kateri codeci

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kar je večina. Razen če trdiš, da recimo VLC uporablja lastno kodo za skaliranje slike.
Skaliranje je namreč feature graf že 10 let.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ne vem, ima pa v nastavitvah opcijo nastavljati nivo post procesiranja. Glede na to da ima podporo za več output modulov, predvidevam, da ima lastno kodo. Na linux-u ni direct show-a.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Postpocesiranje je za deringing, deblocking in podobno, ne pa za skaliranje.

Na Linux-u je X11 in ostalal krama. Ki ima tudi kodo za skaliranje.

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako to misliš "pol zaslona" ?
Mogoče gre za širokozaslonski posnetek ??

če dam celozaslonsko mi predvaja sliko (celotno sliko) do nekje polovice TV - spodaj pa je pač črno. če zaženem z DIVX playerom predvaja čez cel ekran (isti film) vendar ni zvoka, prav tako na vsakih cca 10sekund slika za 2 skundi izgine - nastane črno potem pa spet normalno dalje...

kaj je mogoče problem v preslabi grafični - ati radeon 9200 128mb - kar stara (ima DVI izhod)...priklopljeno imam preko DVI-HDMI kalba

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Grafična za divx niti slučajno ni preslaba. Nisi pa povedal (ali pa sem spregledal), da hočeš spravit sliko na TV. Potem pa moraš spremenit resolucijo za TV izhod na takšno, da bo čez cel ekran.

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
sliko sem spravil na TV - imam celoten ekran zapolnjen, tako da je resolucija OK. težava je edino pri filmih.
drugo je vse normalno - igre, slike,...edino pri filmu me zeza

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še imaš the kmplayer? Daj desni klik -> Video (Advanced) -> Video Renderer in izberi katerega drugega, po moje ti bo to rešilo sliko. Sam uporabljam Haali.

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
k smo glih pr kmplayerju. sem ga sprobal in zagnal en divx film s podnapisi,ampak mam en problem: kako bi zrihtal da bi imel tam kjer se predvajajo podnapisi povsod črno sliko, ne pa tudi sive. prilagam sliko za boljšo razlago
560532-podnapisi.JPG

Priponke

• 560532-podnapisi.JPG
    560532-podnapisi.JPG
    7,7 KB · Ogledi: 149

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
ja alt + r mam nastavljen zdej(overlay surface), če dam alt + m ali pa alt + v mi nastavi podnapise tako da so na sliki kjer se film predvaja, ampak jest nočem tega, jest hočem imeti podnapise pod sliko tam kjer je črna slika saj nočem da mi podnapisi zastirajo pogled na sliko

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
podnapise lahko komot premikam ampak če imam nastavljeno na alt + m al pa alt + v in če hočm premaknt podnapise pod sliko se podnapisi skrijejo za črn rob pod sliko in jih potem sploh ne kaže, podnapise kaže samo na sliki. tam pa jih lahko premikam do vrha slike ali pa do spodnjega roba slike. če imam nastavljeno na alt + r in premikam podnapise se mi potem tudi tisti sivi okvir okoli podnapisov premika. jest se hočm pa tega okvirja znebit pa nevem kako

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
nč ne pomaga, sm probu vse ostale video renderer in je zmer isto, bom sprobal še kakšen program ki omogoča predvajajanje podnapisov pod sliko in poročam

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
no kot zgleda bom še vedno uporabljal vlc saj mi edino normalno dela čeprov ne omogoča podnapisov pod sliko. gom player mi namreč zmrzne ko ga zaženem, kmplayer pa mi kaže okol podnapisov siv okvir. oba programa že uninštalirana. vseen hvala za pomoč in lp

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
jaz sem v kml spremenil kot je nekdo zgoraj omenil..pa nič ni pomagalo, format slike se je sicer spremenil vendar tako da so bili sedaj robi ob strani.

sem pa v bsplayeru našel nastavitve za spremembo resolucije in sem uspel dobiti neko optimalno sliko - rob še sicer je zgoraj in spodaj (čeprav ga ne bi smelo biti) za kak centimeter..vendar je vsaj zadeva gledljiva

v kml playeru pa nisem našel podanih resolucij ki jih lahko izbereš - tam imajo tiste formate zgolj prednastavljene

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
a ve kdo, zakaj mi računalnik noče predvajati mp4 datotek? Če jih samo preimenujem v npr. avi delajo BP.