Katere pasme sem ?

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Zanima me, katere pasme je najina psička ? Je definitivno mešanka, stara je slabo leto...
Zanima pa me zaradi njenega karakterja. Glas ima že močan za svojo velikost.
cool-1.gif

Moj album
moj album

Tnx
Lp
MAre

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
rjavo dlako ima na enakih mestih kot moj rotvajler (pod glavo,nad očmi in tačke)

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
tole je bil pa grupni
wink-1.gif

zagotovi je nekaj terierja,rotvajlerja,potem verjetno še seter oz. kak prinašalec

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Api ter kaki terier/seter.
Moti me le, da ni bele, ki jo api ji praviloma imajo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Moje četrtprofesionalno mnenje pravi da se gre za križanca ali pribljižek križanca Border Collie in kak večji črn pinč tut recimo...

Borederka pa je bila vrjetno mati, ker je kompletna psotava borderke.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
ja, definitivno je lovski terier, kdo je pa še dal svoje gene zraven, bo pa treba še malo raziskati... Na zgornjem delu zadnjih nog ima štrlečo dlako, rep je dolg, tanek, poraščen in zavihan, ušesa so dlakava...
17758-icon_confused.gif

LP
Mare

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Beauceron ni nikoli, to je velik, močan, čokat pes. Tudi terier ni tole NIKOLI, ker je lovski pes, terierji imajo krajše gobce, so nižji.

Če gledamo pasme, je po mojem mnenju tale psička najbližje gordon seter + nek španjel.

Sicer pa je to tolko premešano, da je nemogoče ugotovit pasme. To je mešanček. Po karakterju in izgledu bi znala bit zelo zvesta, igriva, prijazna in znosna. Dvomim, da vam bo povzročala probleme. Za pasmo se ne sekiraj, ker ni pomembna, zgleda zdrav kuža in verjamem, da bo živela dolgo pasje življenje.
cool-1.gif

PS: Če je stara slabo leto, v višino ne bo več rasla. Če imaš možnost, ji izmeri plečno višino od sprednje tace navpično do vratu.
smile-1.gif
Da si bomo malo bolj na jasnem.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
467716-post_slo.gif

Edini problem, katerega imava sedaj z drago je ta, da psička tuli in joče, ko jo pustiva samo v stanovanju. Imava jo šele 1 teden, tako da jo morava še naučiti in ji pokazati, da je ne bova zapustila, česar se najbrž boji. V avtu pa lahko počaka tudi 1,5 ure in je čisto pridna... Čudno se nama tudi zdi, da opravlja veliko in malo potrebo samo 1x na dan...
17758-icon_confused.gif
Jo bova pa definitivno dala šolati.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Take sorte psičke nio potrebno mučit s šolanjem.

Brezveze, skoda časa in denarja, to so ponavadi zlo poslušni psi, psičke še bolj ena ura vaje dnevno
pa bo delala vse, še po zadnjih tacah hodila. Mogoče kupi kako knjigo o vadbi psov, bi moglo zadostovat.

Jaz imam psa ki je ultra potreben šolanja, vsaj osnovnega, sicer je divjak; shajama brez problemov, asmo družit in pogovarjat se je treba s psom, sicer te v osnovi ne razume nič, te pa fontenično razume, to pa je zadost pri pametnih pasmah.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
S tem, da "take sorte psičke" ni potrebno mučit s šolanjem se popolnoma strinjam.

A ne v kontekstu, kot ga je zapisal uporabnik mlacomX. Vsakega psa je potrebno šolati a na način, da je to in psički in vam zabava. Torej izbrati je potrebno pravo šolo ali, kar bi bilo še bolje, če imate kakega prijatelja, ki se ukvarja s psmi, da vam on pomaga.

Poleg tega bi opozoril, da morate sedaj na začetku paziti kakšen "režim" boste vzpostavili, saj se le to pozna tudi vnaprej. Cviljenje, katerega omenjate ni nič hudega. Ne sekirajte se preveč a vseeno pazite, kako se bo psička obnašala, ko bo sama. V kolikor bo pokazala kakršnakoli nagnjenja k grizenju pohištva/kablov, praskanju vrat ipd. predlagam, da nabavite kletko, katero lahko kasneje tudi odstranite.

Od kod pa ste? Z Vrhnike, kot piše v profilu? Lahko se enkrat dobimo, pa se pogovorimo, vama dam osnovne informacije (da ne bom na forumu pisal preobsežnih tekstov) in se potem odločita kako naprej.