Jaz imam serijo 8 in smo zadovoljni, naj tako ostaneŠestica preglasna za ta denar. Ze od novega je glasna centrifuga in crpalka (pulzirajoci zvoki crpanja na koncu cikla crpanja, ki se slisijo skozi vrata utilitija...). Za moje pojme premalo moznosti nastavitev, ni moznosti krajsanja programa kot bi si zelel. Posodica predpranja se steka na gumo (ce ne zapres vrat ob nalivanju dobis prasek na noge). Cikli ekstremno dolgi. Kratki cikli slabo operejo. Na splosno rezultat pranja ni nek dosezek. Display je primitiven, knofi se bolj. Težek ko svija....
No, štirica je pa vse to, samo še pol slabse. (Drugi materiali, se slabsa zvocna izolacija), ta pa je prelahek in se premika na gladkih ploscicah. Kolikor vem je tudi 4series izdelan drugje kot 6 ali visji. 6 ali visji so narejeni skupaj s Siemensi in Aegeji....
Je na vseh programih stalno nastavljen višji nivo vode, ampak jo je še vedno premalo.a ne moreš nastavit količine vode?
Na splošno, vsi ki niso A ali B energetsko "varčni" bodo jemali več vode. Mislim, da boš takega že težko našel.Je kar projekt najti pralni stroj, ki ima vse. Če ima kdo konkreten predlog (pa ne Miele za jurja) stroja, ki pere z obilo vode (tako, kot včasih), se priporočam, da se znebim "suhopralnega" Gorenjevega zmazka.
Trenutno imam B, pa sem mislil, da je to dovolj. Hvala za namig, Bosch jih ima kar nekaj še v C razredu.Na splošno, vsi ki niso A ali B energetsko "varčni" bodo jemali več vode. Mislim, da boš takega že težko našel.
Tudi tisti za 1500€ se pokvari! In prav tako ga je treba nesti.
Servis Gorenje: Ja serviser pride čez 3 tedne. Kaj bi bilo, če bi bil zmrzovalnik?
Važen JE servis!
Prej poglej, na kaj se tisti C nanaša.Trenutno imam B, pa sem mislil, da je to dovolj. Hvala za namig, Bosch jih ima kar nekaj še v C razredu.
Mene pr novi seriji AEG fuul moti,ker imajo centrifugo zelo glasno.Čeprav je kao inverter.In spušča takšne zvoke,kot bi avion poletel...Med pranjem je res tih.A ko zažene centrifugo...kot bi avion poletel.Pred kratkim bil na obisku.In videl v živo in slišal...Prvo sm mislil,da imajo kakšen star stroj.Ko vstopim v kopalnico,sem bil res prav šokiran
Konkreten primer - na kaj se tukaj C nanaša?Prej poglej, na kaj se tisti C nanaša.
Pr njih pa fuul glasen...kot stari stroji na krtačke.In majo 8mi imamo 7ko cca. 6m in se med centrifugo nič ne sliši
Po moje na porabo štroma. Pri ožemanju in glasnosti je BKonkreten primer - na kaj se tukaj C nanaša?
Poglej priponko 66101
indesiti so kar sem bral super, edin nekoliko glasni. pa ne šparajo ravno z vodo. sam bi tule pogledal še za hotpointom/aristonom oz njihovo mamo whirlpoolom, ker slednjega branda pri nas praktično ni whirlpool pa jeNajvečji problem današnjih pralnih strojev na splošno ni centrifuga, glasnost, količina in vse ostalo. Problem je v tem, da se gremo kao neko varčnost, tudi pri vodi. Pri ogromno pralnih strojih lahko vidiš, kako si proizvajalci predstavljajo "suho" pranje, saj se komaj vlažno perilo premetava po bobnu. Imajo start/stop (če si pozabil kak kos dati v boben), kar pomeni, da mora biti voda pod nivojem vrat, da jih lahko odpreš brez poplave. In potem se vsa umazanija skoncentrira v tistih par litrih vode, v kateri se perilo namaka eno uro, izpere se na hitro (spet) z malo vode, tebi pa ostane oprano smrdeče perilo.
Je kar projekt najti pralni stroj, ki ima vse. Če ima kdo konkreten predlog (pa ne Miele za jurja) stroja, ki pere z obilo vode (tako, kot včasih), se priporočam, da se znebim "suhopralnega" Gorenjevega zmazka.
11 let stari 7kg Indesit pralni stroj še kar goni svoje, plastik fantastik, Bekotov sušilec s toplotno pa je komaj zmogel svojih 6-7 let...Ne ne, ne indesit, virpulnim ariston. Imel 3 komade. Prali sicer super, ampak zivljenjska doba je 1 leto, max 2. Grelec crkne na 6 mesecev, amortizerji na 12 mesecev, potem ze preperi guma, pleh rjavi....