Citat:
Uporabnik matt pravi:
Po n preizkušanjih sem prišel do tablete, ki mi pomaga. Caffetin je edino kar mi prime pri glavobolu.
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Aha hvala, sej lahko pa zlomim tableto pa jo vzamem samo pol?
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Po n preizkušanjih sem prišel do tablete, ki mi pomaga. Caffetin je edino kar mi prime pri glavobolu.
Dobiš na recept ali brez?
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
2-3kg je skupna doza, pri kateri se lahko pričakuje začetno odpoved ledvic. Včasih je dovolj že tudi manj. Tako da na tvojem mestu ne bi nadaljeval v takem tempu.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ja, se.
Omenila ti ni zato, ker jih poješ 50 in ne 500.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Imigran spada med zdravila, ki ne le lajšajo simptome, ampak delujejo na sam vzrok bolezenskega stanja migrene - razširjene krvne žile v možganih, ki pritiskajo na možganske ovojnice in povzročajo glavobole.
Stranski učinki morajo po zakonu biti navedeni na vseh zdravilih. Tudi tisti pri Aspirinu ali Ospenu niso ravno nedolžni na prvi pogled.
Načeloma je zdravilo varno in precej široko uporabljano ter predvsem - učinkovito.
Za še nižje doze in posledično manjšo verjetnost stranskih učinkov lahko posežeš tudi po nosnem spreju.
Sem se zasekiral, ker sam jemljem aspirin in mi pomaga (ne za glavobol), sem pa tudi astmatik:Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ko je že ravno govora o analgetikih naj izkoristim Jerneja ... v čemu je fora da astmatiki ne smejo/smemo jemat Aspirina? (anafilikatični šok [to mi je rekel zdravnik] itd. je možen od kateregakoli zdravila če pa že ravno od aspirina je pa enako opcija pri astmatikih kot pa pri neastmatikih)
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
V nosu je bolj kontrolirana in hitra absorpcija kot preko črevesja (tablete). Tako da bi (v teoriji) moralo bolj pomagati.
Tablete pa primejo? V kakšni dozi?