Kateri sesalnik za cca 100EUR?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Moram menjat sesalnik , ker ta stari ne sesa nič, tudi če mu pod cev pomoliš. V mislih sem imel budget tam cca 100 EUR.

- da dobro sesa
- da je enostavno čiščenje (ne vem kaj je bolje vrečke, ali plastična posoda)
- da ni glasen kot avion
- da je agilen - da se normalno premika s koleščki

Za druge stvari pa ne vem kaj je treba pazit.

Če ima kdo kakšno idejo?

Kakor sem videl so firme Gorenje, Philips, Elektrolux.

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Pred slabim mesecem dni sem ravno kupoval nekaj takega kot ti, in na koncu sem v Merkurju kupil Electrolux Ergomini
zmaga.gif

Je majhen, vendar gre notri vrečka standardne velikosti. Na maximumu je dokaj tih, sesa odlično, dejansko čutiš kako se prisesa na tla... Je pa res, da je sesalna krtača za kak centimeter manjša kot pri "standardnih" sesalcih, pa tudi tisti dodatki so bolj za okras, vendar jih sam nikoli ne potrebujem. Je pa lahek in zelo okreten...

V glavnem, v štacuni jim reci, da ti sesalec priklopijo, da boš slišal kako glasen je in da boš čutil, kako sesa...
wink-1.gif
Sam sem skoraj kupil sesalec, ki je bil v akciji z Merkurjevo kartico in je bil iz cca. 100 znižan na cca. 50 € in je bil glasen kot hudič, ga ne bi vzel četudi bi mi oni plačali...

V glavnem, v štacuni ga pred nakupom dobro preglej...
17758-icon_confused.gif
Pa dober nakup...

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Pred cca 3 meseci sem imela enak problem (oz. imel ga je moj mož
grin1.gif

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
dobri in kvalitetni sesalci so od 500eur naprej.

Ko enkrat probas kak vorwerk, se s temi poceni igrackami ne ubadas vec. Samo problem je da tisti ki ga ne probajo se zgovarjajo na visoko ceno in podobne fore.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ne rabim sesalca v vrednosti LCD TV. Živim v majhnem 1,5 sobnem stanovanju..., ko bom živel v trosobnem z otroci in psom bom že nabavil kaj boljšega.
smile-1.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Nazadnje urejeno:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
dobri in kvalitetni sesalci so od 500eur naprej.

Ko enkrat probas kak vorwerk, se s temi poceni igrackami ne ubadas vec. Samo problem je da tisti ki ga ne probajo se zgovarjajo na visoko ceno in podobne fore.

vorwerk je kur.ac sesalec. ga imamo in je čist zanič. včasih je bil špica, danes pa so kante za 150 evrov velik boljše., to je moja izkusnja z vorwerkom. je pa res da je takrat stal ogromno.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
dejansko ljudje kupujejo take drage sesalce?
sam imam nekega no-name za 70 eur in mi v enosobnem stanovanju povsem zadostuje..

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Glavna prednost (poleg za spremembo uporabnega dizajna in dobrih akcesorijev) Vorwerka je odlično filtriranje zraka, ker se že posesana svinjarija ne vrača nazaj v zrak. Pa mi pokaži suhi sesalec za 150 komadov, ki to zmore
smirk-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Saj vidis da je edini kriterij to da je drag. Tehtnih argumentov proti Vorwerku ni na vidiku.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz sem lani v Parndorfu (v Tefal outletu) kupil Rowenta Hygiene + sesalec za 150 EUR (mislim, da je mpc bila okoli 300) in zadeva ima super filtracijo, ne vraca svinjarije nazaj v okolico. Pa se dobro opcijo ima, ker lahko reguliras moc sesanja in s tem glasnost (od eco do max). Skratka veliko sesalca za 150 EUR.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Okej, upam pa, da si kdaj kaj posesal z 10 let starim Vorwerkom, in ne pišeš na pamet
zmaga.gif

Pa bodi dovolj o tem
tongue-1.gif
)

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Saj vidis da je edini kriterij to da je drag. Tehtnih argumentov proti Vorwerku ni na vidiku.

Sesalna moč,... pretok zraka skozi motor,..TUV certifikat,...... življenska doba,........ a je dost?

Se pa strinjam da je noro drag..samo se jih na leto proda ogormno

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik tony pravi:

Pa bodi dovolj o tem
tongue-1.gif
)

Sedaj se verjetno najbiolj splača kupovat v italija. Tam je prisel nov model ven 140,...in verjetno menjajo stare modele,.,.....

evil.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
vorwerk, star enih 10 let...
1. zunanja zelena vreča, oziroma blago se ne da snet, da bi jo lahko opral v stroju.
2. sesalca ne moreš odložit in sesat z obema rokama. recimo lamelne zavese. z eno roko bi rad držal trak zavese ki je dolg 2,5 metra, z drugo roko pa z krtačko sesal. sesalec ima na razpolago da se ga narediš okoli rame z gurtno, vendar to ni uporabno.
3. nima nastavljanja hitrosti vleka, kar je za občutljive zadeve zelo moteče.
4. podaljšek- palica in na koncu tulec da posesaš po robovih plafona je zelo zajebano, nasploh sesanje z tulcem je brezveze.

edino za tepihe sesat je dober ta sesalec z globinsko krtačo, za drugo pa ne.to je moje mnenje.

pojma nimam zakaj ga eni tako hvalite

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Tale vorwerk je pol zgleda tko kot herbalife. Sranje ampak ga vsi kupujejo ker je drag in pol more sigurno bit dober.