Kateri IP telefon?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Pozdravljeni.

Ker prehajamo na IP telefonijo, me zanima, kateri telefoni so vredu? Sedaj imamo ISDN telefone (Siemens), ki pa baje ne pašejo na IP telefonijo. Zanima me torej, kateri brezžični telefon izbrati, da bo prikazoval številko klicočega, da se da dokupit in priključit dodatne enote in da baterija zdrži čim dalje?

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
jaz imam TEGA in mi siemensove ISDN slušalke lepo delajo z njim, tako da če že imaš siemensove slušalke, nima smisla kupovati drug IP telefon.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Hovi, pa vidiš na vseh enotah, kdo te kliče?

Sam sem si ogledoval tegale

Še nekaj... Ali sploh mora biti IP telefon in v čem je razlika od navadnih telefonov?

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
ja, na vseh slušalkah se vidi, kdo te kliče. imam eno slušalko s1 colour in eno s44. imaš pa na TEJ strani vse podatke, kateri telefoni se prilegajo določenim baznim postajam oziroma katere funkcije ne delujejo (pri nekaterih starejših res ne deluje ta funkcija, da vidiš kdo te kliče). drugače pa velika prednost IP telefona pred navadnim je, da začne klicat takoj, ko pritisneš tipko kliči, navaden telefon pa najprej nekajkrat zapiska, šele potem začne klicat. se pa ti piski pojavijo tudi na dodatnih slušalkah.

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Hovi, a maš mogoče dve telefonski številki na tem aparatu? Sam imam (trenutno) ISDN telefon z dvema slušalkama siemens 4000 comfort, pa bi rad prešel na IP telefonijo (seveda zaradi stroškov). Imam dve telefonski številki, na centrali siemens 4170 gigaset imam tako nastavljeno, da ima vsaka slušalka svojo telefonsko številko.
Zanima me, ali je to možno narediti tudi s tem telefonom (dve telefonski št. - na vsako slušalko svojo številko), ki ga dobiš za ugodno ceno pri naročilu na SIOL IP telefoniijo??
rolleyes-1.gif

LP
Danilo

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
ne, to ni mogoče. na enem ip telefonu lahko imaš samo eno številko, se pravi, da moraš imeti na vseh slušalkah isto številko. lahko pa si kupiš še dodaten IP ali analogen telefon in ga uporabljaš z drugo številko. tako so mi vsaj rekli na centru za pomoč naročnikom pred kake pol leta, ko sem bil sam pred enakim problemom. čeprav v bistvu ne vem točno zakaj se to ne bi dalo, ker telefon omogoča do 6 VoIP računov.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Aha ok. Ario uporablja kabelske modeme, tako da pride v poštev vsak navaden analogni telefon. Za prikaz klicočega pa mora aparat to podpirat. Sej vsak nov uporabnik pri Ariu brezplačnodobi brezvrvični telefonski aparat Siemens A160.

aparat

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
mmx, če pa sem vprašal pri ariu in so mi rekli, da telefona ne dobim pri njih (niti za kupit).

Torej je najbolje, da vzamem IP telefon, kajne?

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Čudno. Ne, nasprotno, analogni more biti - seveda deluje v digitalnem, ip načinu.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.897
113
raners potrebuješ navadni obični analogni telegon. To če od modema pa do centrale dela preko IP ali preko kakega drugega protokola, to te sploh ne rabi brigat. Pri Arii dobiš Thomsonov modem, ki ima analogni priključek, in na njega lahko priključiš vsak navadni telefon magari iz Lidla. In kontra, tudi če boš kupil Ciscotov IP Phone za 600Eur ti ne bo delal !!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
ne, to ni mogoče. na enem ip telefonu lahko imaš samo eno številko, se pravi, da moraš imeti na vseh slušalkah isto številko. lahko pa si kupiš še dodaten IP ali analogen telefon in ga uporabljaš z drugo številko. tako so mi vsaj rekli na centru za pomoč naročnikom pred kake pol leta, ko sem bil sam pred enakim problemom. čeprav v bistvu ne vem točno zakaj se to ne bi dalo, ker telefon omogoča do 6 VoIP računov.

Ker ne gre za VoIP tenologijo!
evil.gif

Ta kvazivoip je v bistvu toliko voip kot klasična analogna linja ... do centrale gre voip (oz. v digitalni obliki), ki je v tem primeru uporabnikov modem, naprej pa lepo v analogni tehnologiji. Po eni analogni liniji gre pa od zmerom lahko samo ena številka ...

Pri klasični analogni linji pa gre voip do centrale in tam naprej spet analogno ...

Skratka, če rabiš dve številki rabiš (govorim recimo za siol) dva analogna kabla, ki prideta iz modema (seveda moraš imeti naročeno drugo tel. številko). Na ta dva kabla prikjučiš dva tel. aparata, in vsak aparat ima svojo številko. Obstaja pa tudi alternativa, to so aparati ki imajo DVE analogni vhodni liniji in znajo "simulirat" centralo .. ampak vse to pride več kot pa ISDN prikjuček.

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik hovi pravi:

Ker ne gre za VoIP tenologijo!
evil.gif

Ta kvazivoip je v bistvu toliko voip kot klasična analogna linja ... do centrale gre voip (oz. v digitalni obliki), ki je v tem primeru uporabnikov modem, naprej pa lepo v analogni tehnologiji. Po eni analogni liniji gre pa od zmerom lahko samo ena številka ...

Pri klasični analogni linji pa gre voip do centrale in tam naprej spet analogno ...

Skratka, če rabiš dve številki rabiš (govorim recimo za siol) dva analogna kabla, ki prideta iz modema (seveda moraš imeti naročeno drugo tel. številko). Na ta dva kabla prikjučiš dva tel. aparata, in vsak aparat ima svojo številko. Obstaja pa tudi alternativa, to so aparati ki imajo DVE analogni vhodni liniji in znajo "simulirat" centralo .. ampak vse to pride več kot pa ISDN prikjuček.
v bistvu ne vem, če imaš čisto prav...ta siemens telefon o katerem sem govoril, je v bistvu pravi IP telefon in se priklopi na modem v Ethernet vhod in ne v Tel 1 ali Tel 2. Ima pa poleg voip še en analogni vhod, tako da ga lahko priklopiš tudi v Tel 1 ali Tel 2 preko analognega kabla in imaš dve številki na tem telefonu. iz VOIP kličeš tako, da samo na kratko stisneš tipko kliči, iz "analognega" pa kličeš tako, da tipko kliči za malo dlje časa držiš. pri dodatnih slušalkah pa si sicer dosegljiv na obe številki, vendar lahko kličeš le iz VOIP. govorim pa to za siol, pri drugih ponudnikih kolikor vem ni možna "prava" voip telefonija

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Kupil bom torej navadni brezžični telefon, mogoče tegale . Kaj menite?

Pa še nekaj. Ali ve kdo, če ta telefon (oz. katerikoli) omogoča tudi samodejno shranjevanje dohodnih sprejetih klicev? Sedaj, ko še imamo ISDN, si slušalka zapomni klicajoče in zgrešene klice, sprejetih dohodnih pa ne. Vsaj zdi se mi tako...

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
in zakaj ne bi raje kupil kakšnega siemensa, tako da bi lahko uporabljal te slušalke, ki jih imaš sedaj (ISDN) še naprej?
confused-1.gif

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Imam Gigaset A580IP, na katerem uporabljam tudi slušalke od ISDN telefonov, pravtako lahko sam konfiguriraš na kateri slušalki bo katera linija, lahko nastaviš tudi da so odhodni klici z ene številke, dohodni pa delujejo samo na določene slušalke,... Seveda preko VoIPa.