Kateri Ram

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
fsb 500 + multiplier 8 =4ghz....sem pa malo znižal fsb, ker imam stock cpu cooler, pa se zašvica...fu£
smile-1.gif
)

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
sem malo z 3dmarki itd...pa špili se tud ne sesuvajo, tko da je kar OK
smile-1.gif
sicer pa že na original frekv. vse dela super z ati-jevo 4870.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Testu se reče memtest86+,
To da si vklopil za 5 minut, pa se ni sesulo ne pomeni nič. Saj Titanic se do sredine oceana tudi ni potopil
wink-1.gif

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
memtest, memtest86 ali memtest86+...tukaj so kar precejsne razlike, tako da je verzija 86+ tatamata...

testiral dokaj slab ram, prva in druga verzija brez napak, po 15min testiranja, isto po 1h, sem mislil da sem ze nor, v winsih, pa taksni vsi, tudi kaksen sPi...nato test z 86+...v prvi minuti pokazalo da ima ram slabe sektorje...nem pa na kaksni osnovi deluje 86+ in kako drugace testira od ostalih dveh...pokaze pa napake...no vsaj kolikor sem slisal, ram fila in odvzema podatke iz njega z vecjo odzivnostjo...ce se ram ne odzove pravocasno, javi to kot napako, oz. slabi sektor...

kar se pa tice navijanja, na taksen nacin, se ti bo rac sesul po 24h delovanja...ali slej ko prej, ko bo prislo do bolj kompleksnega procesiranja...seveda, plata bo prekinla delovanje in sledil bo BSOD, ali restar...saj do 3.9 gre lahko, naprej pa so potrebni dvigi voltaz, resnejse delo z rami, itd...ter seveda malo boljse hlajenje, syche mugen II za zracno, ali celo po vodnem, za stabilno delovanje...ker tem. se pri tem dvignejo na cca. 60°C idle...ce se nea motim...

no, drugace pa veselo navijanje, jaz sem trenutno z mojim C2D 8400 na 4.4ghz zracno =)...rami pa so ze krepko na meji pri 1200mhz za ddrII...dvignjene voltaze, itd...teden dni testiranja...po delu, seveda v vecerne ure... =)...

lp, dominic...

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Kako se pa totalni laik in nepoznavalec (like me) sploh loti nakupa dodatnega RAMa in kako se potem to namontira v računalnik - ali ti to naredi računalničar?

Moja mašina:

AMD Athlon 64
3000+
2.01 GHz
512 MB RAM

Dokupila bi pa recimo 1 ali 2 GB rama. Uglavnem toliko, da bi vse skupaj malo bolj "vleklo", pa da bi se gor recimo dalo Win7 namontirat.

Ker gre za sekundaren PC se ne bi ravno v neke stroške spuščala oz. naj bi ti bili minimalni.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Inštaliraj si: http://www.lavalys.com:8081/everestultimate530.exe , da boš vedla, kateri ram maš vgrajen.

V everestu greš pod: Osnovna plošča - SPD in kopiraj sem, kar piše pod tip in hitrost spomina.Kar desni klik na podatke in copy.
wink-1.gif

Ram lahko sama doma vgradiš. Izklopiš PC, odklopiš napajalni kabel oz. zadaj premakneš stikalo na OFF. Odpreš kišto, pogledaš kak mora bit ram obrnjen in ga "stisneš" v prosto režo. Vklopiš PC in zadeva bi morala delat
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Vprašaj trgovino, če zastonj vgradi.
Go the easy way...
wink-1.gif

Pa more doma kišto popolnoma odklopit pa tja nest
confused-1.gif

Res pa je, da je noter verjetno že na kile praha, tak da kako spihanje s kompresorom nebi škodlo, ampak to znajo dodatno zaračunat
rolleyes-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Inštaliraj si: http://www.lavalys.com:8081/everestultimate530.exe , da boš vedla, kateri ram maš vgrajen.

V everestu greš pod: Osnovna plošča - SPD in kopiraj sem, kar piše pod tip in hitrost spomina.Kar desni klik na podatke in copy.
wink-1.gif

Ram lahko sama doma vgradiš. Izklopiš PC, odklopiš napajalni kabel oz. zadaj premakneš stikalo na OFF. Odpreš kišto, pogledaš kak mora bit ram obrnjen in ga "stisneš" v prosto režo. Vklopiš PC in zadeva bi morala delat
wink-1.gif

Ekola:

Tip spomina DDR SDRAM
Hitrost spomina PC3200 (200 MHz)

Drugač pa po moje, da bi zmogla sama...če najdem kako sliko, kako to sploh izgleda
smile-1.gif

No tut prah sm že mal sfrizirala iz ventilatorja, ko se je komp po 10 min ugašal...sem mal razšraufala zadevo, vzela sesalec in tko narahlo in previdno odstranila prah. Še zdaj dela bp
grin1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Super
smile-1.gif

Preveri še samo , kero firmo in model rama imaš.Ker se ti zaj najbol splača vzet isti modul, da bo ram deloval v dual channel - pridobiš na hitrosti pisanja/branja iz rama.Pa še procesor se da bolj optimalno navit, če so dobri rami v parih.

Bolha.press
wink-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Super
smile-1.gif

Preveri še samo , kero firmo in model rama imaš.Ker se ti zaj najbol splača vzet isti modul, da bo ram deloval v dual channel - pridobiš na hitrosti pisanja/branja iz rama.Pa še procesor se da bolj optimalno navit, če so dobri rami v parih.

Bolha.press
wink-1.gif

Kje pa to vidim (firmo in model)?

Drugače sem pa malo gledala na mimovrste, pa se 1GB RAM-a dobi že za cca. 30 ojrov...a je to to, ali narobe gledam?
grin1.gif

Btw, kje v kompu pa je RAM namontiran?
d055.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
More pisat v Everestu, piše firma in model (nekaj v stilu ''KV24208942'').

Drugače pa je ram zraven procesorja, ponavadi desno od njega. Glede cene si pa prav videla, tile starejši rami so dražji.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Evo bom kar vse kar se tiče SPD kopirala sem...upam, da se tukaj najde firma in model...

Polje Vrednost
Lastnosti spominskega modula
Ime modula CEONM45125340
Serijska številka Noben
Velikost modula 512 MB (2 ranks, 4 banks)
Tip modula Unbuffered
Tip spomina DDR SDRAM
Hitrost spomina PC3200 (200 MHz)
Širina modula 64 bit
Napetost modula SSTL 2.5
Način detekcije napak Noben
Hitrost osveževanja Zmanjšano (7.8 us), Self-Refresh

Memory Timings
@ 200 MHz 2.5-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-14-2 (RC-RFC-RRD)

Značilnosti spominskega modula
Early RAS# Precharge Ni podprto
Auto-Precharge Ni podprto
Precharge All Ni podprto
Write1/Read Burst Ni podprto
Buffered Address/Control Inputs Ni podprto
Registered Address/Control Inputs Ni podprto
On-Card PLL (Clock) Ni podprto
Buffered DQMB Inputs Ni podprto
Registered DQMB Inputs Ni podprto
Differential Clock Input Podprto
Redundant Row Address Ni podprto

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Hmm. Firma rama je Ceon, ki je meni nepoznana. Tudi bolha/ebay nimata nič konkretnega v ponudbi. Pa iz frekvence ramov lahko vidiš, da so že precej v letih.Pomojem je PC star okoli 6-7 let.

Daj, napiši še model matične plošče. Mogoče se ugodno dobi hitrejši par ramov za tvoj PC. Ni nujno, da matična podpira le do 200Mhz rame, čeprav je povsem mogoče, da ste takrat vgradili najzmogljivejše, ki jih je plošča podpirala.

Rami pa se vtaknejo v proste reže, ki so desno(sredina) spodaj na matični. 2x rumena reža in 2x črna,da veš, kam dat uparjene rame.

Nazadnje urejeno: