dejstvo je, da je Nikonov fleš sistem daleč pred ostalimi. metzi so super fleši, mogoče se to niti ne pozna pri navadnem škljocanju, ko pa je treba hitro delati, pa odbijati fleš od sten, al pa pri kakšnih zahtevnejših osvetlitvah pa pride do izraza poznavanje in navajenost na opremo. recimo, meni ga moj Speedlite 580EX (oba) serjeta, ampak vem, kako ju naštimat. načeloma, kadar sem delal z metzom, je bilo zakon, ampak takoj, ko je bilo treba kaj večjega naredit (kontraluč, odbijanje od sten in podobno), sem ga pa moral dati dol, ker je bilo vse mimo.
Nikon - vedno zadane. tako kot naštimaš, tako dela. jaz pa včasih na Canonu dam na 1/128, pa imam pri ISO 640 in 1/40 še vseeno vse zažgano ...
kolegi, ki imajo Nikone, so ponavadi s flešem dosti prej konec oz. se manj namatrajo za isti rezultat.
še ena stvar - enkrat sva s kolegico testirala fleše. jaz Canona na popolnoma iste nastavitve ona Nikona, v istih pogojih, razlika v škljocu med enim in drugim je bila mogoče 10 sekund. razlika pa ko noč in dan. dobesedno.