Kateri avto je to?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38

normal_image006.jpg

normal_image005.jpg

Zafira?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Uh, sem mislil da je kak enopro100rec

Znanec se je skršil nekje v Nemčiji...cela štala
shocked-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
1 mrtev otrok in 4 težko poškodovani...

citat:

Verzweiflung auf der Bundesstraße
Fürchterlicher Unfall bei Letzlingen / Renault einer slowenischen Familie prallte frontal gegen Baum
Verzweiflung auf der Bundesstraße

Weitere Bilder zu diesem ArtikelVon Stefan Schmidt

LETZLINGEN. Ein totes Kleinkind und vier Schwerverletzte - das ist die schlimme Bilanz eines Verkehrsunfalls, der sich am Sonnabend um 11.30Uhr auf der B71 zwischen Gardelegen und Letzlingen ereignet hat Die Verzweiflung und Fassungslosigkeit stand ihnen ins Gesicht geschrieben. Ob nun Polizei, Feuerwehr, Sanitäter oder am Unfallort anhaltende Autofahrer: Die Familientragödie, die sich am Sonnabend um 11.30 Uhr auf der B71 nahe Letzlingen abgespielt hat, ließ niemanden unberührt. Eine fünfköpfige Familie - der 40-jährige Vater saß am Steuer, im Auto befanden sich außerdem die 36-jährige Mutter sowie die drei Jungen im Alter von zehn und fünf Jahren sowie neun Monaten - wurden allesamt schwer verletzt, nachdem ihr Wagen, ein Renault Combi, frontal gegen einen Baum geprallt war. Ein zufällig am Unfallort vorbeifahrender Arzt hielt sofort an und begann noch vor Eintreffen der eigentlichen Rettungskräfte mit den Wiederbelebungsversuchen beim schwerstverletzten und leblosen Kleinkind. Es wurde nach verzweifelten Reanimationsversuchen mit einem Rettungshubschrauber, der mitten auf der voll gesperrten B71 landete, in die Magdeburger Uni-Klinik geflogen. Für das nur neun Monate junge Baby kam trotzdem jede Hilfe zu spät: Um 14.20 Uhr, knapp drei Stunden nach dem Unfall, verstarb es. Die vier anderen Familienmitglieder - die Eltern und zwei Jungen - wurden alle schwer verletzt in umliegende Krankenhäuser gebracht. Dafür verantwortlich war ein Großaufgebot von Polizei und Rettungskräften. Auch die Feuerwehren aus Letzlingen und Gardelegen waren vor Ort. Ebenso wie ein sofort angeforderter Gutachter, der nun untersucht, wie es zu diesem schlimmen Unfall kommen konnte. Dass der Aufprall heftig gewesen sein muss, zeigten auch die zahlreichen Fahrzeugteile, die weit verstreut um die Unfallstelle herum lagen.

Die B71 wurde vier Stunden lang voll gesperrt, anschließend wurde der Verkehr halbseitig an der Unfallstelle vorbei geleitet.

vir:

http://www.az-online.de//gardelegenstart/00_20100809010126_Verzweiflung_auf_der_Bundesstrasse_.html

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hitrost najbrž ni bila tako svetlobna kot zna bit problem v tem da je pol avtomobila iz plastike. Vsaj za blatnike vem da treba pazit na teh Lagunah da ti jih prašiči ne požrejo. Ko sem pred leti gledal slike starejšega Megana ki ga po nesreči praktično ni bilo več sem se zaklel da nikoli Renaulta.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
in ti strokovnjak od kdaj so blatniki tisti ki dajejo avtu varnost? ali so blatniki ogrodje? ali so blatniki zmečkljive cone?

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.421
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hitrost najbrž ni bila tako svetlobna kot zna bit problem v tem da je pol avtomobila iz plastike. Vsaj za blatnike vem da treba pazit na teh Lagunah da ti jih prašiči ne požrejo. Ko sem pred leti gledal slike starejšega Megana ki ga po nesreči praktično ni bilo več sem se zaklel da nikoli Renaulta.

glej ga zlomka, pa ti si TOPLO VODO IZUMIL! :D
stupid-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nisem strokovnjak za varnost vendar me način kako so ti avtomobili sestavljeni ne prepriča. Ko sem rekel, tako izmaličenega avtomobila kot je bil tisti Renault Megane pred leti še nisem videl... To je zame dovolj da ga ne kupim
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
aham se strinjam ja ker so blatniki popokali namesto bli zviti je res dober razlog.
da ma 5 zvezdic in da so bli eni izmed bolj varnih ko so prišli na trg pa to pa itak nima pomena, ker je celi ncap sistem podkupljen, zato so pa renoji tak crkovali ker so vse dnar dali za podkupnino capu namesto za razvoj.

predvidevam pa da je za tebe pojem varnosti 20 let star volvi ki bi to drevo zradiral praktično brez zvite pločevine ne?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še dobro, da si NCAP zmišljuje ocene in jih podeluje po sistemu tvojega strokovnega opažanja
rolleyes-1.gif

Kak so šele zanič bolidi v F1, ko se ob najmanjšem trku raztresejo čez celo pisto
tongue-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nisem strokovnjak za varnost vendar me način kako so ti avtomobili sestavljeni ne prepriča. Ko sem rekel, tako izmaličenega avtomobila kot je bil tisti Renault Megane pred leti še nisem videl... To je zame dovolj da ga ne kupim
smile-1.gif
A si ti sploh kdaj videl avto gol? Torej brez plastike in šminke.
Spodaj so cele jeklene traverze.
NCAP ti verjetno pomeni 0.

Jaz mislim, da je tako stolčen zaradi tega ker se je zaletel v drevo. Če se zaletiš v drevo so vedno take hude posledice. Najprej je mehak potem pa trd vmes pa še zavibrira.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kak ste fukjeni ne
smile-1.gif
). Da je bila ta Laguna ena izmed najbolj varnih v razredu leta 2001 me sploh ne gane saj je od takrat že skoraj 10 let. Da spomnim, počasi bo 2011.

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:

NCAP ti verjetno pomeni 0.

Kaki NCAP? Kaj to je kakšna politična stranka? Res da se bližajo volitve ampak ni treba smetit teme z političnim sranjem
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Tako je, mater si pameten! Mlado drevo, mehki les, staro drevo trdi les. Si že kdaj mogoče jedel staro govedino? Pa primerjal s teletino? Je govedina malo bolj žilava kajne?
wink-1.gif
No to s trdoto dreves sva razčistilna. Zdaj pa greva na tehnologijo. Torej trdiš da so avtomobili delani 2001 enako varni kot avtomobili delani 2010? Boš rekel da je tehnologija enaka, varnost na enakem nivoju? Kaj pa če so v teh 10 letih iznašli kakšne nove bolj napredne materiale ki se pri trkih bolje obnašajo? Kaj če se je v konstrukciji kaj spremenilo itd...?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
A si tup mogoče?

Ne morem verjet da res misliš da je blatnik nosilna struktura na avtu.

Renault (pa ne maram firme razen sport oddelka) ima ene najvarnejših avtomobilov že nekaj let!

Tole pove vse: