Katere motorje vozimo

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
237
141
43
Ampak ker redko hodiš okoli sveta, te večji, težji, okornejši motor bolj kot ne ovira pri krajših furah in na poti do gostilne.

250-400 kubov je veliko bolj vsestransko uporabno, kot večje, težje krave.
Tale keeway 350ka ima 167 kil. To je toliko, kot stari enduro 600ccm japonci, torej nikakor ni lahko. Tudi okretnost pri takšnih motorjih ni ne vem kaj, ker so relativno dolgi. Če govorimo o okretnosti na cesti, potem pa sploh škoda izgubljat besede...

Ampak ok, če si nekdo res želi tak motor, bi jaz vseeno gledal nekaj, kar ima en cilinder. Pri tako majhni kubikaži sta 2 cilindra minus, ker je še tisto malo navora, ki ga taka velikost motorja ponuja, previsoko. Te majhne 2 cilindrce je potrebno vrtet, kar ni nekaj, kar dobro vpliva na lepo, ležerno vožnjo, čemur so načeloma ti motorji namenjeni.

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
563
130
43
Evo fotri en stroj za vas:p IMG_20250213_192847.jpg

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.799
936
113
tu in tam
LOL mulc, a to ti voziš? :p To je pa prenerodna in pretežka krava zame. A je to 650 kubov? koliko znesejo takele zadeve, nisem na tekočem...

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.000
-522
48
Valparaiso
LOL mulc, a to ti voziš? :p To je pa prenerodna in pretežka krava zame. A je to 650 kubov? koliko znesejo takele zadeve, nisem na tekočem...
Gatto se vrnil :) ja, to so težki okorni tanki, čoperija ni več v trendu.

Keeway ne boli denarnice, lahek, po moje ok nakup. Nekako primerljiv oz bolje yamahe virago 250, ki so nekoč bile. Sem jo peljal in takrat bilo kar solidno.

Za nedeljsko dričanje in še kam bo ok, pa še kinez z rdečo zvezdo je :)

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.799
936
113
tu in tam
Gatto se vrnil :) ja, to so težki okorni tanki, čoperija ni več v trendu.

Keeway ne boli denarnice, lahek, po moje ok nakup. Nekako primerljiv oz bolje yamahe virago 250, ki so nekoč bile. Sem jo peljal in takrat bilo kar solidno.

Za nedeljsko dričanje in še kam bo ok, pa še kinez z rdečo zvezdo je :)
Pozdravljen kamerad :zmaga:..ja, časi diktature norcev so za nami in sem prišel malo pogledat, kako in kaj..
Ma ja, nekaj bi si nabavil, da dobim nazaj malo mladostnih občutkov, pa avta sem se tudi naveličal. Tako, da bi kakšen lahek čoperček kar sedel za kakšno nedeljsko vožnjo po okolici, recimo do Bleda, pa tudi do Trojan...bomo videli.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.990
6.035
113
Čoper je za cruzanje vsaj meni total mimo (en drek zavore, težak tudi med vožnjo, prenizek spodnji del, stalno nekaj drgneš, kot bi vozil ferarija, če je treba na hitro obvoziti oviro je problem), recimo kakšen GS 1250 je med vožnjo veliko bolj okreten/lahek in se lepše sedi, multistrada v4 pp je zgodba zase,

raje kakšen naked, KTM duke 390, Yamaha Mt, Honda cb, cf moto.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.799
936
113
tu in tam
Čoper je za cruzanje vsaj meni total mimo (en drek zavore, težak tudi med vožnjo, prenizek spodnji del, stalno nekaj drgneš, kot bi vozil ferarija, če je treba na hitro obvoziti oviro je problem), recimo kakšen GS 1250 je med vožnjo veliko bolj okreten/lahek in se lepše sedi, multistrada v4 pp je zgodba zase,

raje kakšen naked, KTM duke 390, Yamaha Mt, Honda cb, cf moto.
Eh, če ne bi bil 55+, bi se že metal ven s kakšnimi naked KTM, Hondami ipd.:).to zmorejo v teh letih bolj redki, recimo Rihanna iz Dupelj recimo.:p

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.169
350
83
39
Jaz mam ducati scrambler... 400cc. Bil na 3500km voznji brez problema. Morda se kaj v tem stilu za pogledat? Pokoncna drza, lahko vodljiv motor...

Drugace pa sem imel ogledanega re scram, sam ne vem ce se ga se dobi. Morda tud huntr namest scrama.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.496
459
83
Jest bi se tudi pridruzil mnenju za scrambler & co. Udobje in agilnost sta razred nad choppercki.

Kot povedano, tudi choppercek ni lahek. Ce bi rad okretno zadevo za mal naokrog, pa da prides zraven vsakega punkta, bi jaz pogledal za skuterji.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.863
1.038
113
Maxi skuter se mi zdi prava stvar. Honda ADV 350 me vedno bolj klice k sebi. 2025 model je se mal bol spedenan, prava stvar za po mestu kot okolici. Se na AC lahko zavijes (ce res ni druge) in nisi sitting duck.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.169
350
83
39
Ma kako vi to vozite motorje, da ste sedece race k se jih cilja? Al slepi nimajo izpota za avto drugace.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.496
459
83
Pomojem ni mislil na to kako vozis ampak kaj vozis. S 108 km/h sicer smes na AC, ampak prav prijetno pa ni. In si verjetno res sitting duck za ostale udelezence. Razen ce te pod svoje krilo vzamejo truckerji. Al pa tesla in prius fahrerji

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.169
350
83
39
Vem kaj je mislu... Ampak kot sem reku, ni folk slep. Pa reku je, ce mal zavijes na ac... Predvidevam da ni blo to misleno, da gres iz kp do mb... Ampak od enga do druzga izvoza...

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.000
-522
48
Valparaiso
Pomojem ni mislil na to kako vozis ampak kaj vozis. S 108 km/h sicer smes na AC, ampak prav prijetno pa ni. In si verjetno res sitting duck za ostale udelezence. Razen ce te pod svoje krilo vzamejo truckerji. Al pa tesla in prius fahrerji
Na tisoče km sem naredil na AC z motorjem po celi Evropi, lepo okoli 110 je ravno umirjeno, zlito s prometom. Nikoli občutka, da ni prijetno, prej obratno, precej večja varnost, nižji utrip itd. :)

V katerem vzporednem vesolju so scramblerji udobni? ... sploh na ac pri veliki brzini dlje časa, lol.

Čisto v redu motor gleda za malo dričanja po Sloveniji, je pa res da bi lahko pogledal tudi kakšen skuter, npr. Hondo ...

https://www.vomberger.si/x-adv750 s tako praktično ima omejitev, allrounder, a je cena prebutalna za gostilno