Kateri DSLR kupiti?

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Mora imeti tudi hd video snemanje(720p je dovolj) in pa ekran, ki ima live view ter ga lahko zavrtiš ven in obračaš kakor hočeš. Cena bi bila sprejemljiva nekje do 600€ (tudi za rabljene se zanimam, če ima kdo kakšno ponudbo). Prosim za predloge.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Potem bolje, da si kupiš kamero
smile-1.gif

Vrtljiv zaslonček imata Canon 600D (ravno prišel ven), Canon 60D - samo tale dva sta malo več kot 600€, še posebej v SLO. Rabljeni pa kar držijo ceno, če se sploh kakšen prodaja. Če rabiš zgolj za snemanje, potem bolje kakšna kamera, ki ima tudi možnost fotografij.

Brez vrtljivega zaslonččka pa prideš malo bolje skozi oziroma ceneje: Canon 550D, Nikon D90 itd..

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Vse kar iščeš, imata aparata Sony A33 in A55, vendar je osnovna cena za A33 z objektivom nekoliko višja - cca 750€

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
60d je malo večji in ima na vrhu še en zaslonček, na zadnji strani pa kolešček namest štirismerne tipke. Ima tu dva fps več, ostalo pa je več ali manj isto.

Sam preceni če ti je to vredno enkrat več denarja. Jaz vem da bi raje 600D z gripom in ostalo dal v objektiv.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Sam preceni če ti je to vredno enkrat več denarja. Jaz vem da bi raje 600D z gripom in ostalo dal v objektiv.

Jaz bi pa raje 60D - kolescek je zmagovalen pri nastavljanju fotoaparata, prav tako tamali ekrancek ko samo na hitro pogledas in ves kako je nastavljen. Vsaj kar se mene tice, velika razlika v ergonomiji rokovanja s fotoaparatom..

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
čist odvisno kolk ima predznanja...koliko ga bo potreboval...po ergonomiji je 1D najboljši...pa mu verjetno nebomo zaradi tega svetovali nakupa ane :D

Pač...če se še ni rokoval z DSLR...definitivno 600D

Če se je že in ima apetite po večji kontroli slike pa definitivno 60D

P.S. No sej kotrola pri 600D in 60D je verjetno enaka....samo kar je hotel Anze povedat...lažje dostopna :D

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Imam slabe dve leti 450D, pa mislim, da sem ga počasi "prerastel". Samo ne vidim nekega hudega upgrade-a v teh 600D, 60D. Ne vem, bom še malo razmislil
smile-1.gif

tnx

podjetje7

Zelenc'
1. mar 2011
4
0
1
Za začetek je smiselno kupiti kaj poceni, da se naučiš uporabljati funkcije, ki jih DSLR ima: zaslovnka, čas osvetlitve, ... Po nekaj časa pa boš videl, v katero smer te vleče in boš lahko kupil kaj boljšega.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej je glihkar povedal, da že 2 leti fotka ...

Ynos, go for 60D. čeprav je zdaj mogoče stopničko nižje, kot so bili 40D in 50D, je še vedno precej razlike med xxxD serijo in xxD serijo ... kot je tud Anže rekel - enostavno je že samo glavno kolesce zadaj full zakon zadeva, več gumbov za direktne dostope do raznih funkcij, kjer si do zdaj moral hodit kar globoko v menije ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no ja, če rabiš. ker med 60D in 7D je razlika predvsem oz. samo v ohišju (ne vem, če rabiš neko hudo ohišje) in pa 2 fps (kar pa spet ni tako velika razlika, kot je 6 fps pri 60D ...

aja, pa AF, samo spet ... vprašanje, če vse to rabiš, in če ne bi raje 400€ dal za kak objektiv, recimo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Nikon D3100.

A še vedno ni tako kot bi moralo biti, saj se sliši zoom motorček, zadeva pa je tudi počasna in zna malo "iskat" preden najde fokus. Problem je v tem da za fokus uporablja LiveView senzor, ki pa ne deluje niti približno tako dobro kot glavni AF sistem.

Res dobro pa menda dela Sony A33/55 ki nima premičnega zrcala in lahko zgleda zaradi tega fokusira bolje. Tako da če so prioriteta filmi bi jaz izbral Sony-a.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Res je, A55 zumira med snemanjem brez problema. Seveda pa je odvisno od objektiva, kako hitro se to dogaja, 'mehanski' objektivi so počasnejši, kar morda sploh ni slabo (hitri prehodi fokusa so včasih na filmu moteči), SSM pa deluje ves čas. Slišnost je prav tako različna, vendar se SSM še vedno sliši, razen seveda če montiramo zunanji mikrofon.
Imajo pa ti dve Alphi omejitev dolžine na 9 minut pri vklopljenem proti-stresnem delovanju, oziroma cca 30 minut brez 'anti shake' funkcije. Potem traja približno dve do tri minute za ohlajanje in ponoven zagon.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
O madona, seveda, fokusira! Nekako sem imel v mislih fokusiranje med sprotnim zumiranjem, pa se zgodi...
Hvala za popravek, mosseero!

LP

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Sem pred nakupom DSLRja pa se nikakor ne morem odločit med NIKON 90D in PENTAX K-r. Nikon naj bi bil v višjem razredu vendar že enkoliko "star", ima pa boljše iskalo, na razpolago več objektivov... medtem ko je Pentax lanski model, višji ISO kar zmanjša potrebo po občutljivejših objektivih..., cena pa je tam..tam. Zanima me vaše mnenje kateremu od teh dveh dajete prednost vi.

PS
Aparat pa definitivno ne kupujem za krajše obdobje.