Kateri brisalci - metlice?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.678
6.711
113
pri taščici
Glede na pohvale ti/vam verjamem.
Roberto. Ja, saj na to ciljam. Okrušena šipa, kup mušic ki so se nabrale v enem mesecu brez dežja, pozimi pa še zamrznjena šipa ne deluje blagodejno na brisalce. Avto namreč perem vedno redkeje . (liter šampona/desetletje, sem se pač na recesijo pripravljal še v času debelih krav)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Lidlovi?
Lidl se mi pri tehniki zdi slabši kot Hofer
Če ti pravim da jih imam že eno leto gor. Za 5€ boš težko našel kaj boljšega, pa če jih menjam vsakič ko imajo akcijo.

Se strinjam; lani sem jih kupil za svojega, mislim da 560mm in 480mm, delajo(brišejo) v nulo še danes. Edino, prejšnji teden so postali glasni. Brišejo pa še vedno ok.
Imam pa dve pikici na šipi, eno kar konkretno....ne vem zakaj ne grem na zavarovalnico...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Sem kupil bosheve pomladi, zdaj ze crte puscajo. Ocitno je bosh res postal en kitajski srot. Kupljeni so bili v Nemčiji.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ ja se strinjam, jaz imel enako nemske Boschaerotwin, pravi krsh...sedaj sem sel v bauhaus pa kupo nadomestne gumice in furma to...brise enako, pa 6x ceneje...

impre

Pripravnik
19. apr 2008
332
7
18
Tudi sam iščem sedaj samo gumice in me zanima kje vse jih imajo, pa da so poceni in ne preveč trde. Enkrat vem da se je sodelavec malo zafrknil, ker je vzel ene in so ble precej trde, tako da so preskakovale že po prvem brisanju...
Je kdo že menjal samo gumice na original Fordovih metlicah? Gre to lepo narazen ali razpade in se ne da več sestavit skupaj?

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Jaz sem bil svoj čas zelo zadovoljen z Champion Aerovantage. Sedaj pa več ne vem kje jih še imajo, pa če sploh pašejo na te nove avte.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zdajle delam zbirnik iz Nemčije, lahko se tudi pri ATP kaj kupi pa ni treba 19€ poštnine, nekaj je pa vseeno pride cca. 3-4€ na koplet.

Sicer pa naj bi imel carglass akcijo bosch brisalcev in so skoraj vsi 20€ oz. vsaj za BMW 3 vem da so 19.90, kar je samo 2-3€ dražje kot v nemčiji. Pokličte tja.

Jaz tudi ne bom rekel, da so ti bosch super duper najboljši, za 10 let, ampak za ceno 20€ jih mam stalno 1 komplet na zalogi in tudi če jih po dobrem letu menjam se ne sekiram, šipa je potem v piko spet spucana.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Aaaa, ti si mi posredoval link.

Ja, tudi sam sem zadovoljen z nakupom tam. Za Modusa in Scenica II me je komplet spredaj/zadaj Bosch prišel toliko kot pri nas samo sprednji za Modus...

impre

Pripravnik
19. apr 2008
332
7
18
Ali je možno, da je zvita ročica pri brisalcih, če preskakujejo ko ni 100% mokra šipa, ko je naliv pa brišejo lepo? Ali je problem v gumici?
Samo razmišljam...

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Najboljši so hibridni tipa Mtec Hybrid Aero ali Denso Hybrid. Bosch aerotwin so odlični do trenutka, ko se zaradi mraza ali ekstremne vročine "zapečejo". Tudi insekti in ostala svinjarija jih hitro uniči, da začnejo poskakovat in puščat sledi.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Ima kdo izkušnje z metlicami Lucas? Nebi ravno kupoval nekih top metlic, ker jih v našem okolišu kradejo, Lucas-ove pa v Bauhaus-u stanejo pravzaprav bagatelo.

Jozesk

Pripravnik
7. jun 2012
68
0
6
Tole tudi mene zanima!

Glede brisalcev, kupujem jih pri avtohiši kjer imam servis in jih tudi oni montirajo. Do sedaj ok.

Zanima pa me kje kupit kvalitetne H1 in H7 žarnice?

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Trenutno najboljše metlice brisalcev, katere so na trgu, so DENSO (NWB). In niso drage. Imajo jih v avtodelih Dovžan, a trgovina Ist jih ima še ceneje.
Da bumpam temo.
Sem enako kot zgoraj trdil do poletja, saj sem šest let gural Denso, ki so super delali do takrat. No in kupim nove Denso v Eurotonu in sedaj po komaj 4 mesecih delajo slabše kot prejšnji po šestih letih.
confused-1.gif
Že to, da po vseh uradnih katalogih izbrani nikakor niso pasali na original kljukice od mojega accorda, mi je bilo sumljivo.
Ne vem, ali pri nam dobimo samo še slabe kitajske ponaredke za dobre japonske cene ali kaj je to?

In seveda, kaj naj sedaj kupim, da ne bom spet menjal čez nekaj mesecev?

Ne vem, kaj je narobe s temi kupljenimi v Evrotonu. Sicer jih imam šele slabe pol leta in so ok, prejšnji pri Dovžanu so mi zdržali skoraj pet let. Misliš da so v Evrotonu ponaredki?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako si potem lahko razlagam, da ti brisalci, ki stanejo preko 20 € po komadu, rišejo kot pol metra širok čopič samo 4 mesece po montaži? Prvi Denso so mi zdržali šest let in na koncu ni bilo tolikšnega risanja kot sedaj po 4 mesecih. No, edino če Denso ni več japonska znamka, ampak tam nekje iz Čengduja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.678
6.711
113
pri taščici
Ali je kdo v LIdlu dobil brisalce daljše od 50 cm?
Rabim 55 ali pa 60 cm dolge brisalce, pa jih sedajle v lokalnem lidlu nimajo kljub temu da so imeli še cca 30 brisalcev v košari. Sem klical na lidl fon pa ni vedela katere dolžine brisalcev so bile na voljo.
10 cm krajših kot so sedaj pa res ne bi gor tlačil. original na merivi so 55 če me spomin ne zapušča preveč

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kako si potem lahko razlagam, da ti brisalci, ki stanejo preko 20 € po komadu, rišejo kot pol metra širok čopič samo 4 mesece po montaži? Prvi Denso so mi zdržali šest let in na koncu ni bilo tolikšnega risanja kot sedaj po 4 mesecih. No, edino če Denso ni več japonska znamka, ampak tam nekje iz Čengduja.

Jaz sem za mojo Toyoto dal 15€ za par s popustom, redna cena okoli 19€. Imam še škatlo in bom pogledal, kje so narejeni.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ali je kdo v LIdlu dobil brisalce daljše od 50 cm?
Rabim 55 ali pa 60 cm dolge brisalce, pa jih sedajle v lokalnem lidlu nimajo kljub temu da so imeli še cca 30 brisalcev v košari. Sem klical na lidl fon pa ni vedela katere dolžine brisalcev so bile na voljo.
10 cm krajših kot so sedaj pa res ne bi gor tlačil. original na merivi so 55 če me spomin ne zapušča preveč
Na Ptuju so imeli velikost 55cm/45cm.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.006
976
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz sem bil svoj čas zelo zadovoljen z Champion Aerovantage. Sedaj pa več ne vem kje jih še imajo, pa če sploh pašejo na te nove avte.

tudi jaz , nikakor pa ne s Cahmpion easyvision.
Valeo(različni tipi) , bosch,....so se slabše obnesli...