Kateri medijski predvajalnik

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
best buy je še vedno raspberry pi za 30€, gor instaliran raspbmc z xbmc. In dela z originalnim TV (Samsung) daljincem. Full HD gre lepo skozi, 4K pa pomoje ne bi več šel.
Ceneje skoraj ne gre
smile-1.gif
.

Brez overclocka in težkih optimizacij ne gre čez niti 1080p z dtsom, kaj šele 4k

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.375
169
63
38
Evo, prvo vprašanje glede Minixa. Kako ga prepričat da mi ugasne USB disk, ko izklopim Minixa?

Pa recimo tipkovnice mi na ekranu pokaže samo kako tretjino. Tko da brez wireless tipkovnice s kompa bi bil mrzel. A je za to kaka rešitev?
Sicer se pa res še nisem poglobil vanj. Zdajle 15minut.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.375
169
63
38
Bom kar sam sebi odgovoril na prvo vprašanje. Disk se izklopi skupaj z Minixom. Edino CEC mi še ni uspelo zrihtat, da bi se mi Minix izklopil skupaj s TVjem (Samsung). Anynet+ mi ga včasih zazna, všasih ne. Ta vikend bom mel dost dela!
smile-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.375
169
63
38
Nočem, da mi celo noč disk sveti in brni pri nogah.
wink-1.gif
Ker zaenkrat imam prenosni disk priklopljen na Minixa.

hodor

Zelenc'
26. avg 2014
22
0
1
mi lahko predlagate kaj kupiti, predvidevam ja je to prava tema

imam TV Sony 50" 828b, rad bi naredil tako, da bi imel na TV priklopljen zunanji disk 1 TB na katerega bi se vse kar dam v določeno mapo na laptopu sinhroniziralo in preneslo na disk (filmi, glasba...)

trenutno sem poslusil z gledanjem filma preko usb in diska pa mi pri podnapisih ne prikazuje podnapisov, bo to ta predvajalnik uredil?

hvala, Lp

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Si poskrbel, da imajo podnapisi identično ime kot ga ima datoteka katero predvajaš (film)?

Jaz imam trenutno gor priklopljeno Ouyo na njej pa XBMC, ki lavfa super.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.375
169
63
38
Katere kanale pa kaj gledaš na XBMC? Sem dal 1channel, pa ni nič posebnega (pa tako ga hvalijo). Se pa še fejst lovim po tem XBMC.
grin1.gif
Kakšen predlog kaj je fajn inštalirat?
S kje imate izbrano, da vam vleče podnapise? Koliko traja? Pa pri podnapisi.net mi večkrat vrže ven en script error. Še komu?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Za podnapise nastavi opensubtitles, tam najdeš vsega boga jaz imama nastavljeno to in podnapisi.net Ja ta script error meče večkrat vn.

Kaj pa je ta 1channel?

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
Citat:
Uporabnik hodor pravi:

imam TV Sony 50" 828b, rad bi naredil tako, da bi imel na TV priklopljen zunanji disk 1 TB na katerega bi se vse kar dam v določeno mapo na laptopu sinhroniziralo in preneslo na disk (filmi, glasba...)

trenutno sem poslusil z gledanjem filma preko usb in diska pa mi pri podnapisih ne prikazuje podnapisov, bo to ta predvajalnik uredil?

hvala, Lp
kot rečeno, najcenejša varianta je Raspberry Pi, nanj priklopiš zunanji disk, potem pa ali zmapiraš ta disk na tvoj laptop in filme direktno kopiraš na RPI, ali pa na RPI in laptop naložiš BT Sync in mapo na laptopu sinhroniziraš z neko mapo na RPI. slabost je v počasnosti kopiranja/sinhronizacije na RPI, saj znaša prenos podatkov le 3-5MB/s.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Točno to je problem RPi-ja zato sem ravnokar naročil intel NUC i3 računalnik, res da je zadeva kar draga ampak bo za dolgo časa, bom pa zdaj Ouyo in RPi prodal, tako da če koga zanima lahko piše na ZS.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.375
169
63
38
Opensubtitles imam tud sam naštiman in mi ponavadi ta pol najde podnapise. Sam traja pa še vseeno vsaj 2min. Bom odstranil podnapisi.net, če bo kaj bolje.
Na 1channel pa streamaš razne serije, filme... kao največja online baza teh zadev. Sam se isto še lovim.
grin1.gif

Kaj pa torrenti na XBMC? Se je že kdo kaj igral?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Pomoje je glede podnapisov težava s strani xbmcja ker včasih vem da je RPi našel podnapise takoj, ampak res takoj, potem pa je prišlo obdobje ko je trajalo in trajalo. Na Ouyi enako traja, na PC-ju isto traja...

Bom pogledal za 1channel, drugače sem pa tudi videl icefilms pa še neke te stream zadeve. Pa tudi nek popcorn je, ki direkt iz pašnikov streama filme itd.

Torrentov na xbmc nisem nikoli vlekel, sem imel za to namenski RPi, ki je bil ves čas vklopljen na način alway on torrent client in NAS.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Meni rPi lepo predvaja vse 1080p vsebine direktno preko network share-a. Izjeme so edino kaki bluray-i ki so večji od 20GB. Nobenega kopiranja in nobenih prenosnih diskov. V xbmc izbereš film in gledaš. Mapiran imam pa kar download folder od torrentov.

hodor

Zelenc'
26. avg 2014
22
0
1
Citat:
Uporabnik hodor pravi:

trenutno sem poslusil z gledanjem filma preko usb in diska pa mi pri podnapisih ne prikazuje šumnikov, bo to ta predvajalnik uredil?

hvala, Lp

ne prikazuje šumnikov, sem narobe napisal
tongue-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.503
771
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nekaj ga ocitno moti pri mrezni povezavi... Sem lahko resetiral Minix-a koliko krat sem hotel... Vedno je predvajal ta isti filmo do ite tocke, potme pa konec. Sem pa ta film skopiral na ZSB kljucek in ga vtaknil v Minixa... pa je deloval BP ...

Danes spet podoben problem z drugim filmom (Let be Cops) ... le da je tokrat nehal pri 1:05
frown-1.gif
... Sem spet naredil isto... rebootal minixa... rebootal racunalnik... in na tej tocki neha spisalt... Ocitno si to nekam zapise... ker me vedno vprasa, ce zacne predvajanje pri 1:05, kjer je nehal... potem ko potrdim pa se vse skupaj zmrzne... in niti ne morem iti nazaj... Lahko samo "killam" XBMC ... ali pa resetiram celega Minixa ... Po kopiranju na USB kljucek, film dela BP (sicer si ne zapomni, kje je nehal, kar je logicno, saj se predvaja iz druge lokacije) ...

Ce istocasno probam isti film gledati z Boxee-jem, deluje BP ...

Moram se enkrat "formatirati" Minixa in dati gor uraden firmware... Sedaj imam gor beta 9 verzijo