Kateri protivirusni program je zdaj "in"?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Nekaj časa je bil na vrhu Norton, potem BitDefender, kasneje je "kraljeval" Nod32, pa me zanima kateri protivirusni program je trenutno "najboljši"? Kaj pa od free zadev?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Glede na tole so trenutno najboljši symantec(norton), ESET (nod32), Kasperski in McAfee.

Sicer pa na to vprašanje nikoli ne boš dobil pravilnega odgovora, ker vsak hvali svoje, razni testi pa niso popolnoma točni ali pa so celo pristranski.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Iskal sem free zadevo in po testih in mnenjih sta bila na vrhu Avira in AVG.

Vzel sem slednjega, ampak se prasyca trdovratno naseli v sistem in je ni mogoče izklopit. Načeloma dobra stvar, ampak ko naletiš na false positive executable in ga zaboga ne moreš pognat, zadeva ni več tako fajn.

Potem sem ga zamenjal s Comodo antivirusom - relativno nova zadeva, čakam na ocene. Izbral pa sem ga, ker sem že imel njihov firewall in v novi verziji ima vključen tudi av. Resnici na ljubo je av del precej okleščen, poleg tega pa pri manual scanu pokuri vse resurse. Ampak se mi ne da sprobavat še tretje opcije.

Bom tule počakal na nasvet
smile-1.gif

OS je pa Vista x64

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če mene vprašaš se je Norton vrnil v velikem slogu - zadeva je izpiljena do konca. Vedno preglejujem komp še z online Bitdefenderjem in Kasperskym, na kompu pa imam še Spybot in Spyware Doctor za občasno skeniranje.

Imel sem inštalirano Aviro, Avast, ZoneAlarm (Kaspersky), Bitdefender, McAfee, skratka vse živo in so vedno kaj izpustili, ne nekaj kritičnega, ker toliko pameti imam, da ne klikam ''Free Warez'' reklam, ampak odkar imam Nortona mi ostali niso našli niti enega tracking cookieja, kaj šele kaj resnejšega.

Ne opaziš, da laufa, čisto NIČ ni treba nastavit pri instalaciji, pa vse deluje - Torrent, eMule, FTP... Nobenih glupih brisanj VNC programa, spraševanja vsak dan ali lahko gre Firefox na net...

Skratka nimam pripombe, zame je od lanske verzije naprej brez konkurence. Licenco pa dobiš za Internet Security ali 360 verzijo na eBayu za 15$ za 3 kompe in 2 leti.

Glede ''vsak svoje hvali'' pa tak, da če nebi bil zadovoljen bi že zdavnaj prešaltal, nikoli ne vztrajam slepo pri nečem.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Jaz še vedno vstrajam pri Kaspersky Internet Security 2009. Nobenih težav. Je pa težko reči "ta je", ker imajo vsake oči svojega "malarja".

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
A maš kak link do kakšnega prodajalca na ebayu za to ceno, pa da veš da je zanesljiv in ni nateg? Če imaš, bi ti bil hvaležen...ker sam ne vem, če upam kar na blef naročiti, ker se mi zdi to prenizka cena?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Jaz uporabljam testno verzijo Avire Premium ki mi meseca Maja poteče. Sem izredno zadovoljen z njo in tudi na vseh lestvicah zelo visoko kotira. Edino kar je nadležno je to, da ne raznih Guard zaščit za vedno izklopit in moreš vsakič ko restartaš računalnik 3x kliknit da disablaš (WebGuard).

Lp

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
PM, ki sem ga poslal tudi AvtoFun-u:

Tu imaš Internet Security:

http://cgi.ebay.co.uk/New-Nort...93%3A1|294%3A50

Tu pa 360, ki vsebuje še TuneUp in Backup (na Nortonovem serverju dobiš tudi 2 GB prostora):

http://cgi.ebay.co.uk/Norton-3...93%3A1|294%3A50

Ko kupiš plačaš preko PayPala in dobiš serijsko na mail čez 2 min. Potegneš iz nortonove strani trial, vpišeš serijsko in deluje.

Glede legalnosti oz. veljavnosti ponudbe - glede na to, da ima ogromno zalogo gre po moje za serijske namenjene kakim ogromnim firmam, ki vsako leto dobijo nove serijske za nove verzije, potem jih pa admini ''pozabijo'' posodobit in prodajajo serijske na netu.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Super, hvala za link. Mi prav pride, ker sem ravno v fazi nakupa licenc, ker mi bo za Bitdefender potekla. Kolikor sem gledal na uradnih straneh so licence za 2 leti za 3 PCje povsod okoli 100-150 EUR, tole je pa super ugodno, če deluej.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja, jaz tudi upam, da mi bo delovalo (čeprav od teh 12€ ne bom umrl), ko sem instaliral je napisalo ''še 730 dni'' in vsak dan odšteva. Če bi bila neka heknjena številka, bi začelo odštevat pri nižji cifri.

No, da ne bo kakšne jeze potem, da niste z Nortonom zadovoljni, si potegnite dol trial, pa boste že v teh 15 dnevih videli, če vam ustreza. Serijsko tako dobiš potem v 2 min.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Tony_Soprano pravi:
Jest podpiram kaspersky!
V primerjavi z nodom je de best
smile-1.gif

Zaščito ima še hujšo, to je res.Ampak, meni je tak blokiral torrente, da je šel samo pa pa. Pa problem s keyi je, pa več rama požere-sicer to pri meni ni blo relevantno...

Sprobal sem tudi bitdefender, pa avast pro pa me nista prepričala. Sploh avast, ker je dopustil okužbe, pol pa ni znal zbrisat, pa jih je samo kopiral v karanteno oz. kakor to imenujejo pri avastu v zakladnico.
bonk.gif
Seveda govorim za krekane verzije.

Nod32 v4 pa je za moje pojme najbolši. Original ga cuknem z nod32 strani, nobenih hackov, crackov, patchov...

ZS če želite vedet več
wink-1.gif

467716-post_slo.gif

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Super!

Avira ga seka po dolgem in po čez, že samo free verzija je boljša od večine plačljivih programov.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ksz

Promocija Avira Premium Security Suite 6 za 6 mesecev đabe - klik

Kaj je tukaj fora? Dobil na mail priponko, kode pa mi ne odpre? Napiše mi, da OE je onemogočil dostop do teh nevarnih prilog v pošti: HBEDV.KEY. (outlook express) Je vse ok pri tej ponudbi? Kakšen je postopek namestitve?
Sedaj uporabljam NOD 32. Pa bi probal opevano Aviro.

lp