Kateri firmware na Netgear 3500L router?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Tnx. Dokler pogruntam kako ga naložit pa naštimat USB bo itak minil ne vem kok časa. Bom počakal na kak popodlne frej.
smile-1.gif

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Pozdravljeni!

Na omenjen router sem naložil Tomato FW, osnovne stvari delujejo prez problema. Ustavi pa se mi pri:

1. nastavitvi torrent klienta, ki bi tekel na routerju. Nimam pojma, kje in kako nastaviti?!
2. kako nastaviti ftp dostop do diska, ki je priklopljen na router?

Hvala za pomoč!

LP

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
- Za torrent je potrebno naložiti optware dodatek. Preko tega pa je potem možno dodajati različne aplikacije, kot so web strežnik, torrent klient, emule klient... Ftp in samba pa sta ponavadi že vključena v firmware (TomatoUSB ali DD-WRT - Kong mod).

-Če si namestil Tomato z USB podporo, lahko že preko web dostopa do routerja nastaviš ftp. Mislim, da je pod USB and NAS sekcijo..

-Namestitev Tomato ali DD-WRT iz original firmware.. Najprej je potrebno namestiti osnovno različico DD-WRT (initial flashing,ki ima končnico chk, saj originalni fw prepozna le chk), nato pa po želji. Vmes je dobro, da se vsakič naredi hard reset...

LPM

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
matejmesar hvala!

- sem potegnil dol Tomato Optware Package (Valerakvb) Ver.12.4, a se mi ustavi pri logiranju v Putty. Noče vpisati gesla za vstop v router.
Upam da je ta verzija ok za Tomato 1.28.

- ftp sem nastavil, a deluje samo v domačem omrežu? Od zunaj dostop ne deluje.... Naslov se naredil preko no.ip.com.

Hvala za pomoč!

lp

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
geslo se vpisuje, le da se ne kažejo nobeni znaki (*)
ti kar normalno odtipkaj in enter, pa čeprav zgleda, kot da se nič ne dogaja

za wan dostop do ftp je potrebno dodati tole vrstico pod Administration-Scripts-firewall:
/usr/sbin/iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 21 -j logaccept

s tem odpreš port 21 za zunanji dostop

Nazadnje urejeno:

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Odlično! Sem namestil vse dodatke.

Zanima me še, če je do zunanjega diska možno dostopati tudi reko usb-ja, preko mreže deluje. Ker sedaj ko ga priklopim, mi ga ne prepozna. Kako preverim koliko je še prostora, katere particije so narejene, da preimenujem disk (sedaj UNKNOWN)...? Rad bi naredil eno particijo za backup, da bi lahko dostopal preko usb-ja.

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Kako preko mreže?
A nimaš diska priklopljenega na router preko usb?
Ponavadi se je particije naredilo še pred nalaganjem optware, običajno 3, 1x sistemska (EXT3), 1xswap in 1x podatki(EXT3).
Kako so particije zmountane, lahko preveriš z ukazom "df"

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Tko je, disk imam priklopljen preko routerja, particije pa so bile narejene 3:

ST310005 28AS
Partition 'swap' swap (250.98 MB) is active
Partition 'optware' ext3 (980.53 MB) is mounted on /opt
Partition 'harddisk' ext3 (930.31 GB) is mounted on /tmp/harddisk

V mislih sem imel, da bi disk priklopil preko usb direktno v računalnik, tako ga sedaj ne prepozna.

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Aha, sedaj razumem.

Diska ti pa pc ne prepozna zato, ker windows v osnovi ne prepozna linux datotečnega sistema (torej ext3). Obstaja en program za XP, s katerim se to da. Za Win 7 pa ne vem. Če pa uporabiš PC z linux OS (lahko tudi Live CD), pa bi moralo delovati bp.

LPM

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Deluje samo do Viste.

Hvala vseeno, sem kar v Ubuntu poštimu. Sem naredil dodatno particijo ntfs za backup in podobe stvari, da je prenos malo hitrejši.

Zanima me še, kje se nastavi uploud, ker mi ne gre čez 0.7M, imam pa 20/20. DL je normalen.