Katere letne gume 225 40 R18?

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Torej potreboval bi nasvet za gume...po snegu NE vozim zato zimskih ne potrebujem a so trenutne ze obrabljene. Sedaj imam Toyo Proxex T1R...sicer guma kar ok amapk obraba na robovih....
shocked-1.gif
. Kater priporocate, da se ne tolk obrabljajo kot Toyo? Gledal sem Bridgestone Potenza RE050A a je obraba precej podobna kot pri Toyo....

Lp Primoz

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Hej, predvidevam da si imel letne Michelin 225/45/17. a si jih ze obrabo ? Kaj bos naredil z felnami oz. za kolko jih prodajas
smile-1.gif
?
Jaz sem z njimi naredil pribljizno 30k km. In se bodo dobre za eno sezono.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
a se zdej splača nabavt letne gume al bolš počakat do spomladi?

drugače bom jz isto dimenzijo kupoval, pa bom uzel verjetno Falken FK-452

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
...saj sem napisal da imam Toyo Proxes T1R...;) feltne original sem ze prodal lani tako da jih nimam vec. Jaz mam na robovih cca. 2mm kar mi bo delalo probleme ce me ustavi policija, ceprav mam na sredini se sigurno 7mm profila...

Narodnjak: A to take mere kot mam jaz?

Lp Primoz

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
TOPROXES-T1R.jpg

Take so....;) Pa baje so ojacali robove od prejsnje serije...kak so ble pa prejsnji robovi ce se ze ti precej hitro obrabljajo...;)

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Hja, jz sm mel tud na prejšnjem avtu smrekca gume pa jo je isto pobiral ob robovih, tko da pomoje nebom več uzemal teh gum
smile-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kaj je pa fora pol smrekc gum?

Pojma nimam
evil.gif

Jaz sem imela to gumo že na prejšnjem avtu...z njimi odvozila marsikater dirko + vsakdanja vožnja, pa so mi bile super.
Prav tako sem jih dala sedaj na avto (nanj ne dajem zimskih gum) in sem prav tako zelo zadovoljna z njimi.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Primoz pravi:
...saj sem napisal da imam Toyo Proxes T1R...;) feltne original sem ze prodal lani tako da jih nimam vec. Jaz mam na robovih cca. 2mm kar mi bo delalo probleme ce me ustavi policija, ceprav mam na sredini se sigurno 7mm profila...

Narodnjak: A to take mere kot mam jaz?

Lp Primoz

Mal tlak čekiraj oz optiko, ne more ti tolk robove pobirat (pa če še tako čez ovinke teraš
grin1.gif
)..

Bridgestone je v tej dimenziji ok, poglej še za P-Nero
smirk-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Niti slučajno, gor ali dol z teorijo v profilu, testi govorijo zase (RE50A, P-Nero, Continental) in v praksi je enako.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Niti slučajno, gor ali dol z teorijo v profilu, testi govorijo zase (RE50A, P-Nero, Continental) in v praksi je enako.

Potenza bolj za športna avta, Turanza pa za bolj normalno vožnjo?
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Tut pr normalni vožnji ni nič slabega čeguma bolje prime
smirk-1.gif
sploh pa ob taki vožnji bo tudi "športna" guma zdržala zelo veliko km (30.000 km bp) in sploh ne vidm smisla kupovat Turanze..

Primoz

Pripravnik
21. avg 2007
120
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Mal tlak čekiraj oz optiko, ne more ti tolk robove pobirat (pa če še tako čez ovinke teraš
grin1.gif
)..

Bridgestone je v tej dimenziji ok, poglej še za P-Nero
smirk-1.gif

Ma tlak cekiram vsak teden, optika je bila tudi narejena tako da....saj ni nevem kako grozno ane, sam...vseeno se vidi obraba po robovih. Bom pofotkal pa prilimal ok...

Kako je pa obraba P-Nero? Te se tudi cekiral
wink-1.gif
So pa precej cenejse kot Bridgestone...najceneje pri Lašiču, Gumedirekt ali...?

Nazadnje urejeno: