Katere motorje vozimo

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
moraš probat, boš videl da gre... priznam, udobno pa ni, vratne mišice trpijo, to je normalno...

na motorju sem imel original tamali defklektor zraka, ki je svojo nalogo opravljal več kot odlično.
seveda, položaj na motorju je bil povsem poležan, z nahrbtnikom-želvo, ki je služil kot opora za čelado-glavo.

obvezna oprema pa so bili čepki za ušesa, sicer ti je bil piš vetra sposoben posrkati možgane skozi ušesa...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, gre že, samo saj nisi Tyson
smile-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Tolk o gostilniskih....
hysterical-1.gif

Da ne moras vec kot 130 na nakedu je bogo....niste navajeni voznje. Pa je potlej vse problem, pa gostilnisko.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Cel dan AC, bi te rad videl, veter , tovornjaki itd.

Sicer pa ne vem, kaj se oglašaš, nimaš motorja, ne voziš se po ac itd.

Pri 120 se lahko cel dan vozim po ac, sprobano večkrat in spet čez par mesecev 800km+ spet

In sestopim spočit...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa naslednji dan 900 recimo, pa se naslednji 600.... Par mesecev pavze vmes....
hysterical-1.gif
Ocitno mas ti neke gostilniske, ker take ko streljas lahko sam ob sadjevcu sproduciras....

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
s tem kar si napisal si odprl mogoče novo temo.
to, kar sem jaz napisal je ono, pelješ, da prideš, ne pa da uživaš v vožnji.
in ja, naslednjih par dni ne rabiš pogledat motorja, hehe, kot po kaki dežni vožnji, ko te dobi brez opreme
smile-1.gif

sicer pa, spodaj navajam še motorje, katere sem imel od leta 2008, ko sem postal motorist...

2008:
ducati ms2r
yamaha mt01

2009
yamaha vmax
yamaha vmax #2

2011
yamaha vmax #3
yamaha xtz super tenere 750 (rabljen, mamutovanje projekt)
kawasaki el252 (rabljen, mamutovanje 2012 neuspel projekt)

2012
yamaha xtz 660 tenere (mamutovanje)
vmax #4

2013
royal enfield ( rabljen, mamutovanje projekt, ne vem točnega modela, identičen temu: http://www.royalenfieldlesite.fr/spip/IMG/jpg/555.jpg )
honda cx500 (rabljen, mamutovanje projekt)
vmax #4

2014
honda msx 125 (mamutovanje projekt)
yamaha vmax #4

2015
honda msx 125 #2 (mamutovanje projekt)
yamaha vmax #4, prodal in kupil yamaha xtz 1200 super tenere
tudi tenere prodal in kupil suzuki gsx 1400 final edition (rabljen)
tudi to ni bilo to in sedaj pri prvi resnični ljubezni:yamaha mt-01 (rabljen)

vmes smo pri hiši (punca, dekle, partnerka) imeli še yamaho xj6, fz8n, mt07.

jebiga...

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #488

No, kje si jih ti naredil za začetek? in zdaj bo pa spet tišina kot vedno.

Po Padski nižini npr. nimaš ovinkov tudi če dol zaviješ.

Ko pa kakšnega vprašam če gre poleg, pa jok in stok zaradi AC, pa kombiji, samo eno jamranje.

Za 800km AC namreč sledi fantastična destinacija, otok neštetih ovinkov... spet se bo šlo, lahko greš poleg
smile-1.gif
kjer ni šans da bi dnevno naredil niti 500km po ovinkih, kaj šele 800.

Pa da te vidimo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Gledal za lani, ko je bilo potrebno opraviti AC transfer:

798km, 9ur 33minut bruto.

Kaj pa je to s postanki, zjutraj štartaš, popoldne si tam, če bi bilo 1000 bi še tistih 200 cuknil kot za šalo. A večina bi se "ubijala" zaradi AC. Celo Slovenijo je padal nazaj dež, vlivalo je, se pač oblečeš in dalje. Slej ko prej neha. Mene dež ne zmoti.

Drugače se pa strinjam, eno je vožnja od A-B, drugo uživanje.

Sicer gledam, ko gre za uživanje na easy, da dnevno ni več kot 350km ovinkov, prelazov ipd., odvisno do rute in zanimivosti.

Sali

SecretAgent
Osebje foruma
14. sep 2007
290
0
16
Na obrobju Goričkega
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Zakon!
aplauz.gif

Kako si zadovoljen z mašino? Občasno vozim GTja z isto mašino in je poezija (sploh v primerjavi z boxerjem), menjalnika skoraj ne rabiš
smile-1.gif
Ne morem še nič natančno rečt. Motor je v hišo prišel novembra in sem se peljal samo kakšnih 15 km z njim. To kar sem na teh hladnih cestah uspel probat je brutalno, moč in sam navor. Menjalnik je točen in deluje s Quick Shifterjem super. Najbolj pa sem še navdušen nad zavorami.
Za vse ostalo bo pokazal čas.

Sali

SecretAgent
Osebje foruma
14. sep 2007
290
0
16
Na obrobju Goričkega
Ta model K1300R mi je bil vedno všeč, prej že K1200R zaradi čisto posebnega izgleda. Nisem fen visokih vrtljajev 600 ccm motorjev, ki jih priganjaš med prehitevanjem. Iskal sem nekaj večjega za dalše vožnje. Če bi imel še več € na razpolago bi prišel v ožji izbor še Triumph Tiger Explorer 1250 ali pa BMW S1000XR.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Avtocesta je uzas za motor. Vozim se za uzitek,tko da ne rabim AC transferjev in trpljenja....grem raje po regionalkah in uzivancija. Tko da ja...res uzivas,ni kej...lol. Do trajekta raj z kombijm prtisnm
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Odvisno od AC, imaš tudi odseke pa tudi hitre ceste, kjer je malo prometa, odlična podlaga in lepa scena, pa še bolj varno in hitreje je.

Jaz osebno ni šans, da se po Sloveniji kje cijazim po regionalkah razdrapanih, vedno kombiniram z AC, če je že destinacija Slovenija.

Nobene uživancije ni po regionalkah, če so nerazumen omejitve, uničen asfalt, podivjan promet ipd.

Al pa kombinacija. Npr. ko grem na Korčulo, grem vedno iz MB do Karlovca po AC (ker preprosto ni druge variante, sem jih sprobal)... nato pa po regionalki, ki je prazna do Sinja in kasneje spet gor na AC, saj je relacija Split - Omiš - Makarska neuživaška, sama naselja, omejitve itd. Pol pa nazaj dol Kardeljevo-Ploče in spet užitek.

Pri takšni kombinacija je AC pravi balzam, kjer se spočiješ
smile-1.gif

Te variante s kombijem pa so mi smešne, če moraš za 800km najemat kombi, ker se ti ne da vozit.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nazaj sem šel, čez Stelvio, vendar takrat avgusta, aprila ni prevozno

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ceprov Stelvio je bl tko,sej je ambient super,posebi ce mas sajbo....cesta sama je bl crap,z Bormia gor je bols....

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Le docakal...S1000XR
2412632-forum1.jpg

Priponke

• 2412632-forum1.jpg
    2412632-forum1.jpg
    94,6 KB · Ogledi: 493