Kateri je top firmware za WRT54GL?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Če sprašuješ, potem top ni zate - ker tisto je za zanesenjake.

Od user friendly pa tomato (oz. victek-ov mod tomato raf) ali dd-wrt. Victek ima tudi online simulator, kjer lahko preklikaš nastavitve. Za ostale ne vem.

Kaj te sedaj moti pa mi ni jasno
d055.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
V originalnem ne morem nastavit glede na MAC fiksni dhcp naslov za eno mašino. Samo to.

Eno neumestno: kaj na tem računalniku ne moreš nastaviti fiksnih nastavitev?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Jaz tega nisem nikoli nastavljal, ker ko je računalnik/telefon/karkoli dobil prvi IP, je istega obdržal par let. Četudi priklopljen na svete cajte.

Sicer pa če greš pogledat omenjen simulator boš našel tudi to funkcionalnost (Static DHCP)

EDIT: za dd-wrt pa imaš tukaj, pod Static Leases.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Če je naprava cel čas priklopljena, potem bo obdržala isti IP. Problem je, ko naprave ni prisotne dalj časa (vsaj toliko da preteče lease time) in potem lahko vmes kakšna druga naprava zasede tisti IP.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Če je naprava cel čas priklopljena, potem bo obdržala isti IP. Problem je, ko naprave ni prisotne dalj časa (vsaj toliko da preteče lease time) in potem lahko vmes kakšna druga naprava zasede tisti IP.

Točno tako. In tukaj je problem, saj me včasih ni doma za vikend in bo comp zgubil IP. Da bi pa na wifi nastavljal IP mi je pa malo mimo
smile-1.gif

Kdo ve mogoče, če zadnja uradna verzija linksysa to podpira? Imam še eno staro in 2006 gor.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Če je problem samo čez vikend, potem je začasna rešitev podaljšanje lease time na recimo 2 tedna (ali koliko pač gre največ nastaviti).
Samo čudno da tega nima že stock firmware. Jaz imam WRT54GH in ima možnost rezerviranja IPjev glede na MAC naslove.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Vem. Pravim samo, da jaz v praksi (domača raba) tega nisem zasledil - recimo telefon je po pol leta še vedno dobil isti IP. Sicer je bilo vmes samo ene par "novih" odjemalcev, ki so dobili IP (dva najbolj pogosta imata static lease). Itak da se na to ne kaže zanašati, ampak pri telefonu pač ni bilo potrebe - in še iz firbca sem pustil na default. Lease time je pomojem 24h.

Za uradno verzijo ne vem kaj podpira. Ampak če že greš nadgrajevat, je to bolj retorično vprašanje - saj si navsezadnje spraševal po "top" fw-ju, a ne?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Če je problem samo čez vikend, potem je začasna rešitev podaljšanje lease time na recimo 2 tedna (ali koliko pač gre največ nastaviti).
Samo čudno da tega nima že stock firmware. Jaz imam WRT54GH in ima možnost rezerviranja IPjev glede na MAC naslove.

Nima, saj ne verzija v4.30.7

Ker rabim dejansko samo to, bi probal dati gor uradno 4.30.15, samo da ne bom kaj "zaklenil" in s tem izgubil možnost naknadno dati gor kaj drugega.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Torej kaj se sedaj daje gor, da je OK? Najbolj pogrešam sedaj opcijo, da lahko po DHCP fiksno določim IP.
OpenWRT

v1 ima to, kak pa je s trenutnimi, ne vem, ampak stavim jajce, da omogočajo.

Jaz imam isto fixen naslov za nekaj PC-jev, le da po imenu PC-ja, ne pa MAC naslovu, ker:
- si je lažje zapomnit
- dela tudi, če uporabnik zamenja mrežno kartico (ali nemara celoten PC)