Kateri ''inteligentni'' polnilec za AA in AAA?

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Zanima me, kateri ''inteligentni'' polnilec priporočate za AA in AAA baterije. Torej, da sam ''neguje'' baterijo, da je le ta vedno v optimalnem stanju. Seveda obvezno s praznitvijo in potem nazaj polnitvijo do optimalne kapacitete. Baterijo so več ali manj NiMh, morda se bo še kakšna našla NiCd. Če ima še kakšne ''napredne'' funkcije (meritve, itd.) še toliko bolje.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Conrad IPC-1L. Cena okoli 40 €. Ima vse kar zahtevaš. Charge, discharge, refresh, test. Aku lahko pustiš v polnilcu, on pa jo osvežuje z okoli 15mA. Po končanem polnjenju lahko odčitaš kapaciteto baterije.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Še vprašanje: a lahko nastaviš, da ti izprazni in potem avtomatsko začne polnit? Ali moraš vmes ročno preklopit na polnjenje?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Avtomatsko dela tako, da začne s polnjenjem takoj, ko vstaviš baterije. Če želiš kakšen drug postopek imaš osem sekund časa, da ga izbereš in določiš s kakšnim tokom se polne (prazne) baterija. V primeru izbire opcije discharge, se po končanem praznjenju začne polnjenje. Jaz bi raje videl, da bi bilo treba ročno preklopit, saj bi na ta način lahko ugotovil, koliko posamezen porabnik dejanjsko izprazne baterijo.

S tem polnilcem sem res zadovoljen, saj mi je polovico baterij, ki so bile za odpis, usposobil za nadaljnjo uporabo.