Če ima kdo kakšno idejo?

Kakor sem videl so firme Gorenje, Philips, Elektrolux.

na mimovrste maš do 2.12. še -10% na vse izdelke gorenje s kodo za popust: gorenje
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
No, sem Vorwerka včeraj spravil v pogon: model je če sem si zapomnil 340. Ni 10 let star, ene slabih 5. Pobira ok, čeprav kakšne posebne razlike glede na navaden sesalec nisem opazil (ima pa vrečko, nisem več vajen glede na prejšnjega Daewooja za par deset € s hepa filtrom). Res je da sem z njim prvič sesal, občutek je čuden ker v ročaju držiš celoten sesalec, čeprav okretnost krtače je vrhunska, tukaj nimam kaj dodati. Je pa imho isti hec če imaš cev pa vsake toliko potegneš sesalec. Po kotih pobira slabše od navadne krtače, oz. moraš večkrat iti čez da vse pobere. Časovno gledano sem porabil več časa kot z navadnim, mogoče zato ker sem sesal prvič. Slabost je še da ne moreš povsod priti s krtačo (previsoka krtača s tistimi metlicami).
No še vedno bi vzel tistega Hoferejveva iz otvoritve v Škofji loki če bi ga dobil. Še vedno bi prodal Vorwerka če ga kdo kupi.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Alo,..govoris o krtaci (ET 340), in ta je stara sigurno vec kot 10 let
smile-1.gif

Sesalci imajo pa oznake Vk121, Vk122, Vk130,131,135,136....... in če imaš še platnenao vrečko imaš lahko model Vk121 oz 121, kar pomeni cca 12 let staro. Lahko pa pogledaš, na pokrovu motorja imaš številke,.... začnejo se z letnico sesalca,... torej kakšen 96,97,

Pa še nekaj ne moreš primerjati 10 let star sesalec z novim,..isto kot bi primerjal 10 let star avto z novim,.... pa naj si bo to glede porabe oblike do cene
smile-1.gif
čeprav je cena skoraj enaka, samo DEM se je zamenjal z EUR

edit: se spa strinjam da je ogromno denarja to za en sesalec,..

Nazadnje urejeno:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik zino pravi:
kaj na novem lahko moč sesanja, oziroma "vleka" nastavljaš?

Ja imaš tri moči,... s tem da je "2" automatika za globnisko krtačo......

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Vorwerk ima pač tak princip delovanja,. da je globinska krtača svoj priključek...

Pa še tretič, govorimo od 12-15 let starem sesalcu,..

Tut avtomobili so bili takrat drugačni,se strinjaš?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Moški + gospodinjski aparati
hysterical-1.gif

Je moder, ima komande na ročaju, pa električno krtačo vgrajeno (se pa avtomatsko vklaplja/izklaplja), pa sam prilagaja moč sesanja ... Je pa že par let star, tako da ga itak ni več v prodajnem programu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
ne-ne-1.gif

Namenjen je gospodinjskim opravilom, torej spada k mikserjem, likalnikom ipd ... To nitehnika, to so mučilne naprave za moške.

Tehnika so LCDji, blurayi, hifi ...

grims-1.gif

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
ksz
Odvisno za kaj rabis, za nas kjer so ploščice in parket je tale model čista zmaga
http://www.mimovrste.com/artikel/3320032114/sesalnik-electrolux-ultra-silencer-zu-s3365
Ker je OBČUTNO tišji kot prejšnji. Res se da lepo tiho sesat - se da pogovarjat zraven brez tuljenja.
Ne rabim nobenih hudih filtracij in ne vem še kaj. Posesa tiho in učinkovito.
Stane pa sicer skor polovico čez osnovni budžet, meni se zdi upravičen nakup.