Original naslova: Pope suggests 'better to be atheist than hypocritical Catholic'
Google translate: Papež predlaga "bolje, da je ateist, kot hinavsko katoliškim"
Google translate članka:
Papež Frančišek dal eno kritiko nekaterih članov lastne Cerkve v četrtek, kar kaže, da je bolje, da je ateist, ki ni eden od "mnogih" katolikov, ki je dejal voditi hinavski dvojno življenje.
V improviziranih pripombe v pridigo svojega zasebnega jutranji maši v stalnega prebivališča, je dejal: "To je škandal povedati eno in ne drugo, da je dvojno življenje.".
"Obstajajo tisti, ki pravijo:" Jaz sem zelo katoliška, vedno sem šel k maši, sem sodijo v to in to društvo "," vodja-član milijard 1.2 Rimskokatoliška cerkev omenjeno, glede na Vatican Radio prepis.
Dejal je, da bi nekateri od teh ljudi tudi rekli ' "moje življenje ni kristjan, jaz ne plačam delavcem primerne plače, sem izkoriščajo ljudi, jaz umazan posel, sem pranje denarja, (vodim) dvojno življenje". "
"Obstaja veliko katoličanov, ki so, kot je ta, in ki jih povzročajo škandal," je dejal. "Kolikokrat smo že vsi slišali ljudje pravijo," če je oseba, ki je katolik, je bolje, da je ateist '. "
Ker je bil izvoljen leta 2013, je Francis večkrat povedal katoličanov, tako duhovniki in laiki, to, kar je njihova vera pridiga.