katerega izmed teh treh?

Katerega izmed teh treh?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Da kr tukaj vprašam... kaj ima iphone za back button?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Iphone nima gumba za nazaj. Stisneš home button in prideš na namizje, če pa stisneš 2x home pa se odpre multitasking okno.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Potem pa sploh ni dileme, zakaj bi vzel neke gare, če imaš lahko ifon??

Če nima FM radia. Jaz sem sicer naročil Samsung S6 in ga bom probaval kak mesec, ampak če bo baterija zelo slaba ali pa da me bo kaj drugega motilo bom nato prodal in prav tako nabavil Z3 Compact (prej sem imel Xperia Z Ultra), iz Nemčije ga dobiš že za 350€.

Samsung S6 sem izbral izključno zaradi malo bolj solidnega dizajna in uporabljenih materialov, čitalca prstnih odtisov ter malo večjega zaslona. No pa seveda izvrstne kamere, čeprav je na Z3 20Mpix kamera, ni primerjave v kvaliteti. Tudi mene sicer na S6 moti, da ni FM radia, res da ga poslušam enkrat na mesec mogoče ampak vseeno. In če bi kupoval telefon brez vezave bi vsekakor izbral Z3 Compact, ker je cena 350€ za Z3C ter nekje 650€ za S6, tukaj je skoraj 2x razlika. Ampak trenutno ima S6 dobro ceno na Telekomu/Simobilu za določene pakete in se ga dobi 200-250€ ceneje kot v Nemčiji, medtem ko Z3C z vezavo ni veliko cenejši, tam 50-100€, odvisno od operaterja.

Z Ultra dobiš v prosti prodaji za 310, v BTCju. Najbrž nemška, nekaj časa že uradano updejtna na lepo delujoči Lollipop. Še vedno dober phablet.

Z Ultra sem že imel, sicer sem ga kupil v Nemčiji za 255€. Sem ga uporabljal pol leta kot tablet in je res super, samo sem potem vedno nosil s sabo in telefon in še ta tablet kar mi je bilo malo zoprno. Da pa bi ga uporabljal še kot telefon pa je vseeno malo prevelik, enostavno ne gre v žep oziroma štrli ven. Razen za pozimi ko ga lahko daš v žep od bunde. Mi je pa zato postal zelo všeč Sonyev UI, ker je zrelo podoben stock, zelo malo dejanskega bloatweara, zelo dobre hitre opcije, dober power saving mode, veliko advanced opcij itd. Sploh pa Z Ultra je imela še zelo dober landscape mode.

Zdaj sem par dni na Samsung S6 in Samsungov UI precej zaostaja, veliko stvari pogrešam od Sonya. Recimo en čist simpl primer, soritranje apps po abecedi. Tega enostavno ni. Pri Samsungu je potem apps screen skoraj isto kot home screen, kjer si poljubno urejaš vrsti red. Malo brezveze. Tako da res razmišljam o Sony Z3C.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Sortiranje apps po abecedi se da (vsaj na mojem Note 3)...edino če niso kaj spreminjali, ampak ne vem zakaj bi.
Aplikacije-->možnosti-->vrsta pogleda-->abecedni seznam...tako je na Note 3...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.088
3.592
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Sortiranje apps po abecedi se da (vsaj na mojem Note 3)...edino če niso kaj spreminjali, ampak ne vem zakaj bi.
Aplikacije-->možnosti-->vrsta pogleda-->abecedni seznam...tako je na Note 3...

Se ne da oziroma so odstranili to možnost. KAr pa je čudno je, da so to naredili samo na international verziji telefona, medte ko US branded verzije (Verizon, ATT itd.) pa to možnost imajo. Kot da je Samsung načrtno odstranil to funkcijo za nekatere trge.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Potem pa so naredili veliko neumnost! Kako je pa na stock android? Ker vem da Google npr. zahteva, da sploh ne bi imeli več fizične tipke pod zaslonom, ampak bi bilo vse na zaslonu, pa še nekaj drugih zahtev ima Google. Že to, da ni več tiste opcije "možnosti" mi je neumno (od S5 naprej je ni...S4 mislim da jo je še imel, pa Note 3, pri S5 pa ti pokaže odprte aplikacije).

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
glede na moje zahteve in želje bo Z3. pa še dosti se ukvarjam z vodnimi športi ... je kak zadržek, al samo to, da je od vseh mojih v izboru najcenejši :)

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
glede na moje zahteve in želje bo Z3. pa še dosti se ukvarjam z vodnimi športi ... je kak zadržek, al samo to, da je od vseh mojih v izboru najcenejši :)

Jaz sem sel na z3c iin sem zelo zadovoljen.

Jernej

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Že to, da ni več tiste opcije "možnosti" mi je neumno (od S5 naprej je ni...S4 mislim da jo je še imel, pa Note 3, pri S5 pa ti pokaže odprte aplikacije).

Ta gumb je bil totalno sfaljen. V tričetrt primerih sploh ni imel efekta, ker pač ni bilo ničesar za odpreti.
Če pa imaš on-screen gumb pa točno veš da so še neke dodatne opcije in več ne rabiš poizkušat če se še mogoče kaj skriva za tem dodatnim gumbom.

Zamenjava z "Recent apps" pa je tudi smiselna, saj je veliko lažje samo pritisniti gumb, kot pa držati home tipko za enak efekt. Veliko ljudi namreč zelo dosti preklaplja med aplikacijami (sploh na tablicah), tako da je držanje home gumba zelo zamudno in nepotrebno.