Kateri proizvajalec Androida dopušča brisanje apli

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Kateri od proizvajalcev Androida dopušča brisanje vseh (nepotrebnih) aplikacij brez root pravic...
Lpb

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
uf-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
A jabuk in WP dopuščata brisanje vseh aplikacij ?

PS: o nepotrebnih aplikacija pa je nesmiselno razpravljati, ker je to zelo subjektivna zadeva. Eni ne morejo žvet brez vse "navlake", druga skrajnost so pa tisti, ki bi radi smartphone samo za telefoniranje
smile-1.gif

PS2: na androidu lahko večino njih vsaj disablaš, problem imaš edino, če uvrščaš pod nepotrebne appe tiste za telefoniranje, sms, google app, ipd.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Hmm. Jaz pri vsakem novem telefonu v upravitelju aplikacij onemogočim aplikacije, ki jih nočem imet. Izgine iz menija, ne porablja proca, rama, baterije, neta... placa pa res ne profitiraš ker to ni odstranitev. Ali se motim?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.966
6.136
113
Eni res mislijo da je Gmail, Google play, Dialer, ipd bloatware
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.623
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
noben brez rootanja

še nexusi so polni bloatwara

ti si plačan po debilnih komentarjih, brez smisla in vsebine?

o prjatu, tebe sem pa spet prizadel

sicer pa, da ne boš kot vedno samo ti izpadel [cenzura]: google+, google newstand, google play games, google tralala itd., itd. kaj od tega lahko odstraniš in zakaj to ni bloatware?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.623
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
smile-1.gif

bloatware je načeloma vse česar ne rabiš in ti je vsiljeno. nepomembno dejstvo je, da so vse te apliakcije na voljo v playu in bi lahko pustili izbiro. torej je oznaka bloatware na mestu.

prjatu štef se spet ne bo strinjal, ampak od vernikov racionalnega vedenja ne moreš pričakovat.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
noben brez rootanja

še nexusi so polni bloatwara

ti si plačan po debilnih komentarjih, brez smisla in vsebine?

o prjatu, tebe sem pa spet prizadel

sicer pa, da ne boš kot vedno samo ti izpadel [cenzura]: google+, google newstand, google play games, google tralala itd., itd. kaj od tega lahko odstraniš in zakaj to ni bloatware?
467716-post_slo.gif

Mislim, da lahko v vseh Androidih te 'dizejblaš', bodo še vedno gori, zasedali par mega, ampak to je tudi vsa škoda, ki jo bodo delali.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.966
6.136
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
smile-1.gif

bloatware je načeloma vse česar ne rabiš in ti je vsiljeno. nepomembno dejstvo je, da so vse te apliakcije na voljo v playu in bi lahko pustili izbiro. torej je oznaka bloatware na mestu.

prjatu štef se spet ne bo strinjal, ampak od vernikov racionalnega vedenja ne moreš pričakovat.

Do neke mere bi se strinjal s teboj, ampak Google si je svoj operacijski sistem kot najbolj učinkovit za uporabnika pač tako zamislil. Torej na nek način določene googlove storitve niso bloatware. Se pa strinjam da jih vsak uporabnik ne potrebuje. Ampak še vedno jih lahko disejbla. Hec pa je recimo Samsung ipd, kjer ne moreš določenih Samsungovih servisov in appov disablat. To je pa že na meji kretenizma in se svobodno lahko imenuje bloat, ker ni del originalnega OSa.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.623
113
jaz razumem, da so si oni tako zamislili in da imajo neke interese vsiljevat svoje storitve.

enako kot ima samsung interese, da naserje gor ni da ni. pač jim nekdo plača, da je sranje gor. ne mislim zdaj primerjat samsungove katastrofe z googlovo, ker je stopnja kretenizma neprimerljiva, ampak dejstvo je, da google ravno tako namesti v svoj sistem nepotrebno navlako, ki se je ne da odstanit.

čisti android, torej aosp, pa je tisto tapravo. tak bi moral prit z nexusom, ostalo pa je itak na voljo na playu.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.006
1.890
113
Se pravi ios je po tvojem bistrem razmisljanju tudi nalozen z svinjarijo? Ker ce jaz tvoje umotvore prav razumem, je za tebe svinjarija vse, kar ti osebno ne uporabljas. In po tvojih kapacitetah v glavi sodec, to ne more bit kaj vec od alter in kaki sms mogoce

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.623
113
prjatu spet nisi nič pametnega povedal, razen da žališ

to veliko pove tudi o tvojih kapacitetah

sicer pa kar se mene tiče je ios šele prava svinjarija, čeprav mi ni jasno zakaj mi ga sploh omenjaš. in ja, vse kar ne uporabljam in ne morem odstranit je svinjarija. ni nobene razlike ali je svinjarijo naložil samsung, google ali apfel. vem pa, da je verniku z omejenimi sposobnostmi dojemanja težko nekaj razložit.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
[...] čisti android, torej aosp, pa je tisto tapravo [...]

Čisti AOSP Android je praktično neuporaben. Če pa želiš imeti Google Play Services, pa moraš pač sprejeti celotno "družino".

Steve

Guru
13. avg 2007
10.006
1.890
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
prjatu spet nisi nič pametnega povedal, razen da žališ

to veliko pove tudi o tvojih kapacitetah

sicer pa kar se mene tiče je ios šele prava svinjarija, čeprav mi ni jasno zakaj mi ga sploh omenjaš. in ja, vse kar ne uporabljam in ne morem odstranit je svinjarija. ni nobene razlike ali je svinjarijo naložil samsung, google ali apfel. vem pa, da je verniku z omejenimi sposobnostmi dojemanja težko nekaj razložit.

Prjatu, si sam potrdil da je smartfon v bilokaki obliki za tebe overkill. Zakaj se sploh matras s tem, ce vidis da ni za tebe in si ne nabavis dumbfon? Potem se nam tukaj tudi ne bo potrebno ukvarjat s tvojimi budalscinami.

I

Izbrisan uporabnik 474

Na Sony Xperia (Z5P) lahko odstranim skorajda vse, ostane edinole naslednje:
Play Store
Messaging
Phone
Album
Clock
Contacts
Camera
Calendar
Calculator
Weather
What's New
FM Radio
Music
Email
Video

Torej Google Games, Google Music, Voice Search, Google Movies & TV itd. lahko odstranim... Od zgornjega pa ediole What's New ne uporabljam, pa še tega se da dat na disable...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.623
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Čisti AOSP Android je praktično neuporaben. Če pa želiš imeti Google Play Services, pa moraš pač sprejeti celotno "družino".

jaz lepo laufam aosp s pico gappsi in je to to. vse od googla je na voljo na playu in si pač inštaliram kar si želim.

brez posiljevanja z nepotrebnimi in propadlimi projekti ali podvajanjem iste funkcionalnosti, ko inštaliram bolj uporabne aplikacije.

za možganske truste ala štef, ki ne razumejo fore androida, res raketna znanost.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Zdaj pa odstrani Gappse dol in povej koliko je telefon uporaben
wink-1.gif

In ja, z lastno namestitvijo Gappsov kršiš licenco. Zato vendorji nimajo izbire, kot pa da se podredijo Googlu in vzamejo celoten komplet aplikacij
wink-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.623
113
saj jaz nisem rekel, da je čisto legalno kar počnem
smile-1.gif
ampak še vedno je zanimivo, da je vse na voljo na playu za download in torej ni potrebe, da je prednameščeno.

sicer pa samo trdim, da gre iz googlove strani za posiljevanje z njihovimi aplikacijami oz. storitvami, ergo to z lahkoto imenujem bloatware