Kateri firmware na Netgear 3500L router?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tisti pogosto ne dela na polni hitrosti.

Katerega ponudnika imaš?
T-2 ima podoben test na http://speedtest.t-2.net

Drugi ponudniki imajo podobno.

Drug način za izmero uploada je zagnat eMule in dati nekaj popularnih fajlov na deljenje (mp3, avi, kaki populaniprogrami...)

Nazadnje urejeno:

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 220.48Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 16.51Mb/s

Se vidi da je nekaj narobe, ker tudi uploudanje v praksi ne deluje oz. deluje zelo počasi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kdaj je začelo počasi delat?

Kaj pa če PC direkt na modem priklopiš (brez ruterja) ?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 20.20Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 20.06Mb/s

Direktno je ok!

Začelo se je ko sem namestil Optware oz. možno da tudi prej ko sem namestil Tomato na router. Ampak verjetno so kje kakšni limiti nastavljeni?

Nazadnje urejeno:

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
stein hvala! Je bilo nastavljen Max Bandwidth na 230 kbit/s. Sedaj sem nastavil na 21000 in je ok oz. bolje
smile-1.gif

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 17.38Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 18.81Mb/s

Ampak še vedno router malo poje, ampak mislm da je to ok....

Sedaj sem opazil, da mi na vsako minuto dve disk ugaša in ponovno prižiga, ljub temu, da se ne izvajajo nobene oprecije na mreži (torrent, ftp...) ki bi uporabljale disk, verjetno ni lihk najbolj zdravo za disk?

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Ravno zaradi neželenega pisanja po disku, se jaz nisem odločil za že pripravljen paket optware+dotatki, ampak sem ročno namestil le tisto, kar želim.
Poskusi ugasniti vse servise, ki jih ne potrebuješ. Verjetno se ti dela kakšna log datoteka na disk. Navadno imajo optware paketi konfiguracijske datoteke, kjer je definirano, kam in kako se dela log..
Kaj ti trenutno deluje, lahko preveriš z ukazom "top"

LPM

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
http://www.fs-driver.org/

Nic ne pise, da bi delal tudi na Win7, pa se eksplicitno je omenjen ext2 (ext3 je v bistvu ext2 z nekaj dodati).

Sem nekaj tednov nazaj kontaktiral avtorja in je rekel, da dela na verziji za Win7

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sem naložil zadnji ddwrt, obkljukal usb v nastavitvah, formatiral disk na fat32,...ampak diska ne vidim v os-u.

Kakšen nasvet?

Kako formatiral na fat32? Celoten disk ali samo zadnji del (data) ?

Sem probal jaz narediti, da je zadnji disk ntfs, pa mi ga windows ni hotel prečitat. Na koncu sem rešil tako, da je ves optware naložen na eni 512MB SD kartici, disk pa je v celoti formatiran na NTFS. Samo ne vem, če ima tvoj ruter dva usb porta.

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Citat:
Uporabnik matejmesar pravi:
Ravno zaradi neželenega pisanja po disku, se jaz nisem odločil za že pripravljen paket optware+dotatki, ampak sem ročno namestil le tisto, kar želim.
Poskusi ugasniti vse servise, ki jih ne potrebuješ. Verjetno se ti dela kakšna log datoteka na disk. Navadno imajo optware paketi konfiguracijske datoteke, kjer je definirano, kam in kako se dela log..
Kaj ti trenutno deluje, lahko preveriš z ukazom "top"

LPM

Točno to, teče kar nekaj procesov. Jih je možno odstaniti posamezno, ali je potrebno ponovno narediti reinstall?

Zanima me še, sedaj ko sem namestil tudi ftp-aplikacijo, ne morem več dostopati po običajni poti (ftp://...), ki bi mi prišla prav pri dostopu preko telefona, lahko smo preko naslo/ftp, preko vmesnika?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
A kdo ve, kakšen je postopek pri Tomatu, če bi rad priklopil drug disk v router? Ker Tomato je v štartu sam formatiral disk in naredil pravilne partice, nebi pa rad ponovno instaliru vsega...

Kakšna ideja?