Kateri medijski predvajalnik

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
ksz

Nabavil sem Wayreq Moviebox CS, multimedijski predvajalnik, ki ti spremeni TV v multifunkcionalno napravo. Vse ok. Ima zanimiv Android OS, internet dela, brezžična miška in tipkovnica dela, zunanji diski delajo.

Ne dela pa mi kabelska televizija. Ne najde mi niti enega kanala. Ne vem, ali ne išče po pravih frekvencah, ko dam avtomatsko iskanje, ali navadna kabelska ni dovolj dobra za tole napravo (vhod prav namenjen za anteno), tako da žal ne morem gledat kabelskei in izkoristiti vseh funkcij naprave (e.g. snemanje, tipe lapse). Kakšna ideja?
confused-1.gif

wayteq_moviebox_cx_rear_th.jpg

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Kakor vidim je zadeva DVB-T sprejemnik, kar pomeni da ne more sprejemati digitalne kabelske televizije po standardu DVB-C, prav tako ne more sprejemati analognih programov, če je jih je še kaj v signalu kabelske.

Lahko pa gor priključiš strešno anteno in spremljaš tisti par programov, ki so pri nas v luftu.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Sej dejansko ni problem spremenit input na TV, zgolj zanimalo me je, če se bo dalo kabelsko gledat preko te napravice.
grin1.gif
Hvala!

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Imaš tri standarde:

DVB-T (terrestrial) - "zemeljsko" oziroma po luftu. Loviš z klasično anteno na strehi
DVB-C (cable) - kabelska televizija - signal dobivaš po kablu
DVB-S (satellite) - digitalna satelitska televizija - singal dobiš iz satelitske antene

Standardi so različniker so tudi razne omejitve in zahteve različne. Načeloma imajo že nekaj časa vse naprave sprejemnik DVB-T, večina (ne pa vse) jih ima tudi DVB-C, bolj redko pa imajo DVB-S

Ti si imel pač "srečo" da je tvoj eden tistih, ki ne podpira DVB-C. Verjetno je bil tudi zato cenejši.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
O, hvala lepa za tole razlago.

Obstaja kakšen podoben izdelek, ki podpira DVB-C in omogoča podobne funkcije kot tale Wayteq? Predvidevam, da bo dražji, ampak še vedno imam 12 dni časa, da zadevo vrnem mimovrsti in kupim kaj boljšega.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Ampak pazi, da bo DVB-C sprejemnik imel zraven še režo za CONAX modul. Zakaj? Ker so pri večini kabelskih operaterjev kanali kodirani, kar pomeni, da boš brez tega modula lahko gledal le SLO1 in SLO2 plus kakšno izjemo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Pa saj on ima sprejemnik, na TV-ju, šlo se je samo za to da bi imel tukaj gor vse v enem in še snemanje.

Pazit je sicer treba tudi da podpira MPEG4 (ne vem kako je pri DVB-C, pri DVB-T vem da so bile na začetku sitnosti s tem).

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
ksz

Sem prebral temo, ampak nisem zasledil... iščem medijski predvajalnik z vgrajenim diskom in možnostjo torrent odjemalca, ki bo sposoben predvajat polne (3D) bluraye iz diska. Torej npr. nek NAS (gledal sem Synology, ampak lahko samo streamaš na določene TV, pa malo dvomim, da bi gladko predvajalo zahtevano preko WiFija). Spomnim se, da je Xtreamer Pro bil sposoben kaj podobnega. Vem, da lahko nabavim NAS in ga priklopim na kak multimedijski predvajalnik, ampak iščem najbolj elegantno in poceni rešitev za moje zahteve.

Za ideje že vnaprej hvala!
smile-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.448
9.738
113
EU
Rikomagic MK 820IV mini Pc Android 4,2...quad core....priprava na predvajanje RED 720p sa USB-ja.

qpv-IMG-68.jpg

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

nabavil sem koncno pi2 zdej bi dal gor ce se nemotim xbmc da bi imel pi2 kot medisjki predvajalnik, pa kontroliral bi ga preko tv daljinca ki ima tisto povezavo. Torej je kje diy oz korak po koraku kako se to instalira?
Dodatna zelja bi bila ce bi bilo mogoce uporabljati se internet al bi zato rabil dual boot? To da bi se vlekel filme dol direkt ala torent to vrjetno tudi zakomplicira zadevo in je ze tretja stvar ki bi jo rad imel na eni skatli?

Ceprav vse to vidim da ima od gonzota Rikomagic MK 820IV ki stane 70$, torej vse kar ima android telefon plus xbmc lahko fura, ali ni to cist isto kot kar zmore pi2 z xbmcjem?

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
za kontrolirat RPi preko daljinca od TV mora tvoj TV podpirat HDMI-CEC. tukaj poglej, če tvoj TV to omogoča:
http://kodi.wiki/view/CEC
lahko pa si tudi naložiš katerega od sistemov (openelec, OSMC) in vidiš, ali ti že v štartu deluje.
pri OSMC imaš v nastavitvah njihov app store, v katerem naložiš dodatne storitve, med drugim tudi torrent strežnik po imenu Transmission.
za brskat po internetu ne vem, če je dovolj zmogljiv (vsaj prva verzija ni bila), pa tudi vprašanje ergonomije je. jaz imam recimo 50" plazmo, pa z razdalje dobrih 3m bolj slabo vidim besedilo spletnih strani

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
aha pol sem zamesal da pi2 fura xbmc, ampak fura openelec ali OSMC, kater je boljsi da ne gledam samo grafike? Tv podpira cec in kolkr vem se krmili preko hdmi ne ali je treba se kaj dokupit za to krmiljenje?

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.007
11.128
113
z open elecom ne moreš zgrešit. Včeraj sem še potem phoeniks in sportsdevil addone inštaliral za streamenje vsebin in našel skysports F1 ki dela. Epsko.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
aha, ok men za sport dol visi razen kak f1 ki ga tudi ze nisem gledal 5 let sigurn, pa vseeno. Niso pa teli softwarei da bi imeli se browser zraven razen ce prav zastopim ce omogocajo kak plugin? To ni OS ampak strktno program za multimedijo ne?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.007
11.128
113
tako nekako ja, čeprav je dodatkov malo morje, predvsem predvajalnih oz multimedijskih.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
v bistvu gre pri obeh variantah (openelec ali osmc) za bolj ali manj oskubljeno verzijo linuxa s prednaloženim predvajalnikom kodi. ti lunux prazaprav ne vidiš, ker se ti takoj ob zagonu naloži kodi in je s tega vidika vseeno, kaj imaš. oba sistema sta tudi precej doddelana in oba imata za seboj dobro dokumentacijo in široko podporo uporabnikov. ko sem ju testiral na RPI 1, se mi je zdel openelec malenkost bolj odziven, vendar pa ker je OSMC podpiral namestitev programov preko terminala (apt-get), sem na koncu izbral slednjega. mislim, da naj bi OSMC v letošnji različici že imel vgrajen brskalnik, vendar ne vem zagotovo, ker ga ne uporabljam.
ko imaš enkrat naložen kodi, pa si ga lahko oblikuješ po želji (preobleke), poleg tega imaš na voljo veliko uradnih in še mnogo več neuradnih dodatkov.