Katerega karavana?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Počasi bo treba zamenjati avto.

Gledam avtomobile s parametri:
- letnik 2007
- karavan (srednji razred = Passat, mondeo, Laguna etc.)
- diesel
- največ 125.000 km
- največ 13k€ (v skrajnem slučaju 14k€)

Na avto netu je kar nekaj ponudbe, prevladujejo pa Passati.
Kako se obnese DSG pri Passatih (kako je to za voziti, zanesljivost?)
Peugot 407SW - cena precej ugodnejša - so vredni tveganja; sploh kakšen avtomatik?
Mazda 6?
Alfa? - Kaj ni bolj skromna pri prtljažniku (še posebej v primerjavi z mojo sedanjo drvarnico?)

Potrebe - avto naj v naslednjih treh letih čimbolj zanesljivo naredi 100.000 km; zadaj se morajo relativno udobno peljati tri osebe + primeren prtljažnik.

JanezBlond

Pripravnik
26. jul 2007
39
3
8
Fiat Croma. Poceni pa velik avta za ta denar. (oprema, varnost,velikost). Če te ne moti da ni WW.
smile-1.gif

lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Kaj pa vectra? Placa mas zadost, dizel soliden, cenovno bi pa pomoje tud moral skoz pridt.

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Recimo Ford Mondeo če dobiš kakšnega 2.2 tdci je super zadeva.... Nimajo napak, vožnja je udobna in velik karavan je .

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Priporočal bi evolucijo mojega stroja, kot je v garaži. Kot ponavadi so glavne hibe v drugi generaciji že odpravljene. Hidravlika je posebnost, ki je večini všeč, nekateri pravijo da "preveč plava" vendar je finta samo v počasnejšem dušenju neravnin. Niti ni (zaenkrat niti s prvo generacijo) s tem kakšnih občutnih dodatnih stroškov. Oprema je že v osnovnih različicah solidna. Avtomatiki so narejeni v Zahnradfabrik Friedrichshafen. Kot za duge znamke se tudi na kakšnem forumu najde mnogo koristnih informacij, Imamo pa tudi zelo prijetna srečanja.
Kolikor pa sem videl Cromo, se tudi meni ne zdi slaba.
Porabo lahko vidiš v postu o porabi 2009, kompletne ostale stroške pa ti lahko pošljem v .xls na pm.

Nazadnje urejeno:

JanezBlond

Pripravnik
26. jul 2007
39
3
8
Katero Kio pa lahko primerjaš s Cromo ? Če misliš Kio Ceed Wagon al kaj je že, je razlika kot dan pa noč. Ji Kia ne seže do kolen
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
V tem cenovnem okviru je Alfa sigurno "best buy"
200KM, zanesljiv motor, še vedno aktualni model, meni osebno najlepši karavan, le prtljažnik je manjši od konkurence.
Če pa ne želi toliko konjev, lahko vzame 1,9 motor, ki so pa okoli 11-12k€.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
seveda je avtomatska, samo da ni digitalna. se v navodilih za uporabo pise. a nisi ti neki opel poznavalec?
confused-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

tale pa že nima avtomatske klime
ne-ne-1.gif

8.jpg

hysterical-1.gif

A zato, ker nima elcede displejčka?

Kaj so po tvojem tiste cifre okrog ta velkega knofa - obratomer?

bonk.gif

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Mogoče kakšen Volvo?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3368610&show=1
S takšnim imam izkušnje in lahko samo rečem, to je pravi avto!
Dovolj močan motor (super navor), štirokolesni pogon (nestalen), pije okoli 7.3l, dovolj prostora za prednja in zadnje potnike. Tudi prtljažnik je velik! 2006/2007 je ravno prišlo do menjave modela. V70 te generacije je bil v proizvodnji dosti časa, da so uspeli odpraviti vse napake (ki jih roko na srce že prej ni bilo). Pelje se zelo udobno. Cena novega je več kot 40 tisoč evrov.

LP, Matej