Kateri Linux?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Za oceno, nekaj dni nazaj sem instaliral Opensuse 13.2 iz DVD-ja, meni net izvedba ni delala.

Tudi jaz sem imel težave, mogoče celo na isti točki. Meni se je lepo bootal, nasatavil mrežo ampak ko si prišel do serverja za mrežno instalacijo jo javil, da ne najde repositorija.

Hec je bil samo v tem, da sem jaz seveda zavesto vpisoval https://link ... dovolj pa je seveda samo ime serverja brez protokola, ker ga očitno že sam doda poleg. Jebat ga
smile-1.gif

Ajde

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
We wan't war
priden.gif

Kot ti je Slovenet napisal, sicer pa Centos, pa ostali mljavžnt različic iste zadeve.

Zakaj pa boš uporabljal Linux okolje ? Pa nisem firbčen, ampak vsaka različica ima svoje prednosti inu pomankljivosti.
Za učenje povezljivosti in študij varnosti je pa to osnovna šola, pa še VI in si zmagal na celi črti
cheer.gif

Kakorkoli karkoli boš izbral moraš biti samo trmast..

Stooge

Zelenc'
28. dec 2014
7
0
1
Malo se bom igračkal z določenimi programi ki imajo težave z windowsi. Taki bolj open source zadeve... Oziroma se bom probal igračkat.
Saj kot je bilo rečeno sem en tak začetnik. Bom že kasneje videl kaj je bolje, če bom prišel tako daleč

Torej večina je priporočala Ubuntu. Bom enkrat drugo leto
grin1.gif
sporočil rezultat.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
jaz sem probal ubuntu in mint zaenkrat.....ubuntu je bil nekak bolj odziven in je bolje deloval

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Enako sem se jaz spraševal pred nekaj tedni, ko sem razmišljal o zamenjavi OS. Nisem računalniški genij - pa tudi popolni začetnik ne, zato sem potreboval nekaj enostavnega. Odločil sem se za Linux Mint 17.1 in po nekajdnevnem spoznavanju in "kalibracij" sem ugotovil, da je enostaven za uporabo in da mi nudi to kar potrebujem. Mislim, da bom ostal nekaj časa z njim.
To je moja izkušnja :)

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
user ne sprašuje klele da bo v konzoli laufa linux oz brez Xsov... hallo...
on rab en lep gui, k je na next next next in voila.

Kr se vi a tiče je basic, jest veliko raje nano uporabljam.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
To je ena od opcij, jaz uporabljam bolj kak linux tool za te zadeve. Tukaj je eno navodilo. Ta sistem mi je precej všeč, ker nimaš veliko datotek na ključku in jih lahko ločiš od podatkov. Ključek potem še normalno dela z Winsi ali pa Linuxom.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Kr se vi a tiče je basic, jest veliko raje nano uporabljam.

Ne krive vere učiti. Vsi vemo, da je emacs ta pravi editor.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.044
404
83
Emacs is a pretty good operating system, but it could use a better text editor.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Pri zadnjem updajtu ubunta, se mi v orodni vrstici delajo eni glitchi, računalnika ne morem ugasnit itd...

Zadevo rešim, da resetiram in zaženem starejšo verzijo. Kako bi uštimal, da se mi zmeraj zažene starejša verzija?

Linuxe sem dal gor, ker je starejši računalnik, ne zato ker bi bil kakšen geek
smile-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Ne laufat starih distribicij. Samo kak manj požrešen desktop environment uporabiš. Kot na primer xfce, ali lxde.Vse popularne distribucije imajo opcijo za te DE.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Sem pogledal kaj imam...

16.04 LTS

Do sedaj je delalo dobro, zdaj pa opravilna vrstica glitcha in podobno sranje. Lih, ko se je zacelo govorit o tem meltdown al kaj je ze.