Kateri papirji morajo biti nujno v avtu?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni mi sploh jasno to z vama z ženo - kaki kasko? Kako lastništvo? Prometno imaš v avtu in je, zakaj bi vidva potrebovala vsak svojo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
verjetno ga je strah, ker če nekdo ukrade avto in je prometna not, ga bodo jebali pri zav?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
pred časom, mogoče celo pred leti, je bilo govora, da dobiš kazen, če puščaš prometno v vozilo, oz če ti ga spisdijo in je bila prometna not.

kako je sedaj s tem ne vem...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Smo že ugotovili v eni temi, sem osebno klical na Triglav in prometno lahko voziš s sabo če imaš kasko, lahko ti ukradejo avtomobil s prometno vred ti nihče ne bo kompliciral. Problem je edino če ključ pustiš v avtu in ti ga ukradejo..... Torej jaz puščam prometno v avtu.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz imam prometno v avtu ker ga rabi tudi kdo drug ne samo jaz.....si pa narediš kopijo ki jo imaš doma....če ti spizdijo avto potem ti kopija prometnega zelo prav pride zaradi podatkov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Avtofun: tnx za odgovor...
ja nekoč so težili če si poleg avta ti vzeli še prometno... pač avto veliko lažje prodaš (rabiš samo še ponarejen osebni dokument).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Včeraj je bil pri nas zavarovalni agent (ZM) in sem ga vprašal glede tega. Pravi, da zavarovalnica ne bo težila, če bo prometna v avtu. Obstaja pa možnost, da te policija obravnava kot možnega sostorilca. Če pustiš še ključe v avtu si pa pečen, tam pa tudi zavarovalnica nič ne izplača (razen če se dokaže, da res nisi nič imel pri kraji, kar bo seveda težko).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
od kdaj pa mora nedolžen človek dokazovati svoje prav, a ni tako, da morajo organi pregona dokazati, da si ti krvi?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj ti nihče ne bo rekel, da si kriv, boš pa osumljenec - in v takem primeru zavarovalnica ne bo dala denarja za avto.

A tebi pa nebi bilo sumljivo, da ukradejo avto nekomu s ključi v ključavnici in prometno v predalu?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
in ključe standardno ukradejo iz hiše in potem si pečen... imam kar kopijo "skrito" v avtu...
Upam da bodo vsi policaji tako razumevajoči....sicer pa me v zadnjem času mogoče 1xletno s ceste spravijo....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Sumljiv ja, na začetku.

A ker gre za kaznivo dejanje, ga bo tako obravnavala policija. Na koncu postopka se bo izdal zapisnik, kjer se bo videli, kdo je osumljen, itd...enkrat se bo zadeva končala, bodisi z izjavo "neznana oseba" bodisi s pregonom osumljenca. Takrat se lahko gre do zavarovalnice in s tem dokaže, da ti nisi kriv, ker če bi bil, bi te policija preganjala...ne more pa zavarovalnica rečt, da si za njih še vseeno kriv, če te policija ne preganja, ki je uradna oseba za takšne zadeve in ne zavarovalnica.

razen, če imajo to izrecno napisano v pogodbi, torej da puščanje prometne in ključa, ne glede na dokazano krivdo, avtomatsko pomeni da kasko ne velja, ali kaj podobnega. potem pa spet vprašanje..če je to legalno.