Moj 5S je postal neodziven z vsemi verzijami iOS 8, aplikacije so se dnevno sesuvale. Tudi sam OS mi je postal preveč omejen. Imel bi Note 4 zaradi uporabnosti in solidne izdelave, pa imam slabe izkušnje s Samsungi. Slabe in pozne nadgradnje OS, zatikanje Touchwiza, precej hardverskih napak na službenih aparatih številnih sodelavcev. Res je, da je Samsugov na trgu mnogo več, kot ostalih aparatov in je posledično več tudi okvar, pa vendar... Še najbolj sem bil zadovoljen z S4 in Note 2.
Sony serije Z je prav dolgočasen, vse deluje, nadgradnje delujejo, popravki pridejo, fotografije so dobre, če upoštevaš navodila in veš kaj počneš, problemov z markerji za vlagoin kondenz ob 'športni' uporabi ni, dež med tekom in kolesarjenjem ni ovira, gps nima težav, z wifi omrežji se razume mnogo bolje, kot konkurenca, signal omrežja v raznih kleteh je nadpovprečen, slovenska tipkovnica z ločenimi šumniki je, tipka za kamero je, baterija zdrži dolgo, varčevanje baterije stamina deluje dobro, vidljivost displeja na soncu je vrhunska, sistem ne zmrzuje... Prav neugodno, če želiš menjat telefon, pa za to nimaš dobrega razloga...
Aja, ne delam pri Sonyu. Sem samo zadovoljen zahteven uporabnik.
Lp
Mpix